Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!

Премиерът упрекна, че доверието в системата е ниско, иска резултати
182
Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани, но очаква резултати от тях срещу обещаните днес още 100 млн. лв. за заплати.

"В момента, в който заговорим за МВР, че ще повишим заплатите, ще кажат всички, че както в здравеопазването, в нереформирана система се продължава да се наливат пари, това ще бъде основният упрек към мене. Второто, което ще кажат – заради европредседателството се уплашиха. Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обръща премиерът към синдикатите на днешната среща в Министерския съвет.

Още по темата
В началото й Борисов започва с упреци към униформените, че доверието в системата е ниско.

"Викат ме в парламента да ме питат защо имаме престъпления. Що ме викат мене, това не е ли работа на полицията и на службите?! Нормално ли е да имаме толкова ниско одобрение полицията, която винаги е била обичана - и армията, и полицията. Нормално ли е във всяка група, която задържаме, дали митничари, дали граничари, да има и полицай? Не е нормално", коментира той във видеото, разпространено от правителствената пресслужба.

На срещата присъстват представители на седемте синдикални организации към МВР, както и професионалното и политическото ръководство на ведомството.

"Изборите като дойдат, политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати. В същото време светът става лош и още по-лош ще става“, заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

"В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза още министър-председателят.

Борисов даде пример, че недоверието по принцип към полицията е наложило МВР и прокуратурата да се обясняват вчера за шесторното убийство в Нови Искър, макар че са се справили прекрасно – "че не сме го самоубили, че не са го скалъпили".

"Ако това правителство удържи, при тези темпове на растеж, за 2019-а 10% мога да поема увеличение на заплатите", обещава премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
16
 
! Отговори
Пехливан преди 6 години
Те това се казва Курткапан! Браво на родната полиция! Каракачанов сега кляпа на фандъци дали армията му няма и тя да се вземе в ръце и да стане малко по тарикат.Защото човек като сложи каска и кубинки и престава да мисли!Факт!
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Що ме викат мене, това не е ли работа на полицията и на службите?!"Викат те тебе шот ти си тоя дет кат види микрофов и почва "аз дадох 100 милиона аз напраих еди си ко, заловихме еди си кой" и човек остава с впечатление, че всичко в тази държава го прави царя слънце
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажи де, Бойче, след 2025-та като малкия и средния БГ бизнес масово ще е фалирал, откъде ще ги храниш тия, от ромите ли ще взимате, тия където сега им давате за да гласуват за вас?
51
1
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Бойко, къде си бе ?
50
2
 
18
 
! Отговори
Защо даваш преди 6 години
Той задава въпроси и е недоволен но пак им дава пари?защо?пари трябва да им се дават чак след истински реформи и чистки.
49
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе, че полицаите му го набабамчиха - набабамчиха му го! Сега не може да спи и ще чака да изтече Председателството и да им го върне я с пенсионна възраст, я с изпит по физическа подготовка.
48
2
 
19
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 6 години
Битовите престъпления имат около 15 процента разкриваемост. Значи съответните полицаи трябва да вземат 15 процента от заплатите.
47
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма никаква солидарност.Едно време стачкуваха ватманите, всички бяха против тях. После стачкуваха учителите, всички пак бяха против тях.Същевременно всеки иска да са му високи доходите... Как да стане? Тук всеки е против всеки и е загрижен само и единствено за себе си.Вижте Гърция, Румъния, хората всички стават като един за да си отстояват интересите. Тук някой ако са му нарушени правата всеки друг се радва. Даже не е безразличен...С такова поведение как да стане?На къде отиваме
46
1
 
25
 
! Отговори
nekoj преди 6 години
"Нормално ли е да имаме толкова ниско одобрение полицията" пита ББ - а нормално ли е 'парламента му' да има 14% доверие, а Боко? Какво направи да го вдигнеш - махна Фидоска, сложи Тетка и кво? Сички гербери и патриоти гласуваха "мораториума на 'молекулите'" и една седмица се пенеха колко е важен и необходим - и ги накара да си плюят в сурата и да го 'отгласуват обратно'. Е как да има доверие в тази пасмина? Май всички са от 80те % и дори 14% доверие име много!
45
2
 
19
 
! Отговори
бъллгарин преди 6 години
обеща реформа и излъга обеща обеща обеща и пак излъга
44
3
 
20
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 6 години
Аз съм Пенсионер с две деца и 4 внука . Искам си Тавана на Пенсията която съм Плащал чрез Осигуровките ми , и как е ИЗЧИСЛЕНА от НОИ - 1400 лева месечно . Иска да ми се върнат обратно парите с Лихвите от 8 години насам . По мой сметки са 50 000 лева .
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се уплаши, а си вдигна пак рейтинга.Тоест, оставете парламента какъв бюджет гласува, аз съм този, който разпределя порциите в даржавата ми! Бе, Доган е мъдър, бе!
42
3
 
24
 
! Отговори
Като на кино преди 6 години
Айде Бойко, хаващай самолета, милярдите и заминавай на някъде.Как с теб, 3 пъти по- добре без. Жалко че си купил всико наред и не знае истинското мнение на българина за теб.
41
3
 
28
 
! Отговори
Никога вече за герб преди 6 години
Хората негодуват срещу полицията а нашия им дава още пари?!дайм ама искай резултати и реформи и тогава пари както е нормално.
40
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нормално ли е във всяка група, която задържаме, дали митничари, дали граничари, да има и полицай"А нормално ли е да има политик или министър?
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойче, чадо, до 2025-та по-голята част от малкия и средния бизнес ще фалира заради вас, хората едвам издържат вече тази ваша лойна тежест, предстои да го видите, след това на ромите от фалоса ли вадите пари за заплати в държавният сектор, а мутра?
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност Цецо ги отпусна тези пари.Общо взето Цвъки командори,Ряпата е само една жалка кукла.
37
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе ми тогава що веднага даде 100 милиона за полицията ???? страхливецо недни !! И на тебе като не ти изнася че народа те мрази-МАХАЙ СЕ !! Па точно-ПРЪЖДОСВАЙ СЕ НА МАЙ......НАТА СИ !!
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дават на тях, ще ги вземат от Вас! В казармата нищо не се губи, само сменя сопственика си.Ние тук имаме сопственици!
35
3
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Когато има протести на полицаи трябва и останалите да се присъединяват, само така ще свалим мафията. Когато полицаите протестират, няма кой да пази парламента, министерството, правителството и Борисов. Може много лесно да се нахлуе в тези институции и да бъдат свалени, без да има кой да спре този процес. Тогава Борисов е безсилен като няма полиция. Няма как да се защити от народното недоволство.