Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова

Думите му предизвикаха гневни реакции сред опозицията
Обновена: 23 яну 2018 17:10 | 23 яну 2018 17:02, Камелия Цветанова
118
Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова
Колаж: Dnes.bg

"Вместо в една българска Тереза Мей, Вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер". Това обвинение отправи вицето на премиера Бойко Борисов Валери Симеонов по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от левицата за провал в борбата с корупцията.

Очаквано думите му предизвикаха гневни реакции сред депутатите от опозицията.

Червеният Антон Кутев се възмути от думите на Симеонов, защото били обидни.

Йордан Цонев от ДПС отсече: "Ще използвам неговия тон, това недоразумение не може да си позволява такива определения за партия, която има принос към нашето членство в НАТО, в ЕС!".

Корнелия Нинова също взе думата, но уточни, че това не е заради нея, а за да защити съпартийката си Елена Йончева.

"Недопустим език и груби обиди, не към мен лично, но както има и една приказка: "Не трябва да се обиждаш, когато говори умен човек, а когато говори глупав, какво изобщо да се обиждаш“. Симеонов потвърди това, което казах - когато някой посочи корупцията, върху него се изсипва цялата система на манипулации, на груби думи, на цинизъм", отсече тя.

Още по темата

Симеонов пък обвини социалистите, че това, което правят, е унизително, защото вотът на недоверие е много силен парламентарен механизъм и трябва да се използва смислено.

"Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП", скочи той.

Симеонов взе думата, за да защити всеки похарчен лев за изграждането на оградата на границата ни с Турция заради обвиненията, че и там потъват пари. Той определи всички упреци като "нелепа пропагандна кампания".

Вицето отсече, че соцдепутатката Елена Йончева говори лъжи, като твърди, че оградата падала от само себе си и зейвали огромни дупки, през които мигрантите минавали свободно.

Червената депутатка пък разгневи и депутата от ГЕРБ Делян Добрев, като отново спомена "Хасковогейт" като модел на управление на държавата.

"Явно ГЕРБ имат чувство за хумор и така в закачки и шеги корупцията се превърна в норма и неизбежност, днес вече има цели общини, където политици чрез роднини източват милиони, модел на управление, който превръща областните градове във феодални владения, където законът не важи за този, който е приближен на кмет, полицай, липсата на конкуренция отнема всеки бизнес, отнема правото на бъдеще на всяко поколение, но превръщането на България в корумпирано владение на ГЕРБ, на Борисов, в територия без перспектива за българите, няма да мине", зарече се Йончева.

Делян Добрев в отговор я засипа с въпроси дали е съдружник в офшорка, дали е получила 700 хиляди лева от дружества, включително с държавно участие, когато живееше с експремиера Сергей Станишев.

Тя отрече всички обвинения на депутата от ГЕРБ и го призова, ако има информация за нещо нередно около нея, да подаде сигнал в съответните органи.

А иначе дебатът по вота за недоверие мина без премиера Бойко Борисов, въпреки многократните настоявания на социалистите да бъде повикан. Обяснението беше – премиерът провежда важни международни срещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
18
 
12
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Газим ко мунягите и това си е(:(:(:Бойко пък направо се гаври с тях.По време на вота отишъл на работна среща не с кого да е,а с Руския посланник(:(:(:Абе нимоа вече,голям смях пада.Анита Мейзер бе Хахахахахахах.
36
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анита Мейзер си ти Винкел! Кажи КОЛКО ОТКРАДНА от оградата Винкел???Кажи КОЛКО ЩЕ ОТКРАДНЕШ от втори лифт на Банско Винкел???За останалите ти далавери и мафиотските ти фирмички които са скрити от обществото няма въобще да коменткирам!ТИ СИ ЛИЦЕТО НА КОРУПЦИЯТА ВИНКЕЛ!
35
7
 
