Социален пол? Нямало такова нещо, полът е биологична категория

Трябвало да се мислим как да се стимулира нормалността в семействата
Обновена: 4 фев 2018 14:52 | 4 фев 2018 12:25, Камелия Цветанова
380
Социален пол? Нямало такова нещо, полът е биологична категория
Снимка: БТА, архив

"Полът е биологична категория, а не социална". Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

Още по темата
Преди дни той предложи  нова тема на лансираната от БСП идея за референдум. Според него обществото трябва да отговори подкрепя ли еднополови бракове и въвеждане на трети пол.

"За съжаление, една добра идея - да се реши проблемът със семейното насилие и насилието срещу жени, е опорочена с опита да се пробута и така наречената "джендър идеология".

В някои от членовете и разпоредбите на Истанбулската конвенция се налагат понятия като "социален пол”, "нетрадиционни роли на пола", изтъкна Каракачанов.

Министърът на отбраната подчерта, че Европа и България имат сериозен демографски проблем: "Трябва да мислим как да стимулираме нормалността в семействата".

В същото време той беше категоричен, че не е хомофоб.

"Тези, които сега говорят, че сме срещу европейските ценности, всъщност разбиват ЕС. Вземете логиката на създаването на Съюза. Европейските нации са нации с история, свързана с християнската религия. И сега някой опитва да унищожи точно този фундамент на обществото", изтъкна вицепремиерът.

Той коментира и думите на коалиционния си партньор Валери Симеонов, който нарече идеята му за референдума "глупотевина".

"Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не мога да разбера дали той е против референдума или за нещата, за които искам да се проведе той", заяви Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
7
 
2
 
! Отговори
Моля, ПОНЕ преди 6 години
министрите от Правителството, говорете ЦИВИЛИЗОВАНО, без да слагате подигравателен подтекст(В.Симеонов) и да употребявате уличен жаргон( според мен- циничен-Кр.Каракачанов)Моля бъдете възпитани, градивни( стигат ни БСП и пригласящите..)За всички ще кажа: не съм фен( и семейство, познати) на ЛГТБ, спомнете си древните гърци( не е дощло от "демокрацията..)Нещата се развиват, променят:имало ги е, изчезнали са, появяват се, пак ще изчезнат...Днес пишеше за бразилска баскетболистка.Холандски премиер
186
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО СЕ АКЦЕНТИРА СПЕЦИАЛНО НА НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ?ПО ПРИНЦИП ВСЯКО НАСИЛИЕ НА ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВА ПО ЗАКОНА. ТАКА КАКТО ОТДЕЛЯТ ЖЕНИГЕ МИ НАМИРИСВА НА ДИСКРИМИНАЦИЯ.ЗАЩОТО ИМА И НАСИЛИЕ НАД МЪЖЕ.И КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВЯТ В ТЕЗИ ЦЕНТРОВЕ? ШЕ ГИ ИЗХРАНВАТ , А ПСИХОЛОЗИ ЩЕ ГИ МИЛВАТК ПО ГЛРАВИЧКИТЕ И ЩЕ ГИ УТЕШАВАТ?!
185
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има БГ социалистически пол, което е нещо по-неопределено и от джендърите!
184
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До края на годината, Герб са се ангажирали да построят тоалетни за третия пол в детски градини, училища и държавни институции. За частния сектор този срок е удължен до лятото на 2019 г.
183
6
 
30
 
! Отговори
Извратенящина - не преди 6 години
Нека си го кажем направо. Без наритване няма да се мине. Провокациите са всекидневни. Все по-арогантни. Децата няма да дадем да на *** проповедниците да ги содомизират. Въпрос само на една искрица е вече. Не знам дали имат чувство за съхранение подобни ***.и.
182
22
 
9
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Поредната опошлена псевдо дискусия с която занимават 80те процента да се пенявят, докато ги ограбват и обричат на изчезване. И какво им бърка на крО.маньонците, че някой мъж иска да е жена и обратното. Че и в Иран смяната на пола е разрешена. А какво ще каже опростачения се подпухнал шкембе войвода за хермафродитите, каквито се раждат 1процент. Ще рече в Бг живеят около 70000 такива. Те какъв определен биологичен пол са бе долен доноснико!
181
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е английска дума, непреводима на другите езици. Ако се замени с "Глупендър", превода ще бъде доста по лесен.
180
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗозоНа гръб - под мъж..Са по-ясно ли е?
179
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен *** е бетер таласъм и караконджул .Много по зло V
178
6
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
ArmagedonГледах Верона-Рома 0:1, не съм прочел правилно!
177
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не подценявайте децата, когато чичковците с перуки и ролки дойдат да проповядват днеждатизъм в училищата на тях ще се гледа като на хибрид между клоуни и сектанти, някой може да се увлече но ще бъде изтрит от генофонда в следващото поколение, ще ни остане като реверанс към провалените генетични експерименти като тези. и те са хора. Просто им кажете на децата че сектантите са проникнали навсякъде освен в тях, и че ултимативно искат да проникнат и в тях.
176
0
 
3
 
! Отговори
87877687 преди 6 години
До Анонимен 197 данъколплатците естествено
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е б.федераската,днес не сте писали за нея..
174
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До ArmagedonКак под мъжки гръб бе, колега?! Такава поза няма :)))))))))))
173
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ще им плаща хормоналните терапии и операции при смяната на пола им? Техните *** фондации ли или данъкоплатците на съответната държава, ратифицирала тази конвенция?
172
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДобре че им обясни на ''двуполовите'' разликата между пол (sex) и *** (жанр). че едното е биология а другото - психология. И че *** не е таласъм.
171
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето в казрмата се чудех защо старшината викаше- аз съм ви и майка и баща!А то какво било - още тогава е знаел за трития пол.
170
1
 
11
 
! Отговори
Анти БКП-ДС преди 6 години
От новините: Турски граничари стрелят по бежанци и ги връщат в Сирия. Убити около 150. И още: Днес Турция понесе най - тежките си загуби от нахлуването в Сирия.Кюрдите не се дават.
169
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов говори като шопа, който видял жирафа и казал че нема такова животно.
168
2
 
23
 
! Отговори
и все пак преди 6 години
По-добре "Шкембе", отколкото джендърмен!