Борисов: България вече е име заради проевропейската си и мирна политика!

"Да се отличим от другите, които продължават да водят войни"
Обновена: 26 яну 2018 07:09 | 26 яну 2018 07:00,
101
Борисов: България вече е име заради проевропейската си и мирна политика!

Ролята на България за генерирането на стабилност и сигурност в Европа се цени, каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си във Вадуц, Лихтенщайн, с принца престолонаследник Алоис фон унд цу Лихтенщайн, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата

Това е първата среща на такова ниво между България и Княжество Лихтенщайн.

Темата за сигурността в Европа беше сред основните в разговора. Борисов посочи, че България вече е име и то не само заради европредседателството, а защото от години води последователна проевропейска и мирна политика.

"Сега имаме изключителния шанс да направим нещо и за Западните Балкани, да се отличим от другите, които продължават да са в конфликт помежду си и да водят войни", подчерта министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов запозна Алоис фон унд цу Лихтенщайн и с темите, по които ще работи Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Посочено беше, че сред тях е и постигането на напредък в цифровизацията и развитието на електронните услуги - област, приоритетна и за Лихтенщайн.

Министър-председателят и принцът престолонаследник отбелязаха, че двустранните отношения се развиват с добри темпове на политическо и културно ниво. Констатирана беше необходимост от активизиране на икономическото партньорство между двете държави и разширяване на стокообмена.

Принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн прие поканата на българския премиер да гостува у нас и посочи, че с удоволствие ще се запознае лично с красивата ни страна, за чиято природа и история е слушал много.

Премиерът Борисов се срещна и с министър-председателя на Княжество Лихтенщайн Адриан Хаслер, с когото продължиха разговора по темите, обсъдени с принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн.

Министър-председателят информира своя колега за дискусиите около ратификацията на Истанбулската конвенция у нас. Коментарът му беше предизвикан от реплика на министъра на външните работи, правосъдието и културата на Лихтенщайн Аурелиа Фрик, че е научила за дебатите. Княжеството, също като България, се е присъединило към документа в защита на жените и децата от насилие.

"В Истанбулската конвенция става въпрос за насилие над жени и деца. Популистите грешно подведоха обществото. Ние явно не обяснихме достатъчно. Сега ще обясняваме повече, ще четем повече, ще разкажем за какво става въпрос, защото да спрем насилието над жените и децата, това е ценност", каза българският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете,хора!На Тиквата му е през тая,че всики ние,стоейки пред конфитюрите си плещим ли плещим!През оная му работа!Той си краде безметежно,изпънява по слугински нарежданията и чака кога от тази територия където ние си плещим няма да остане нищо,КОЕТО Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ГОСПОДАРИТЕ МУ!!!Това е целта - ДА ИЗЧЕЗНЕМ,КАТО НАРОД!РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ-ПОСЛЕ!!!РАЗБЕРЕТЕ И НЕЩО ДРУГО - АКО ИСКАМЕ ДА НИ ИМА КАТО НАРОД,ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ ВДИГНЕМ И СРИНЕМ И ПРАВИТЕЛСТВО И ТАЗИ СИСТЕМА.ИНАЧЕ,КРАЙ!
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом този за^ник е "лицето ни",съвсем ясно показва на другите народи,какви нас^рани г^^зове сме ние!После пак да се чудим,кой ни е виновен за хала!Ние сме си,ние!!!!Време е или да се събудим,или изчезваме,като народ.Време е,ама,май вече всичко е свършило!
89
0
 
4
 
! Отговори
Хеликоптер от Ереван преди 6 години
Хеликоптер на Арменските попове е бил забелязан да прелита низко на Давус, Банкя и Бистриц. Над всички населени места пилотит са пускали масурчета окачени на парашутчета. във всяко масурче пише. Некой си Пораздрисльоф да си направел промивка за дълбота колоноскопия след като е карал 3 дена на супа и да чака гълъб със ламаринка на крачето на която ще е написан адресът където подмития да се яви за среща с Арменския ПОЛ
88
1
 
1
 
! Отговори
сиси преди 6 години
С известни изключения. Тези, които не избягаха от БГ, бият жените си по социален без значение от биологичния пол.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа, от България наистина остана само името, след като българите я напуснаха. Остатъците също обмислят накъде да хванат. А Тиквите и тиквеничетата само се търкалят по света и дрънкат на кухо!
86
1
 
