Караянчева за конвенцията: Не клати властта и няма да се отлага

Снощи са получени разяснителни записки към документа
94

3705 гледания   |  Още видео

Решението на Патриотите да не подкрепят приемането на Истанбулската конвенция няма да доведе до напрежение в управляващо мнозинство. В това е убедена председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Още по темата

Вчера "Обединени патриоти" категорично заявиха, че са против Истанбулската конвенция и няма да я подкрепят.

Също така те призоваха ГЕРБ да я оттеглят и да не я вкарват в Народното събрание, защото имало нарушения при подписването ѝ. 

"Дискусията за Истанбулската конвенция няма да бъде отложена. След обсъжданията, които предстои да направим, се надявам, че на обществото ще му бъдат разяснени много неточности и то ще разбере какво всъщност налага тя", каза шефката на парламента пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза още, че късно снощи са били получени разяснителни записки и възможни резерви, които могат да бъдат приложени в определени допускания на Истанбулската конвенция.

"Надявам се дебатите във вторник (23 януари) да дадат отзвук на всичко онова, което се насади в общественото пространство и притеснява хората. Парламентът е длъжен да даде възможност на всички, които имат мнение по въпроса, да го изкажат. Затова и разговорите ще бъдат отворени. На тях ще могат да присъстват различни неправителствени организации и хора, които са заинтересовани от темата", подчерта председателят на парламента.

Според Караянчева някои от спорните текстове биха могли да се заменят с други.


94
Още от Политика
100 нови социални услуги за хора с увреждания до 2021 г.
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 седмици
До NACO

МНОГО ТОЧНО----КОНВЕНЦИЯТА Е--ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ПРОБЛЕМА---СПАСЯВАНЕ НА НАЦИЯТА НАРЕЧЕНИ--БЪЛГАРИ ПРЕЗИДЕНТА ДА ПОИСКА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА СТИГА СЕ Е КРИЛ ЗАД ПРОБЛЕМИТЕ НА „АРМИЯТА„ КОЯТО НЯМАМЕ ПРИЕМАТ ЛИ НИ В ШЕНГЕН ---СМЪРТ НАБЪЛГАРИЯ
75
1
 
2
 
! Отговори
деде преди 3 седмици
До АМИ ДА : Абсолютно вярно, нямам какво да кажа повече. Управляват ни шофьори, секретарки и хигиенистки на третоешалонни комунисти.
74
0
 
4
 
! Отговори
За ГЕРБ е важна влас преди 3 седмици
ГЕРБ се вълнува само от властта и е готова да направи всякакви безобразия само и само да запази властта. Значи няма значение какво мислят хората. Няма значение дали тази конвенция ще спаси някого от насилие или ще въведе СОЦИАЛЕН ПОЛ като понятие в законодателството и това ще допринесе за извращенията над деца в България? Били получили разяснения? Да не би да са слабоумни и не могат да мислят? Май, да. Борсиов е прост и е готов и обратен да стане, само и само да се докопа до властта.
73
2
 
2
 
! Отговори
експериментът преди 4 седмици
пост . 72 да се чете

Поради липса на разбиране на еманципацията,, криворазбрана еманципация на мъжките момичета...
72
2
 
7
 
! Отговори
експериментът преди 4 седмици
Поради липса на криворазбрана еманципация на мъжките момичета, мъжете се оттеглиха от задълженията си на бащи, жените претендираха за още и ощи права, та децата общо взето пострадаха! Всичко това доведе до объррканост в следващото поколение- забравяйки Задълженито си на ролята майка-възпитателка, а не командирка. та някои жени се самоубиха- първо като социална роля, а след това физически!

пп. може би това не е единична история! Приемайки конвенцията обърквате следващото и по следващото поколен
71
0
 
24
 
! Отговори
избирател преди 4 седмици
Ако признаят тая *** конвенция -ДОЛУ ГЕРБ!
70
0
 
21
 
! Отговори
ужас и гняв преди 4 седмици
Като се налага да разкриват престъпниците виждат голям зор,ама като да признаят джендъра-еша си нямат.
69
0
 
27
 
! Отговори
Айде СТИГА ТОЛКОВА! преди 4 седмици
Защо ни налагате тая конвенция? Какъв ви е зора? Ако вършите работа и има някакви закони за домашното насилие нима те не са достатъчни? Защо си извинявате бездействието с разни конвенции? Защо? Защото нито МВР си е вършило работата,нито Съдебната система ви работи нормално.Ние не ви избираме за да ни натрапвате измислени джендъри и т.н.Я се стягайте в кръста най-накрая! Всичко Мара я втасала джендъра и залипсвал.
68
2
 
