Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова

Думите му предизвикаха гневни реакции сред опозицията
Обновена: 23 яну 2018 17:10 | 23 яну 2018 17:02, Камелия Цветанова
118
Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова
Колаж: Dnes.bg

"Вместо в една българска Тереза Мей, Вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер". Това обвинение отправи вицето на премиера Бойко Борисов Валери Симеонов по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от левицата за провал в борбата с корупцията.

Очаквано думите му предизвикаха гневни реакции сред депутатите от опозицията.

Червеният Антон Кутев се възмути от думите на Симеонов, защото били обидни.

Йордан Цонев от ДПС отсече: "Ще използвам неговия тон, това недоразумение не може да си позволява такива определения за партия, която има принос към нашето членство в НАТО, в ЕС!".

Корнелия Нинова също взе думата, но уточни, че това не е заради нея, а за да защити съпартийката си Елена Йончева.

"Недопустим език и груби обиди, не към мен лично, но както има и една приказка: "Не трябва да се обиждаш, когато говори умен човек, а когато говори глупав, какво изобщо да се обиждаш“. Симеонов потвърди това, което казах - когато някой посочи корупцията, върху него се изсипва цялата система на манипулации, на груби думи, на цинизъм", отсече тя.

Още по темата

Симеонов пък обвини социалистите, че това, което правят, е унизително, защото вотът на недоверие е много силен парламентарен механизъм и трябва да се използва смислено.

"Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП", скочи той.

Симеонов взе думата, за да защити всеки похарчен лев за изграждането на оградата на границата ни с Турция заради обвиненията, че и там потъват пари. Той определи всички упреци като "нелепа пропагандна кампания".

Вицето отсече, че соцдепутатката Елена Йончева говори лъжи, като твърди, че оградата падала от само себе си и зейвали огромни дупки, през които мигрантите минавали свободно.

Червената депутатка пък разгневи и депутата от ГЕРБ Делян Добрев, като отново спомена "Хасковогейт" като модел на управление на държавата.

"Явно ГЕРБ имат чувство за хумор и така в закачки и шеги корупцията се превърна в норма и неизбежност, днес вече има цели общини, където политици чрез роднини източват милиони, модел на управление, който превръща областните градове във феодални владения, където законът не важи за този, който е приближен на кмет, полицай, липсата на конкуренция отнема всеки бизнес, отнема правото на бъдеще на всяко поколение, но превръщането на България в корумпирано владение на ГЕРБ, на Борисов, в територия без перспектива за българите, няма да мине", зарече се Йончева.

Делян Добрев в отговор я засипа с въпроси дали е съдружник в офшорка, дали е получила 700 хиляди лева от дружества, включително с държавно участие, когато живееше с експремиера Сергей Станишев.

Тя отрече всички обвинения на депутата от ГЕРБ и го призова, ако има информация за нещо нередно около нея, да подаде сигнал в съответните органи.

А иначе дебатът по вота за недоверие мина без премиера Бойко Борисов, въпреки многократните настоявания на социалистите да бъде повикан. Обяснението беше – премиерът провежда важни международни срещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
16
 
19
 
! Отговори
Тошко преди 6 години
Не знам, каква е Нинова, но Борисов е страхливец и нагъл човек. Кой мин.председател до сега е отсъствал от вот на недоверие. Никой. Е тогава какъв е Борисов и мисли ли въобще за България и за българите. А симеонов няма да го коментирам. Жалко за т.н. патриоти, гласувах за тях. Но стига - само арогантност и самозабрава. ....
56
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре беше да беха поканили Лилито Иванова да им изпее преди дебатите хитовата песен " Панаири". Корупция и кражби няма за управляващите и статуквото продължава. Патеричките на ГЕрб ожесточено бранят щото тва им е за последно знаят. Ние още чекаме обещаното им за връщане на оставеното имущество в Т-я , нали обещаха на тракийските бежанци от Одринска Тракия. Мълчат нещо.
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само лъжат народа
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тоя цирк полза няма аз съм го гледал до първо ниво успешна работа дано тоя град се оправи че ни писна от простотии от един та на друг докога само имитация а къде са хората младите запас срамни и жалки
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като един де ми говори за модел герб бсп.Искам да го питам некои около теб мили да е бил шев на бсп щото аз знам че има то не само аз го знам кои е члена на бсп и то шев аре не се занимаваите из ловеч с простотии знаем се
52
6
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
И накрая всички други във власта само не, комунези, кагебейници, османлии и селяци, продали си всичките имоти на село за панелка в Люлин!
51
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Нинова, Кутев, Йончева, Цонев, Сидеров, Симеонов, Добрев, Станишев Цветанов, Борисов и т. н. .... малко ще е да се каже , че от тези хубавци и *** за зеле не става...така си е , но това е положението дами и господа...не може да избягаш от гените си.
50
10
 
