Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!

Премиерът упрекна, че доверието в системата е ниско, иска резултати
182
Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани, но очаква резултати от тях срещу обещаните днес още 100 млн. лв. за заплати.

"В момента, в който заговорим за МВР, че ще повишим заплатите, ще кажат всички, че както в здравеопазването, в нереформирана система се продължава да се наливат пари, това ще бъде основният упрек към мене. Второто, което ще кажат – заради европредседателството се уплашиха. Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обръща премиерът към синдикатите на днешната среща в Министерския съвет.

Още по темата
В началото й Борисов започва с упреци към униформените, че доверието в системата е ниско.

"Викат ме в парламента да ме питат защо имаме престъпления. Що ме викат мене, това не е ли работа на полицията и на службите?! Нормално ли е да имаме толкова ниско одобрение полицията, която винаги е била обичана - и армията, и полицията. Нормално ли е във всяка група, която задържаме, дали митничари, дали граничари, да има и полицай? Не е нормално", коментира той във видеото, разпространено от правителствената пресслужба.

На срещата присъстват представители на седемте синдикални организации към МВР, както и професионалното и политическото ръководство на ведомството.

"Изборите като дойдат, политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати. В същото време светът става лош и още по-лош ще става“, заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

"В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза още министър-председателят.

Борисов даде пример, че недоверието по принцип към полицията е наложило МВР и прокуратурата да се обясняват вчера за шесторното убийство в Нови Искър, макар че са се справили прекрасно – "че не сме го самоубили, че не са го скалъпили".

"Ако това правителство удържи, при тези темпове на растеж, за 2019-а 10% мога да поема увеличение на заплатите", обещава премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
8
 
! Отговори
ДО БОРИСОВ преди 6 години
Системата е Костелива , като гранит .Ще ви кажа как се променя Гранита - реже се по краищата и се стига до ядрото .Тази система се променя като Частна Фирма след Бай Тошо - старите се оставят да работят , не се назначават млади на стари позиции , откриват се нови позиции .Ще поясня - по времето на СОЦА , полицията се наричаше Милиция (милият за Хората) , бяха военизирани с Чинове като в Армията . Това беше добро . Защо не се върнат обратно чиновете - така ще имаме Военна Прокуратура , САЩ .
33
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смел като планински орел, честен и чист пред целокуония български народ. Добре де, като е смел и честен, защо ходи с по 10-15 гавазина? Защо се муши като *** в бронираните лимузини? Нали е уж обичан от народа и избиран честно? Сикаджийското му мислене и модус вивенди са под влиянието на това минало. Тогава с бухалки е бил силен, подкрепян от други бандюги. Днес без охрана и до тоалетна не ходи. Най-верните има честа да му душат смръднята. Като стане нещо сериозно, изчезва и се покрива.
32
1
 
24
 
! Отговори
До кога преди 6 години
Не може повечето хора да не са доволни от работата на полицията а ти да даваш още пари,без да искаш промени и реформи,това е глупаво.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък викам първо политиците да напуснат, след като са некадърни да въведат една нормална обстановка в държвата, а не куцо и сакато да очаква еврочиновниците, както едно време поробения български народ е чакал Дядо Иван! Факт! Сложили сте една едра тиква насред бостана и вече 20 години и се радвате колко била голяма и расте на воля!
30
1
 
18
 
! Отговори
ЕС като у нас преди 6 години
Добре де колко открадна Бойко ?! ЕС не му ли помага да си скрие парите или се правят на ущипани
29
1
 
22
 
! Отговори
ахааа преди 6 години
Абе напълнил си кюлотите с...
28
1
 
33
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Бай ИванНашите военни и полицаи не могат да си вържат обувките, какъв преврат ще му направят.
27
1
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Е как да са мотивирани полицаите, като шефовете им назначени от ГЕРБ се отчитат и наричат "шефе" разни "бизнесемени" от СИК, ВИС, Аполо и т.N. М ?
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А МРЗ кога ще увеличите? И тя не ви пречи, ама с 400лв не се живее.
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не се е занимавал с полиция не знае че ченге= мутра с униформа
24
1
 
24
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 6 години
Бай СУДЖУК е обул жълто-*** *** и се чуди как да де спаси от неизбежния ПРОВАЛ на председателството и на своето престъпно управление!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нищо не правят имитират работа страх ги е от криминалния контингент всеки ги вижда ,че на мутри път правят мога и да го докажа да са доволни и на тази хранилка
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на когото не му харесва да напуска не са ги карали насила да стават полицаи
21
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
до безстрашния от снимката по горе за еврочиновниците има пари да ги посрещнете, за бежанците също А ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ БГ граждани имащи нужда от ПОМОЩ не сте и чували за такива, вярно е няма нищо в тиквата му, или така му изнася
20
2
 
29
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Знаете ли защо го е страх Борисов от полицаите и военните? Защото могат да му направят преврат и да го свалят завинаги. Тогава дим да го няма от България. Ще избяга в чужбина и повече няма да го видим за наше щастие. Дано да не се връща повече в България тази тиква.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пръв път да подкрепя какво казва!
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този шубелия, известен от едно време с прякора "Прани ***" не се бил уплашил, му-ха-ха!! Като не се плашил, защо е разпоредил да се махне билборда? Няма такъв хвалипръцко,такъв надут балон. Трепери, защото е мразен в България, не харесван в ЕС, но търпян, защото е слуга на N та степен. Убиха един от спонсорите му, беше като на///ран. Цецо Красавеца също. Явно на някои им писна това еднолично грабене и ги започнаха. Трепери, кой ли ще е следващия?Дано да е той, останалите ще се разбягат веднага!
17
2
 
22
 
! Отговори
възбуда преди 6 години
Бая народ се превъзбуди от многото чужденци и шанса да се оплаче на ЕС.
16
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчетата са Ви важни, защото ще трябва да ве пазят от любовта на народа, затова наливате милиони в рази бездънна яма от угоени в униформи
15
2
 
39
 
! Отговори
www преди 6 години
КАКВИ РЕЗУЛТАТИ ОЧАКВА СЛЕД КАТО ПОЛИЦИЯТА Е ПОД КОНТРОЛА НА МУТРИ ???