3
 
! Отговори
Orbadjii преди 4 седмици
Are ma Cicke, :-) Rosko nali va elektronizira v bg za 5 godini navred, daje v Kirkovo, Garmen, Gradec, Dragana i Krushevec ste hepten hepten elektronizirani....sia bas redpilota da va ispitva chesto chesto nared kolko ste naelektronizirani... :-)
67
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПО КОНВЕНЦИЯ НИКОЙ НИКОГО НЕ МОЖЕ ДА СЪДИ.
СЪДИ СЕ ПО ЗАКОН, КОЙТО ПАРЛАМЕНТА ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕ
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като изключим витиеватата дефиниция за пол, е похвално всичко останало в конвенцията. Нашите можеха поне да направят разяснителна кампания, референдум, и в крайна сметка - при съпротива на нацията, да ратифицират със забележка. Едва ли на депутатите ни им е спешно, де - ратификацията означава приемане на куп законодателни промени, а те не са нито по бързата работа, нито по работата по принцип.
65
1
 
6
 
! Отговори
Xristov преди 4 седмици
Nali imate e-government.bg.... :-) ...haide e-referendum po temata... :-)...
Imma....nemma...imma...nemma...
64
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Забележки към конвенцията има от 18 държави-членки на Съвета на Европа; 6 държави имат възражения (Австрия, Финландия, Нидерландия, Норвегия, Швеция, Швейцария) от различно естество. Става дума за СЪВЕТА НА ЕВРОПА, не за ЕС! Подписана от 45, ратифицирана САМО от 28. Конвенцията е от 2011, влязла в сила през 2014. Защо СЕГА се сещат да споменат нашите? И какво налага тази изключителна спешност да се ратифицира, без да се спазва дори българското законодатество за ратификации?
63
0
 
19
 
! Отговори
Призив преди 4 седмици
Призовавам негово светейшество патриарх Неофит и всички свещеници, да спрат да произнасят молитвата за правящий клир, а да я заменят с "Анатема на правящия еретически клир, насила наложил сколожеството, мъжеложеството, похотта и извращенията на похотта като норма"! Анатема на правящия клир на България! Анатема! Анатема!
62
2
 
28
 
! Отговори
Адските огньове преди 4 седмици
Цветка, Бойко, Катя и останалите едноклетъчни решили на Господ да се правят, нов свят, в който държавата ти бърка в мозъка, гледа ти под юргана и в дупките, и нов човек многополов да сътворяват. Тия са напълно луди и извратени, като господарите си. Очаквам следващия път Бойко Богоборец и Цвета Богоборка и Герберугите Богоборци като се прекръстят, да избухнат в пламъци и адът да ги погълне.
61
1
 
36
 
! Отговори
NACO преди 4 седмици
Стига! Стига! Стига С ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА "КОНВЕНЦИЯ"!!!! Не отклонявайте ВНИМАНИЕТО на хората от НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРОБЛЕМ на България-КОРУПЦИЯТА,БЯСНАТА КОРУПЦИЯ,ЗАДУШАВАЩА ДЪРЖАВАТА ни!!! НАРОДЕ,събуди се!!! НАРОДЕ????
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само като видя с какви глупости се занимават и се опитват да ги пробутат,колко хора ангажират и губят времето им в глупави обсъждания на глупави,ненужни теми,колко прости и необразовани са,че дори нямат собствено мнение и чакат да им "разяснят",просто ми се драйфа.
Нямате ли по-важни и по-полезни работи за вършене в страната в полза на населението?Както сте се събрали,една градинка да изметете или дръвчета да посадите,повече работа ще свършите.
59
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе,гербаджии п.р.о.с.т.и,докога ще се унижавате пред Брюксел?Как може да допускате някой да ви разяснява това,което е написал като на м.а.л.о.у.м.н.н.и?
58
2
 
37
 
! Отговори
ЗАКЛИНАНИЕ преди 4 седмици
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ С "ДА"

СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ ЗЕТЬОВЕ ДА ДОВЕДАТ
57
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На вас от ГЕРБ са ви пратили разяснителни записки и пак нищо не сте разбрали,затова ще подпишете.А ти Цвето се определи най-после от кой пол си,щото така като те гледам и слушам,май не си от тоя,за който се самоопределяш.