Ангелкова с амбиция: Да станем СПА столица на Европа!

Спокойно място, здравословен климат, качествена храна, изброи тя
18 яну 2018 15:40, Анисия Иванова
111
Ангелкова с амбиция: Да станем СПА столица на Европа!
Архив: Булфото

Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от който ще се възползваме, за да  представим България като уникална туристическа дестинация. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю пред National Geographic, съобщиха от Министерството на туризма.

Пред световно известното издание тя каза, че следващата половин година за България, освен огромна отговорност, ще бъде възможност да покаже природа, култура, традиции, история, иновации и уникалните дадености на държавата ни.

"Тук човек може както да се откъсне от суетата на глобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се зареди от непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на най-модерните дигитални възможности", обясни тя.

"През следващите 6 месеца се предвиждат множество участия в публични събития от страна на Министерството на туризма. Именно тези прояви биха могли да привлекат голям брой туристи и инвеститори в страната", заяви министър Ангелкова.

"Част от предвидените дейности, в които ще вземем участие, са Международното изложение "Ваканция и спа", международна кръгла маса на тема "Дигиталната трансформация в туризма", както и международен форум в областта на туризма и енергетиката в рамките на българското председателство на Дунавската стратегия", добави тя.

"България има потенциала да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф", каза още министър Ангелкова. Тя добави, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси след Исландия.

"Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПА маршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата", добави Ангелкова.

Друга тема на разговора бе развитието на висококачествения туризъм в България. "За насърчаване на сектора създадохме Карта на инвестиционните проекти, в която влизат 30 обекта. Активно промотираме тази карта пред чуждестранни вложители", добави министърът пред National Geographic.

"Страната ни е изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромно разнообразие за всякакъв вид туризъм", каза още министърът на туризма.


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
ЗДРАВКО преди 9 месеца
ЧИСТ ВЪЗДУХ В СОФИЯ.......
99
0
 
2
 
! Отговори
Нимко преди 9 месеца
Зелените пак ще скачат. Те ще саботират всичко, което може да развие туризма в България.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тактиката на ГЕРБ, няма да ходят българите да мият задници на западняци в чужбина, а тук ще им мият задниците!? Само за теляци стават гербаджиите, никакво достойнство нямат, Бойко все им се слага!
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ку-ку!
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Засега е само ПРЕСПА.
95
0
 
0
 
! Отговори
rokfeler преди 9 месеца
много грозна ве и за троика не става
94
1
 
2
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 9 месеца
Махайте я тази празноглава грозотия ,че плаши туристите.Прилича на мис България 2017г.
93
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 месеца
Покрай гърбавите ви "магистрали"има паркинги тук-там,обаче тоалетни-не!По европейски хигиенично и екологично зелено.Добре дошли в и.д..о.толандия.
92
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 9 месеца
Само да уточня - Спа е област в Белгия.
91
0
 
1
 
! Отговори
Lenli преди 9 месеца
Koga sha otkrivate novite liftove s novite gondoli i cambinki?! Koi vek?
90
0
 
0
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 9 месеца
Ех, ангел мой! Можеше, само да не беше толкова заСПАла...
89
0
 
11
 
! Отговори
читател преди 9 месеца
Миличкото то навярно не е учило география, не е чувало за такъв град Будапеща, където има над 70 хотела с минерални води, няколко огромни бани, една от тях от средновековието, побиращи стотици, десетки открити къпални и много, много друго.
Миличкото, да си чувало за такъв град - Карлсбад? Или Карловивари?
Има и други, но няма да обременявам девствената ти памет, останалото за другия път.
Ако имаш трудности с четенето, пътувай, сега можеш безплатно, ще научиш много неща.
88
2
 
7
 
! Отговори
Европеецо преди 9 месеца
Герберунгелите живеят на друга планета. На другата планета има също държава България с високи доходи, развита икономика и лидер на балканите. В тази България събирането на боклука е на второ място по ефективност след Цюрих. Най-зеленото правителство управлява, Саудитска Арабия строи писти за формула 1, а туристи и емигранти се бутат за място в това райско кътче.
Най-умната европейка е българка и води дигиталната политика на союза.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Във Велинград и сега не можеш да се разминеш от руснаци и турци. Tи какво? Наново ли откриваш топлата вода?
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изцепките на Ангелкова, ако не са предмет на диагноза, са в най-добрия случай инфантилно-наивни Вчера така се радваше на 1 млн. гръцки туристи!!!! Няма ли кой да и каже, че туризма на гърците е до складовете на едро в Сандански. Ентусиазирано пионерче:) Много е грозновата милата...прилича на череп с каска. За това, обаче, не и търсим кусури.
85
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ангелкова, първо си изчисти тоалетните на първи терминал, че вчера с една група англичани брах срам. Да не говорим, че тоалетната е в някакво подземие. Как се слиза с ръчен багаж по стълби? След това махни онази русолява застарялата *** на информацията, която вместо да си върши работата, предпочита да си води лични разговори по телефона. Преди 2 години направих оплакване в министерството ти, там е пълно със същите некъдърници като теб, дори не си знаеха правилния e-mail.
84
0
 
8
 
! Отговори
анони мен преди 9 месеца
какво да се очаква от една .вца да мисли само за СПАа..не. и това е министър . и след това .АМА защо така не може да очкваш нещо положително от уж движещо се същество наречено жена ДА мисли . тая и за не става
83
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много спокойна държава, само малко се стреля по улиците, избиват мутри, които ни пробутват като благодетели. Хубава храна-малко палмово масло в сиренето и ракия на корем от пластмасови туби без бандерол.
82
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма нито един гербер който да няма психически отклонения.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И коне, и коне!Като този н аснимката.