9
 
! Отговори
Патриот майтапчия преди 6 години
Валерката пак се изяви като галантен и вежлив джентълмен!Ха ха ха ха!Браво, Балевски! Мачкай...комунистите...хаха
49
9
 
15
 
! Отговори
Мая преди 6 години
До Защо е тази врява?Какво точно и е казал този *** ,Нинова е класи над него .А ,на такива се казва плювни и отмини .
48
4
 
12
 
! Отговори
:)) преди 6 години
В НС комай сте събрали всите каруцари и хамали от БГ! пп. А.Мейзер = Валерко? Едно и също, но представители и от двата пола! :))
47
2
 
12
 
! Отговори
zg преди 6 години
До Защо е тази врява?Действаш с *** идеологеми. Във всеки един конкретен момент, хората, включително политици, заемат съответна позиция. За някои е правилна, за други - не. Корнелката има политически нюх. Може би е единствената във ветрилото левичари (на фона на всички други леви партии в Европа), която не подкрепи *** Истамбулска конвенция. Пиша и отличен за това. Не че ще гласувам за БСП. Никога не съм го правил и преди.
46
2
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Хората така ги чувстват и виждат, така ги наричат. Как да им казват, честни, работливи, некорумпирани, интелигентно, патриоти, образовани и т.н. Това виждат в тях, това и пишат. И на оценките на народа ли да се сложи цензура? Иска ти се. Важното е това което мисли и чувства човек, с не какво пише.
45
0
 
4
 
! Отговори
друг анонимен преди 6 години
До Анонимен43Ти Цензурата ли си , какво си? Нали знаеш, като не ти харесва канала ориентирай се към дистанционното
44
6
 
26
 
! Отговори
654 преди 6 години
ЦВЕТАНОВ Е ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК,ПОГЛЕДНЕТЕ СТАНДАРТА МУ НА ЖИВОТ/скъпите дрехи и ЕКСЕСОАРИ.Това е от заплатата която държавата му дава като заплата.И нагъл отгоре на всичко.Не може да надскочи себе си простия човек си остава ***
43
23
 
10
 
! Отговори
Защо е тази врява? преди 6 години
Симеонов й го каза кратко и ясно.Тя добре да си помисли. Все пак БСП не е нейно произведение, а партия, просъществувала повече от един век и преминала през много етапи на развитие. Дори и да не ни харесват поразиите, които направи, все пак тази партия е част от историята на България. Обидно е, когато бъде използвана за камуфлаж, за да се прикрият с нейното име и лозунги мераците на шепа интересчии.И социалистите добре да си помислят, докъде стигна БСП и как те го допуснаха?
42
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42По-голяма сланина от Винкела, Каракачанката, Винетка Лили и пр. гербави хубавци едва ли има!?!Той и царя - слънце никак не е слаб
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойче и Веле, злобата и омразата е помрачила разсъдъка ви... ..както и обичайно учтивия ( макар и прикрито-лицемерен ), добър тон! Как така, "бдителните" моде ратори са оставили коментари с термини като: "Дебела Проста Сфиня", "гербераст", "***", "ромска боя", "про.ститутка", "бабуин" и т.н. и т.н.? Нали не се дължи на това, че са насочени към Вашите политически опоненти?
40
7
 
27
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Ей "Обединени патриоте", купете малко белина и го топнете тоя с главата надолу в нея, че така ви компрометира политическите идеали! Малко да побелее бе!
39
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарката Сланиновна отново е в пристъп и не си е пила хапчетата.
38
23
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Еваларка Валерка... - н****** я...