Нинова пита: Пратени ли са sms-и за Конвенцията "няма мърдане"

"Кой постави премиера в това положение?"
24 яну 2018 19:35, Анисия Иванова
156
Нинова пита: Пратени ли са sms-и за Конвенцията "няма мърдане"
Снимка: БТА

Питам премиера прати ли sms-и на депутатите си "няма мърдане“ за Истанбулската конвенция и кой го докара до положението, запита лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице“ по bTV .

"Вярно ли е, че днес депутатите на ГЕРБ са получили sms с партийна поръчка от премиера: "няма мърдане - ратифициране на истанбулската конвенция", каза Нинова.

Лидерът на БСП отново обяви, че БСП не приема Конвенцията както по форма, така и по съдържание.

"Подписана е от министър Захариева без никой да знае в държавата. Приета е на Министерски съвет без доклада, който трябва да каже какви са последствията. Няма обяснителен доклад към нея. Вкарана е в парламента на абордаж и премиерът праща sms-и на депутатите "няма мърдане“. Кой постави министър-председателя в положение да няма мърдане?“, коментира Нинова.

Според лидера на БСП ратификацията на документа не е партиен въпрос, а цивилизационен избор.

"Смисълът на тази конвенция е пазете децата. Не толкова жените от насилие. Ние имаме добри закони, ще ги направим още по-добри. Ще увеличим наказанията от насилници“, предложи Нинова.

Лидерът на БСП изрази недоволството си от критиката на омбудсмана Мая Манолова, че БСП не е приела Истанбулската конвенция.

Нинова определи като война между институциите изявлението на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че катастрофичното говорене е предпочитан от държавния глава похват като война между институциите.

"Споделям на 100% мнението на г-н Радев. Откакто управлява ГЕРБ и министър председател е Бойко Борисов, парламентът наистина е превърнат в изпълнител на едноличните му решения“, коментира Нинова.

Тя даде пример с гласуването на приетото предложение на БСП в проекта за държавния бюджет на две четения за средства за манастира в Света гора и обърна внимание, че след това гласуването е отменено с еднолично решение на Бойко Борисов.

Като втори пример Нинова изтъкна липсата на министър-председателя от дебатите по вота на недоверие към кабинета и че от месеци не е идвал на парламентарен контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
15
 
! Отговори
BatBulgar преди 6 години
Нали знаете, че джихадистките момчета като навлязат в пубертета ги изнасилват, не момичетата, а момчетата. По този начин ги пречупват и после цял живот те нямат милост към другите. Това е политика, а не религията в действие. А когато религията и политиката си подадат ръка - Истанбулската конвенция. :) Религия е система за управление на масите. Политика - система за поддържане на управлението от религията. Икономика - начинът по който хората сами си копаят гробовете.
120
2
 
32
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Парламента наистина приема едноличните решения на Борисов. Прав е Радев да пита дали сме парламентарна република или авторитарна такава.
119
2
 
24
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Ще гласуват ами, де ще мърдат ! На Борисов пак му се ходи при кмета на Симитли ...
118
26
 
5
 
! Отговори
За пореден път преди 6 години
се убеждавам , че всички в антинародната партия Бсп се назначават с конкурс по лицемерие, безхаберно отношение към Държавата, нагло лъжене, очерняне на опонента, безпричинни обиди, тъпота и наглост. Не случайно началничката на тази партия е г-жа Лъжа.
117
22
 
5
 
! Отговори
Боби Игнатов преди 6 години
другарката Йотова води феновете на Г-жа Лъжа и Червеният селянин, шофщор на ковчега МИГ, който се разбиваше редовно докато служех във ВВС! Да, тя е шефът на всички *** на Интернет и даже им плаща, но жълти стотинки! Жална му България, населена с ***, защото 4.5 милиона умни и интелуигентни хора са на Запад, след 1989!
116
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така дами и господа се потулва темата за съдебна реформа от властта и опозицията.
115
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е вярно това което прочетох,някои членове от ГЕРБ са гласували против конвенцията,а ДПС са гласували за конвенцията,изненада,хахааааа!
114
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фен клуб ли има тая курмелка петилетката тука
113
6
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Давос -икономически форум.Нашата мутра откога започна и от икономика да разбира.не се ли чувства неудобно -перде сие бил и перде ще си остане,жалко за нещастния ни народец,неграмотници да го представляват.
112
4
 
45
 
! Отговори
Много ядосан преди 6 години
За последните 30 години това е една от най-големите простотии. ГЕРБ вървете по дяволите !!!!!!!!!!!!!
111
7
 
28
 
! Отговори
аз преди 6 години
Г е р б е р и, гласувайте по съвест не по партийна повеля. Убеден съм че сте нормални човешки същества, а не мутации .
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНТИ виц голям, само БКП са давали явно.
109
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е проблем третия пол, а тези, които се държат като трети пол. Въртят се и не могат да си намерят място като Нинова.
108
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, ако Чичо *** от Банкя е на гости в Симитли, и се наведе да види колко Картофа има и се окажат четири, двата на кмета ли са или на някой ***? И ако не са на кмета, значи са на ***, ама *** мъж или *** жена? А ако джендъра жена е с брада и мустаци, как ще го определим? Така *** паша ще бъде произведен в главен мъдурист.
107
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът дори не е в самата конвенция, а в тълкувателна част, която е отделна и дава обяснение на понятията в нея. Тя не е преведена и не се предоставя като неделима цялост от конвенцията. Както винаги дяволът е в подробностите. Но щом обръчите от гербаджийски фирми се нуждаят много от тези пари, да я гласуват. Няма да им трошим хатъра я...
106
2
 
6
 
! Отговори
анонименски преди 6 години
Луд умора няма.
105
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** Паша окака ситуацията, стана за смях на шишарките с тайните SMS и, и избяга в Давос. И ако ме питаш защо ходи там, като не разбира нито Английски, нито Немски, нито Френски. Разхожда дебелия си дуп, шкембака и като се обърне му се присмиват, защото прилича на бабуин. Ако с него е случайно и Цецо Пипоня, трагедията е комедия.
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен това майката на Родшилд е поискала прошка от българката преди да почине,което означава,че е изпитвала вина към българката,вероятно защото тя е била причина за развода им.Освен това,Ротшилд и бай Тошо са имали много добри контакти.И поради ред други причини,не вярвам в това проклятие,защото не се връзва с фактите,мисля че е просто пропаганда.
103
4
 
28
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Окрадената и от ГЕРБ "държава",дойде време поп да я опява.Дано получат крадците есемеси,за Ада, не за царството небесно.
102
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо толкова дрънканици, що не пуснат текста на тая конвенция и после официално да се допитат до народа? Като излезе, че 90% не я искаме, къде ще ходи Тиквунчо? В Правец, да се консултира с духа на Вожда ли? Да вземе и пак да му помачка ушите, да му носи водка на 4 крака както преди...