БСП с поправка: Биеш пак жена, баща, сестра – зад решетките!

Идеята - побоят над родата да е престъпление от общ характер
144
БСП с поправка: Биеш пак жена, баща, сестра – зад решетките!
Снимка: архив "Булфото"

Затвор от една до пет години за съпруг, брат, сестра, баща, майка, които посегнат на роднина за втори път. Това предложение в Наказателния кодекс внесе левицата, като обяснението на червената шефка Корнелия Нинова е, че по този начин в родното законодателство се отразяват текстовете на Истанбулската конвенция.

Искането на БСП е насилието над роднините да не е престъпление от частен характер, а от общ. По този начин вече държавното обвинение ще преследва насилниците, а не както е в момента да се налага пострадалият да подава жалба в районният съд.

Още по темата

Според действащите разпоредби, ако потърпевшият не подаде тъжба или пък я оттегли в последствие, престъплението не се преследва и остава ненаказано.

Така че социалистите искат насилието над член от семейството да стане престъпление от общ характер. Ако поправките в НК бъдат приети, отново ще е нужна тъжба, подадена от пострадалия, но вече не до съда, а до прокуратурата и потърпевшият няма да може да я оттегли.

Освен това задължително ще бъде водено разследване.

Така по-лесно ще бъде издадена и заповед за защита от домашното насилие, мотивират се соцдепутатите.

Левицата се обяви против ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие заради опасени, че с някои от текстовете й се отварят вратички за признаването на т. нар. "трети пол".

Червените обаче отсякоха, че са категорично против всякаква форма на насилие и заради това се решиха да предприемат стъпки за законодателни промени.

В сряда внесоха и подписи с искането да бъде насрочен референдум за ратифицирането на Истанбулската конвенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
снимка сбор на олигоф--ни.липсва другарите кутев и волгин
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък се чудя къде дремуца Папата? Как е възможно римокатолическата църква да мълчи срещу извращаването на човешкия пол години наред... Или просто, защото са лъжевярващи ***.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Провалилата се БСПИзвън контекста на статията, като реплика на коментар!Я виж Китай! Както и да се заиграваш с превода от английски, все си е "унитарна еднопартийна социалистическа република". А това означава, че май може...
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако набия Корнелия по взаимно съгласие, какво правим тогава?
52
2
 
11
 
! Отговори
До 54 преди 6 години
Абе човече - male gender може да бъде биологичен мъж или биологична жена, както и обратното - woman gender може да бъде биологична жена или биологичен мъж.Я ми кажи как 2-*** *** (два male gender) ще се възпроизведат т.е. да родят и отгледат дете, без помощта на сурогатна майка ? После виж определението за семейство и брак и ще разбереш за какво иде реч.
51
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 години
Имам един комшия - с един крак. Навсякъде искат да му продадат чифт обувки - никой не ще само дясна. Дискриминират човека ама той си трае - щото си е отклонение от нормалното. Виж тоя с третия пол - надава гюролтия да бога. Той плешив и с брада ама иска да си обуе чорапогашника и късата пола с високия ток и да иде да преподава на децата в училище или в детската градина.
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...които посегнат на роднина за втори път". А първият път е гратис, нали? Умно!
49
2
 
14
 
! Отговори
гост преди 6 години
Я дайте да видим една програма за полово обучение на 4-5 годишни деца от градината, пък тогава да преценим на какво искат да ни учат децата. И по-важното "КОЙ" иска да ги учи .... *** ли?
48
10
 
10
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
47
4
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
И сега ако го приемат този закон, трябва ли ни конвенцията или не ?А сега де ... ГЕРБ могат ли да гласуват срещу закона ?Нинова го играе добре този път.
46
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак го пиша за недоучилите 240 в НСgender не е социален пол, не е и трети пол, gender произлиза от genus както и думите "ген" "геном" и означава род, родова индентичнот. когато кажем мале джендер имаме предвид мъжа в семейството/ син, брат, баща, съпруг/Та конвенцията казва, че мале джендерите, демек мъжете в семйството и рода,.не могат да насилват фамале джендърите независимо от социалния статус, който заемат.Набийте си го това в главата и престанете да демонстрирате своето невежество
45
3
 
6
 
! Отговори
неее нимоа повечи преди 6 години
в левия кадър са хванати баш джендърите на страната .оня с голата глава е профпредседателя им.зарковото крумче баш *** а от пред стои лелята с целогодишния месечен цикъл.ааааааа нимоа повече
44
10
 
9
 
! Отговори
Velinski преди 6 години
А *** може ли безнаказано ? Тях винаги има за какво да ги набиеш ,а са и по-долни и от *** !
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез и те да не останат по назад от събратята си герпеераси се надпреварват да сътворят поредната простотия!
42
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след вчеращното фиаско с референдума, с което стана за смях на цяла България, днес предлага ново недомислие - да криминализираме насилието ако то е за втори път, демек по веднъж може да си млатиме жениете
41
8
 
5
 
! Отговори
БСП преди 6 години
Измиване на ръце, на гузни съвести и симулация на дейност. Т.е., няма да сме със света, а ще сме малко по-така, няма да въвеждаме топлата вода, а ще я изобретяваме... и още подобни московские щучки.
40
11
 
7
 
! Отговори
az преди 6 години
Тая става по досадна и от Бойко !!!!
39
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41Абе какво ми говориш за светия синод бе, ние светска държава ли сме или не ? то според църквата жената не се третира като човек, а като придатък на човека мъж, тя църквата е и против извънбрачния секс, значи ли че трябва да криминализираме извънбрачния секс ?
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросната конвенция правеше държавата като гарант над домашното насилие. И ако случйно Хасан пребие Айшето, то тя ще може да съди държавата.
37
5
 
3
 
! Отговори
Куурнелия преди 6 години
Тогава биеш един път, но да го запомни завинаги!!!!