31
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Валерко да не си се цомбурнал в казана с "ромската" боя бе. Що си такъв *** като фитил...патриот...
34
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв цирк, каква демагогия от герберастите, а от ПатрЕотите, смукачи на герберски вувузели, какво да се очаква, ще се държат за Суджука и Цецо Пипоня, да получават договореното и си траят. Втори шанс няма да има, излъгаха много хора. Помните онзи, т.н. Шкембе воевода, Перхидролния тигър, Винкела с хотела "Козия рог", какви ги говориха, какво обещаваха докато се намърдаха във властта. И забравиха веднага обещаното, полегнаха на Банкянския Бабуин и чинно му засмукаха мекото макаронче.
33
24
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Изпълзяли на припек, алчни ***. Глада е голям, извън властта няма папкане. Ще изпукат от глад ***. Като добавим и лабута на изборите, който редовно получават, може да направим извода, че до няколко години столетната червена чумa ще се спомине!
32
5
 
26
 
! Отговори
гюбче преди 6 години
бате далаверко баш гюптина ,дойде време да раздава от това което няма АКЪЛ
31
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност Симеонов е политическата про.ститутка.
30
30
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много огладняха комунистите, направо им стърже на корема. Реват като за умряло да им подхвърлят някой кокъл. Бойко им излови много от далавери с контрабандата. От къде иначе ще дойдат тея допълнителни 3 милиарда събрани мита и акцизи?Пробваха със заплахи ама не става. Сега ще го обърнат на молби:Бате дай малко и ние да краднем, стига само ти си прибирал парсата!
29
6
 
36
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Този вот няма да мине,защото "опозиционната" партия Воля или без воля ще гласуват против вота на доверие,защо ли. Защото Марешки е смачкан,ако не гласуват заедно с Герб,ще бъде съсипан от проверки на неговите аптеки и бензиностанции,а може би ще съсипят бизмеса му. Не може да имаш бизнес и да си политик,защото винаги могат да те манипулират и да съсипят бизнеса ти,което следва,че не можеш да бъдеш честен и обективен.
28
8
 
28
 
! Отговори
ГЕйРБ - ПАРАЗИТИ преди 6 години
Българският народ работи, за да изхранва това огромно стадо безполезни и ненужни гейберунгели, които задръстват министерствата и др. държавни институции.
27
3
 
36
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Ще не попиташ Цецо Цъ((рвула, къде учат щерките му и колко струва това, с какво пари се плащат тези такси?
26
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Геберастите вият, но краят им ще е жалък.За тях, за техните пионки и "остриета".Много от тях плачат за скамейката на обвиняемите в съда.Без честност, морал и най-важно знания държава не се управлява.
25
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малииии, как бранят Шайкаджиите, т.н. *** патриоти. Бранят защото падне ли Сикаджията, падат и те. И добре знаят, Шкембето, Магарешки, Винкела и Белокосия Атакист, че властта ще я гледат само по телевизията. Няма кой да излъжат повече. Каквото им пусне Сикаджията да пълнят гуши, това ще е. И после отиват в забвение и ще харчат това което са откраднали.
24
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе много са интересни тези социалисти. Много мислят за бедните и са против частното, а пък всичките с частни фирми и децата им на запад.
23
32
 
13
 
! Отговори
Дедо Симо Мадритски преди 6 години
Бешипету ще пребори курупцията. Дайте и власт и 8000 дни и ще видите. Вервайте ми.
22
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кутевци са пак на линия. *** дето е приватизирала Техноимпекс без нито лев НЕ МОЖЕ да говори за морал. Просто трябва да си ходи.
21
0
 
31
 
! Отговори
Пачо от Данс Монтана преди 6 години
Ако ние от Данс не знаем за какво иде реч , за какво сме ви . Депутатите , които са в парламента ръководят каналите за проститут--ки и наркоти--ци , а ние им помагаме :) Иначе как да стане :) Откъде тези алчни , подли и посредствени хора ще са там :) Аз пера пари на тези групи в Монтана но се разкайвам . И чрез едно момче и неговото ип - споделям това инфо .
20
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** - махленско поведение, интриги, злоба и лъжи. Тя била алтернативата. Вицовеееее
19
8
 
40
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Алоууууу,герберасче сбъркано.Комунизъм тук никога не е имало и няма да има,затова българите не се страхуват от това.Имаше комунисти,които се казват Б.Борисов,Ц.Цачева,Цв.Цветанов и компания,които се пребоядисаха в сини демократи за камуфлаж пред простолюдието.Иначе са си същите.
18
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ТОЗИ ЗАЩО МУ ВИКАТ ВИНКЕЛА?(Някой знае ли?