Борисов нареди на министри: Военни хеликоптери – за Бърза помощ!

Машините ще се преоборудват, за да спасяват животи
179
Борисов нареди на министри: Военни хеликоптери – за Бърза помощ!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска здравният министър Кирил Ананиев и силовите министри Красимир Каракачанов и Валентин Радев да обсъдят възможността военни хеликоптери да бъдат преоборудвани за хеликоптери на Бърза помощ.

"Ананиев, правихме преглед на хеликоптерите. Имаме маса хеликоптери. С министър Каракачанов, с министър Радев сядате и правите. Имаме хеликоптери, които може да станат изцяло за Бърза помощ", каза Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Той допълни и че има хеликоптери, които може да бъдат преоборудвани за гасане на горски пожари.

Още по темата

"Ще ги карат военните, така че хем ще натрупват допълнителни летателни часове, хем ще тренират, хем в същото време ще вършат работа и ще спасяваме човешки животи. Имаме я техниката. Не е нужно да се купуват нови хеликоптери", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът обясни, че машините са здрави, но не са обслужвани. "Ще дадем пари, ще ги обслужим и в същото време. Това ни е важно", добави той.

Военният министър Каракачанов съобщи, че вече се работи по въпроса и даже вчера е имало среща по темата.

"Ще излезе мое предложение до Вас за заповед за междуведомствена работна група между Министерство на отбраната, на здравеопазването, МВР. Точно това се уточнихме – трябва първо да се направи една финансова сметка тези хеликоптери, които не ползваме колко ще струва ремонтът им", каза той.

Каракачанов потвърди, че наистина има достатъчно техника, с която може да бъдат задоволени и нуждите на здравеопазването, и на МВР по отношение на пожари и други бедствия, при които се използват хеликоптери.

В началото на заседанието премиерът честити рождения ден на енергийния министър Теменужка Петкова от името на кабинета, но призна, че не се е сетил сам за него.

"Горанов е джентълмен, сега аз не съм се и сетил", добави Борисов, когато финансовият министър подари букет на Теменужка Петкова.


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
шматка преди 8 месеца
До 164

А какво работи гр.армия ве овчи.Напълни си държавата с талибани.Има вече цели гр.острови които само на хартия се водят гръцки.
164
0
 
0
 
! Отговори
Azim преди 8 месеца
Kakvo raboti bg armia vseki den, ami mirnia ministar? No news...?! Malakes...?!
V Garcia vseki den ima video info ot razlichni podelenia i chasti za ogromnia polezen trud na grackite patrioti stratioti, astinomi za grackia narod, za durugutu eu....
V romska bg zatamnenie ...pak li nemate tok, ve..?! Ili vodata go niama?!
163
0
 
1
 
! Отговори
шматка преди 8 месеца
Ами донякъде е правилно.Кугарите не са военни а санитарни хеликоптери.Направо да ги отчисляват от МО и да ги дават за цивилни нужди.Армията се нуждае от бойни вертолети като МИ 24 примерно
162
0
 
5
 
! Отговори
Мартин Задека преди 8 месеца
А защо не и танкове за линейки и милиционери в пълно бойно снаражение за санитарки? Нормални мечти за всеки тиранин!
161
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
Симпатяга е, има чар и харизма, чувство за хумор. Но Орешарски беше в пъти по-добър премиер, по-представителен, имаше дар и слово.
Властта и политиката са гадни неща.
160
1
 
6
 
! Отговори
Бг гражданин преди 8 месеца
Този дементен не е моят премиер!
159
3
 
2
 
! Отговори
по втория начин преди 8 месеца
"119
Анонимен
преди 8 часа
8 12
Ето, ака се мисли за хората!Защо да не се използва техника,която стои и раждясва,за да спаси човешки живот,гаси пожари или за друго полезно нещо?Да критикуваш това, значи да си заслепен от завист."
Ти от какво си заслепен не знам? То ако не се крадеше ТОЛКОВА, щеше да си има каквото е нужно и където е нужно. Ми да свали всички от служебните мерцедеси, да им купи карти за градския транспорт и да НИ оправи линейките и да ги приспособи за "пръстовите отпечатъци".
158
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според интернет Тиквата е най-тъпото същество раждано по тези земи,но според телевизийте е най-големия пОлитик който светът някога е виждал.
157
29
 
5
 
! Отговори
Good morning преди 8 месеца
Бойко е номер едно. Гласувал съм за него не един път и пак ще гласувам за него. Когато каже така ще бъде така става. На България не и трябва парламентарна република. Трябва и силна еднолична ръка която да носи персонална отговорност. Гласувал съм за всички предни. Сега просто ми хареса как им го начуква. Всички партии реват......няма кокал...
156
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Борисов не разбра ли, че има закони?
Не той трябва да казва, а трябва да се спазват законите.
Три мандата не разбра, че живеем в 21 век.
155
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако някой се чуди, защо в държавата не върви - ето една от причините - Премиерът не работи, а си играе на собственик, началник, разпореждащ се с всичко държавно на всяко ниво. Стига да може да се покаже на любящия го народ и да започне изречение с "Аз..." и опростелият народ да се направи, че му вярва. Да, ама не! Народът съвсем не е толкова прост, къта камъни в пазвата...
154
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хеликоптерите ги е наследил от баща си
153
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Където пипнаха всичко ос........
........ха.
152
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде сега да нареди служебните мерцедеси на министрите да се използват за таксита.....
ВЕЛИК Т.....ЪПАНАР
151
0
 
2
 
! Отговори
RE: 149 преди 8 месеца
"Делото на генералния конструктор продължава основаната от него компания Sikorsky Aircraft Corporation, чийто филиал United Technologies Corporation е един от световните лидери в проектирането и производството на вертолети за търговски превози, промишлени и военни нужди."

Ади сега, няма се засягаме!
150
0
 
3
 
! Отговори
ни са знай преди 8 месеца
Запишете си датата, за да не я забравите.................
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Цитат /129/
Американският конструктор Игорь Сикорский всъщност е руснак, създава в Щатите първия хеликоптер и към така описания момент отдавна е покойник. "Сикорски" се казва основаната от него фирма. Така, че написаното "...през 2005 г. американският конструктор Сикорски е отхвърлен..." издава плашещо невежество. Извинявай, ако си се засегнал!
148
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичко е една огромна бъркотия! Военните ще стават бърза помощ, гражданите ще ловят престъпници.... Но това е нищо пред обещанието на Бойко да ратифицираме Истанбулското чудо, с което вече няма да знаем и кой кой е! Обещал е човека, че му трябват още само 3 години да ни довърши!
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Lord of the Helicopters, "Spartan" and the Heaviest Bulldozer!
146
0
 
6
 
! Отговори
Хитър Петър преди 8 месеца
Пожарникарят ще ви спаси от пожара.