Борисов нареди на министри: Военни хеликоптери – за Бърза помощ!

Машините ще се преоборудват, за да спасяват животи
18 яну 2018 12:45,
179
Борисов нареди на министри: Военни хеликоптери – за Бърза помощ!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска здравният министър Кирил Ананиев и силовите министри Красимир Каракачанов и Валентин Радев да обсъдят възможността военни хеликоптери да бъдат преоборудвани за хеликоптери на Бърза помощ.

"Ананиев, правихме преглед на хеликоптерите. Имаме маса хеликоптери. С министър Каракачанов, с министър Радев сядате и правите. Имаме хеликоптери, които може да станат изцяло за Бърза помощ", каза Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Той допълни и че има хеликоптери, които може да бъдат преоборудвани за гасане на горски пожари.

Още по темата

"Ще ги карат военните, така че хем ще натрупват допълнителни летателни часове, хем ще тренират, хем в същото време ще вършат работа и ще спасяваме човешки животи. Имаме я техниката. Не е нужно да се купуват нови хеликоптери", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът обясни, че машините са здрави, но не са обслужвани. "Ще дадем пари, ще ги обслужим и в същото време. Това ни е важно", добави той.

Военният министър Каракачанов съобщи, че вече се работи по въпроса и даже вчера е имало среща по темата.

"Ще излезе мое предложение до Вас за заповед за междуведомствена работна група между Министерство на отбраната, на здравеопазването, МВР. Точно това се уточнихме – трябва първо да се направи една финансова сметка тези хеликоптери, които не ползваме колко ще струва ремонтът им", каза той.

Каракачанов потвърди, че наистина има достатъчно техника, с която може да бъдат задоволени и нуждите на здравеопазването, и на МВР по отношение на пожари и други бедствия, при които се използват хеликоптери.

В началото на заседанието премиерът честити рождения ден на енергийния министър Теменужка Петкова от името на кабинета, но призна, че не се е сетил сам за него.

"Горанов е джентълмен, сега аз не съм се и сетил", добави Борисов, когато финансовият министър подари букет на Теменужка Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като екоорганизациите го осъдят ще се кротне, но ще е късно
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен То въобще да ползваш военни хеликоптери за други цели си е малоумие . Най малкото ,че нямат медецинско оборудване за животоспасяващи процедури . Да не говорим, че транспортирането е сънпроводено с много по големи вибраци и неудобство .Дори и монтирано медицинско оборудване може да блокира . Медецинските хеликоптери са съвсем друг тип машини .Само ненормален човек може да предлага подобни глупости .Паттия Карлуково . Гарантирано от ГРАБ !
79
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОСЛЕДНИЯ ТОТАЛИТАРЕН ДИКТАТОР НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС усетиха близката политическа кончина на боко и вече свободно се карат с БСП без притеснение
77
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 ГОДИНИ ПРОСТОТИИ СТИГАТ
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце говори за Кугърите, които не могат да летят, ако е лошо времето и затова стоят неизползваеми.
75
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този се разпорежда като Джаро във филма. Що за страна е това, каква демокрация, какви 5 лв? Имаме си нещо като Властелин, Цар и това е.
74
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АМАН от *** КОМУНАГИТЕ ДНЕС ГЕРБ СЕ ЗОВАТ -ДЕМОКРАТИ СВИРЕПИ .
73
4
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Другари комунисти, вашите хора си построиха комунизма тук на Морето.Нещо не им харесва и правят Презастройка сега виждам.Те така.
72
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До стар комунист 66И аз съм стар комунист. Искам да попитам какво са построили некадърните хора на бай Тошо. В София построиха жилищтни гета , Люлин , Младост , Обеля, Дружба и т.н. Построиха Кремиковци , който тровеше жителите на София 50 години и умряха хиляди от рак . Просто си много повреден и нищо не виждаш .
71
8
 
9
 
! Отговори
АМАН От БАндити преди 6 години
Преди 1989 година *** ГРабеха милиарди от народа за НАГЛО НЕНУЖНИ ПРом обекти..Сега Същите и техните наследници грабят десетки милиарди годишно за НАГЛО КОРУПЦИонни ненужни обекти неносещи нито лев на народа печалба >Обратно вдигат издръжаката до непосилна,..
70
2
 
16
 
! Отговори
до неразбралите преди 6 години
Другари и господа, то и сега хеликоптери спешно пренасят болни към София например.Преди около година, пренесоха роднина на мой познат, но разберете - трябва яка пачка.Нямаш ли пари, Боже опази !!
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това кой ги е поръчал и не е направил сметка трябват ли ни, можем ли да си ги позволим, колко струва оборудването за тях е съвсем друг въпрос. Тези скъпи машини си имат предназначение. Използването им за такси не е най-разумното нещо.
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малииии, ся ще пушат и ще пият кафета вместо пред блока- у вертолето.
67
2
 
4
 
! Отговори
АМАН от КОМУНЯГИ преди 6 години
*** заграбили власта след убииството на Георги Димитров се славят с прахосването на милиарди годишно.Чак вчера с е чу че АКО бяхме давали помощи за раждане и отглеждане на поне три четири дец а от БЪлгари и други сега щяхме да сме спокойни сега не сме НЯМА ГИ ЧОВЕШКИТЕ МАЙКИ. ПОследните останали ги цакат с Педофилски камери в ясли,училища и градини..
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви хеликоптери в това време , вятъра ще ги отвее.. егаси негодяйя Боко Борисов
65
2
 
22
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Боко не забравяй фрегатите! Стоят си безработни. Спокойно могат да се дадат на агенцията по аквакултури да чистят водорасли и медузи или да спасяват малки делфинчета!
64
5
 
8
 
! Отговори
НЕМА ПАРИ ЗА ЦЯР преди 6 години
Относно хеликоптерите аман от прахосници Народа няма пари нито за НАгло терористични винетки нито за тех прегледи нито за горива вкл течни..Под ръководството на нагли престъпници през София над 5 700 000 БЪлгари нямат пари за оцеляване..
63
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ползваш 11-12 тонни военно-транспортни хиликоптери за медицински цели си е наистина малоумие
62
4
 
6
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
има добри резултати от въшната политика на фона на НАГЛО Ограбване и ПРАХОСВАНЕ НА десетки милиарди ограбени от народа за НАГЛО КОРУПЦИОННИ Обекти..Екипа на Борисов и Радев да вземат мерки срещу нагли престъпници на власт в София след 11991 година вкл назначени в министерства и ведомства