БСП с поправка: Биеш пак жена, баща, сестра – зад решетките!

Идеята - побоят над родата да е престъпление от общ характер
144
БСП с поправка: Биеш пак жена, баща, сестра – зад решетките!
Снимка: архив "Булфото"

Затвор от една до пет години за съпруг, брат, сестра, баща, майка, които посегнат на роднина за втори път. Това предложение в Наказателния кодекс внесе левицата, като обяснението на червената шефка Корнелия Нинова е, че по този начин в родното законодателство се отразяват текстовете на Истанбулската конвенция.

Искането на БСП е насилието над роднините да не е престъпление от частен характер, а от общ. По този начин вече държавното обвинение ще преследва насилниците, а не както е в момента да се налага пострадалият да подава жалба в районният съд.

Още по темата

Според действащите разпоредби, ако потърпевшият не подаде тъжба или пък я оттегли в последствие, престъплението не се преследва и остава ненаказано.

Така че социалистите искат насилието над член от семейството да стане престъпление от общ характер. Ако поправките в НК бъдат приети, отново ще е нужна тъжба, подадена от пострадалия, но вече не до съда, а до прокуратурата и потърпевшият няма да може да я оттегли.

Освен това задължително ще бъде водено разследване.

Така по-лесно ще бъде издадена и заповед за защита от домашното насилие, мотивират се соцдепутатите.

Левицата се обяви против ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие заради опасени, че с някои от текстовете й се отварят вратички за признаването на т. нар. "трети пол".

Червените обаче отсякоха, че са категорично против всякаква форма на насилие и заради това се решиха да предприемат стъпки за законодателни промени.

В сряда внесоха и подписи с искането да бъде насрочен референдум за ратифицирането на Истанбулската конвенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** й е все тая, щото тя носи на бой - един, два, три, четири пъти - голям праз. Ама на всички останали нежни телца и душици от снимката един бой може да им е последен.
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
T.e. за тия ***, които се наричат социалисти, първият побой не е проблем. Виж вторият вече леко почва да ги притеснява. Да ви и у "социалистите"... Вие сте социалисти, колкото аз съм луноход.
94
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за Джендъра и Джендема няма ли закон? Джендъра или Джендема означава едно и също. АДА! Отварят вратите на ада. То затова много не са съгласни с тази конвенция. Защото тези дето имат мъзък знаят какво означава думата ***. А тези дето нямат като вашата голема тиква искат да приемат Джендема. Много от вас не са и чували тази дума и по специално тези дето са гласували за една тиква щото и той е "умен" и те са "умни" а такива като мен много добре я знаеме какво означава. Джендема!
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убавци! Господ ли ги събра?
92
1
 
21
 
! Отговори
M преди 6 години
Защо когато побоят е за втори път да е престъпление? Защо не и когато стане за първи път? Логиката нещо съвсем бяга в тъмен тунел.
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами такъв дето си завира щраусови пера у *** и се разкарва треба ли да го толерираме?
90
2
 
20
 
! Отговори
88 преди 6 години
До Анонимен 90"Навън всички са я подписали без Русия и Азербайджан."Подписали са на баба ти фърчилото. Недей да заблуждаваш! Великобритания, САЩ, Канада и други големи държави на са я ратифицирали.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом си от третия пол няма да те пипат.
88
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още ли има хора които да вярват на тази лицемерка. Нека обясни защо представителите на БСП в европарламента са гласували "за" конвенцията. И да обясни защо точно БСП е предприело стъпки за ратификацията й в България. Госпожа-лъжа. Това е.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм Гей,и бия мъжа си,защото сме семейство мъж с мъж.Осиновихме си и дете.Както е сър Елтън Джон.Е аджаба ше ме съдят ли и мен.
86
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ще бягат навън..Навън всички са я подписали без Русия и Азербайджан. Там ли ще бягат? Хахаха
85
2
 
8
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Накрая в БГ ще паднат рязко женитбите.Щото има хиляди жени,които дебнат само да забият ножа в гърба на мъжете си,ако ли да са ги издържали от "А" до "Я" цял живот.Всички нормални момчета ще отказват брак под страх от бъдещи подлости.И ще бягат навън.Нали има узаконен развод.Какво още трябва допълнително.Подобен закон само ще хрантути и сега безкрайно раздутото адвокатско съсловие.
84
1
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 6 години
Ако бях КАгебеец ти щеше да си ***!
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аве *** ви, накрая ще направите нормалните мъже да не се женят, ами да емигрират в нормална държава и сигурно това е целта. неслучайно на Нинова синът е в Ню Йорк...
82
6
 
10
 
! Отговори
до 83 преди 6 години
аха, разпространяваме слухове значи... типично по руски дезинформация, диверсия... кремълския кагебеец само толкова ли може?
81
8
 
8
 
! Отговори
Разкрития преди 6 години
Излязоха слухове че чуждите служби ЦРУ заедно с Мосад се готвят да правят преврат на Балканите . Споменават се 3 страни Косово (Сърбия), Македония, България. Може нашето правителство с управляващата шайка да си замине скоропостижно в историята
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам защитниците на конвенцията, и по-точно всезнаещият, да обяснят що е то "социален пол". Има дефиниция за биологичен, за това що е жена, но за пустия *** няма. Да, там се говори за насилие-физическо, вербално, икономическо, психическо върху жени, като се имат предвид и момичета под 18 години. Но някак между другото се прокарва и социалният пол, който не е дефиниран. От обясненията за него се разбира нещо средно. Да обяснят-какво е това средното?
79
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквочът в момента е в поза"чеверме".От едната страна му го подава народът,който избесня от това борисово изхождане върху лицето на българщината.А от другата му кроят шапка брюкселските началници,които освен че ще го либят,ще му спрат и кранчето с финансите,ако не изпълни тази заповед.Ха сега да видим Баце от кой пол е в тази позиция цунгцванг,в която сам се постави с неговите лакомия,тъпотия и слугинаж.
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като цяло съм съгласен, идеята е добра, но се сещам за една подробност. В последните години брака все повече отмира като"основна клетка на обществото" и много хора живеят на семейни начала. Според този проектозакон те остават в страни и незащитени...Другото за което се сещам е че наистина психическият тормоз не се взема в предвид и в случая не визирам само от страна на мъжете към половинките им, а и обратното!
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въртоглавите са упорити и с нисък интелект! "Затвор от една до пет години за съпруг, брат, сестра, баща, майка, които посегнат на роднина за втори път". Повечето съветвания стават между тези, които живеят на съпружески начала, разведени и т.н. т.е. те не са роднини. Правят един закон, който си е неспопосан и безмислен!