2
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Хахахахахахахахахахахаха...излишен е какъвто и да е коментар...
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожарникарски изпълнения.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се другарю Суджуков.Държава в която няма армия е нормално да води мирна политика.И да искаш не може да водиш друга политика.Ще те запомним с гръмките фрази,,Каквото кажат големите началници'' и ,,Вие сте прости и аз съм ***.
83
1
 
4
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ТИКВА Я КАЖИ ЩО БУАТАТЕ РПС ВАКАРЕЛ ... ДРУГАРКАТА ФАНАДАКОВА МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ ЩО ТЯ ВИДНИЯ ЕКОЛОГ ПРЕЧИ НА ЕКОЛОГИЯТА С РАЗРЕШЕНЕТО ЗА СТРОЕЖ НА "НЕБОСТЪРГАЧ" В СОФИЯ...
82
1
 
6
 
! Отговори
extremist преди 6 години
България вече е име заради проевропейската си и мирна политика - БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ИМЕ СИНОНИМ НА БЕДНОСТ, КОРУПЦИЯ И УПАДЪК...ДОБРЕ ГИ НАГЛАСИХТЕ НЕЩАТА ТИКВА-КОГАТО СВЪРШИ КВОТО ТАТО ОСТАВИ, ЩЕ КРАДЕТЕ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ, НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ВИ СЪДИ (ТЛЪ*СТА*КА ЦАЦАРКО НЕ ЩЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ЕВРОПЕЙСКА ПРОКУРАТУРА ЧЕ МУ УРОНВАЛА "НЕЗАВИСИМОСТТА , АВТОРИТЕТА И ПРЕСТИЖА)
81
1
 
9
 
! Отговори
И ние сме във война преди 6 години
Грешите г-н Борисов и у нас се води война! Ние, НАРОДА водим война против неморалността и против гнусотиите, които вие политиците под натиска на любимия ви Брюксел/заради финикийските знаци/ искате да вкарате в нашето Общество! Ние, НАРОДА водим война ,за да опазим семейството, жените ни и децата ни от беззаконието ,лицемерието, алчността и най-вече-от неморалността! Но когато си заменил символите на партията си със суджуци-вече не виждащ тази война, а всичко вече е пари, корупция, лъжа, власт!
80
1
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ти го плюеш то си мисли, че дъжд вали!
79
1
 
9
 
! Отговори
НЕ преди 6 години
Защо вече Брюксел НЕ коментира ,че България е най-корумпираната държава в ЕС и най-бедна? Сделка с Истанбулската конвенция ли има? Моля, спрете да ни набивате, че трябва и сме най-толерантни. Българския народ никога няма да бъде толерантен към 2 неща-към педера-сти-ята и към исляма! За вас,политиците -не знам, но ние НЯМА да сме толерантни към гнусотията и сатанизма! Ние ,НАРОДА сме ПРОТИВ Истанбулската конвенция ,;еляща да разруши семейстовто,жените и децата ни! НЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ!
78
2
 
13
 
! Отговори
значи преди 6 години
митовете за природата и историята са стигнали чак до Лихтенщайн,голЕм смЕх
77
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо този човек налага мнението си всеки ден по различни въпроси, от които нищо не разбира - политика, икономика, религия и т.н.??? Дори не може да говори правилно българския ни език.... Ако го накарам и да пише, резултатите ще са потресаващи.
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха,добре. Аз пък знам,че на Запад от Калотина сме известни с престъпността,корупцията,бенотията и т.н. Жалко за наистина талантливите,образовани и преспективни българи,които или са прокудени далеч от родината или малкото останали тук са задушени и търпят подигравки от чалагарчета и филмари искащи да приличат на Тото Рина,но всъщност са безродни пумияри..
75
3
 
13
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
САМОХВАЛКОООООООО
74
16
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Евалла БатБойко!Голем си!Направо ги натика на кучето у........
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България винаги е била име от векове!!!Жалко, че никога след Средновековието не са я управлявали истински български политици, които да мислят отговорно за народа и страната си.
72
2
 
19
 
! Отговори
... преди 6 години
Бате не чете ли западна преса тия дни- бе те ни оплюха до дупка- никакво име нямаме. На четири очи имиджа ни е катастрофален- да те е срам на конференция или даже на улицата да кажеш, че си българин. Това се потвърждава и с нашия цинизъм, подкрепян от бате- при първа възможност прасето и другите юнаци завземат бизнес изоставен от западните компании.