Деца и доходи... амбициите на социалното министерство

Много важни са европейските средства, заяви Зорница Русинова
15 яну 2018 10:30,
11

Министерството на труда и социалната политика си е поставило амбициозни цели в аспектите ранно детско развитие, програмите "Независим живот" и "Лични асистенти", както и за минималната работна заплата.

В студиото на "България сутрин" зам.-министър Зорница Русинова информира какви са стъпките, които министерството смята да предприеме по тези въпроси.

По темата за инвестициите за ранно детско развитие тя подчерта, че съвместните усилия между социалната, образователната и здравната системи са от изключителна важност за този аспект.

"Предстои разработване на национална стратегия за ранно детско развитие", съобщи гостът на Bulgaria ON AIR.

Минималната работна заплата от 2018 г. се увеличи на 510 лв., като тази стъпка, по думите на Русинова, освен че цели да покачи доходите, но също има намерението да окаже натиск върху възнагражденията във всички сфери.

"В предвидените за 3 години повишения с 10% на минималното заплащане ще гарантираме доходите на част от хората, които са с ниска степен на квалификация", обясни зам.-министърът.

Зорница Русинова допълни, че темата за бъдещето на труда е една от важните теми, които ще се обсъждат на предстоящата през март конференция по време на европредседателството на България.

"Другият важен аспект е обсъждането на многогодишната финансова рамка и социалната такава на бюджета на Европа за следващите 7 години. За нас е от изключително значение разчитането на европейските средства", конкретизира зам.-министърът, което доведе до въпроса за парите за лични асистенти.

Русинова заяви, че програмите "Независим живот" и "Личен асистент" не са прекратени.

"Напротив, амбициите на ресора са те да продължат да се разширяват", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
18
 
! Отговори
??? преди 6 години
ЕС са наясно,че отпуснатите еврофондове са дали предпоставка за корупция в България и тези същите не си търсят парите а отчитат само,че в България има КОРУПЦИЯ И ДО ТАМ.Тука ми мирише на НЕЩО ГНИЛО В ЕС. Това е тяхната игра.Някога бях се запознала с един мафиот и той ми сподели какво се случва на онзи който не върне ПАРИТЕ В ОПРЕДЕЛЕНИЯ СРОК.Направо го заливат с цимент.А тука говорим за ОГРОМНИ СУМИ КОИТО СА ПОТЪНАЛИ В НЕЧИИ ДЖОБОВЕ.
8
0
 
18
 
! Отговори
така мисля преди 6 години
ЕС нямат политика да подпомогнат развитието на българският талант.За тях това е заплаха в бъдеще.Те ще наливат пари за инвалиди,социално слаби хора и така ще си осигурят спокойствие в ЕС.Те ще обучават техни кадри и ще потискат винаги българина.От него ще искат робска ръка.Така виждам в бъдеще политиката на ЕС.Мислещи българи не им трябват и след време ще ни прехвърлят тихомълком към Евразийския съюз.
7
2
 
26
 
! Отговори
Предлагам също и преди 6 години
на лица с основно образование, ако са се осигурявали, да се дават детски надбавки само за по две деца.На хората със средно образование - детски надбавки за по две деца, като за всяко дете надбавката да е равна на 2/3 от минималната работна заплата.На хората с висше образование - детски надбавки за по три деца, като за всяко дете надбавката да е равна на минималната работна заплата.Така ще коригираме резултата от мракобесното комунистическо генно инженерство, съсипващо народа ни вече 73 години
6
0
 
27
 
! Отговори
Предлагам преди 6 години
Да се поучим от Сингапур - много високи парични стимули за раждане и отглеждане на деца, но само при условие, че поне единият от родителите е завършил университет.Припомням, че сингапурците са родствени на един нашенски екзотичен малцинствен етнос, но въвеждайки и строго спазвайки разумни закони, вижте колко напред отидоха!Предлагам у нас на хора без образование да се дават детски надбавки като сегашните, но само за 1 дете. Неосигурявани и неработещи жени - без право на платено майчинство!
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
се увеличи на 510 лв., като тази стъпка, по думите на Русинова, освен че цели да покачи доходите,===============20 лв увеличение на доходите ли наричате,нахалници ? та на вас 20 лв. ви е кафето НА ДЕН в някое скъпарско барче.
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куршуми да свистят само по олигарси и депутати и нападки и, и по всички на високо ниво в йерархията.
3
0
 
28
 
! Отговори
руснака преди 6 години
Лесно се говори за политика, но трудно се прилага същата. Така и децата се правят лесно, но трудно се отглеждат при това само с политика. Сносен доход и жилище, това е минимума, който преди се осигуряваше а в момента, да си осигуриш е леко трудно( за жилището особено) Политика на гол *** не се прави!
2
1
 
27
 
! Отговори
Jazur преди 6 години
Malko vi streliat.
1
1
 
39
 
! Отговори
РОБИ СЪС 500ЛВ преди 6 години
РОБИ СЪС 500ЛВ И РОБОВЛАДЕЛЦИ МАФИОТИ ОКРАЛИ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ В Робовладелсла БЪЛГАРИЯ а не в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