Рюте ни похвали и отсече: Подкрепяме ви за Шенген, но...

... се иска да се свърши още малко работа от всички, допълни холандският премиер
Обновена: 6 фев 2018 20:33 | 6 фев 2018 20:26, Красимир Ангелов
211

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Подкрепяме България да се присъдени към Шенген и оценяваме положените усилия, но се иска да се свърши още малко работа от всички заинтересовани, включително и в България, обяви холандският премиер Марк Рюте след срещата си с премиера Бойко Борисов в София.

"Поздравявам Бойко Борисов за изключителното лидерство, че води България към повече просперитет. България е една от най-бързо растящите икономики в ЕС и това е нещо, което успявате да поддържате", посочи Марк Рюте и допълни, че България е ключов играч в региона.

Холандският премиер изрази и задоволството си от това, че България активно действа и по отношение на позиция за миграционната политика на ЕС.

"Холандия е най-големият инвеститор в България. Аз харесвам Борисов и той харесва мен", категоричен бе Рюте.

По думите на холандският премиер България е изпълнила всички критерии по отношение на Еврозоната - "има още малко да се направи и съм убеден, че страната ще постигне и това", каза Рюте. България върви съвсем ясно в правилната посока, подчерта той.

Единният пазар на ЕС е изключително важен и трябва да се положат усилия за неговото развитие, каза премиерът на Нидерландия. През 2016 година това беше ключова тема и ние подчертахме че единния дигитален пазар ще доведе до повече работни места. "Аз харесвам този мъж и той харесва мен", каза Рюте като се обърна към Бойко Борисов.

От своя страна българският премиер посочи, че Холандия е инвеститор номер едно в България с инвестирани над 7,1 млрд. евро. "Това значи, че имаме пълното доверие на холандския бизнес", изтъкна Борисов.

Трябва да си довършим домашното по борбата с контрабандата, те имат да ни догонват в това отношение, трябва да си имаме пълно доверие и още повече инвеститори да дойдат в България, каза българският премиер.

Надявам се за Чакалнята на Еврозоната и за Шенген, призна Борисов и допълни, че за един месец в ЕС се счита, че България има успешно председателство на Съвета на Европа. "Искаме да убедим всички, че на Изток има дисциплинирана държава, която пази Шенгенската граница, спазва върховенството на закона и генерира стабилност", каза Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От своя страна българският премиер посочи, че Холандия е инвеститор номер едно в България с инвестирани над 7,1 млрд. евро."Чудесно, Боцко, остана само да кажеш къде са отишли парите.
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брех тез холандци. Знаех си, че ще ни го върнат, дето им хващаме каналите с дрога, и им разваляме далаверата с ИГИЛ. Ама Боко се е извинил, щото не сме ние виновни, така ни казаха от ЕК.А холандците на кого служат?
76
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 10 години Тиквата не направи нищо за да ни вкара в Шенген, но затова пък краде европейски пари като за световно и стана милиардер на чужд гръб. Борисов е един провален политик - Факт!
75
1
 
42
 
! Отговори
холанд преди 6 години
Рюте много добре знае каква каша е България и се чуди сигурно въобще какво правим в ЕС, ама е политик и не върви да се впуска в обяснения колко сме зле. Не за това са го избрали холандците. Иначе като всеки добър политик, прозира, че докато сме поставени в поза Партер и от неговото ДА зависи много за бандата на Бойко, то ще може да иска от България много отстъпки и компромиси, въобще почти каквото си поиска от Боко, ще го получи без никакви възражения. Другото са снимки пред знамето и хвалби
74
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По думите на холандският премиер България е изпълнила всички критерии по отношение на Еврозоната - "има още малко да се направи и съм убеден, че страната ще постигне и това", каза Рюте. България върви съвсем ясно в правилната посока, остана само да изритате мутрата, подчерта той.
73
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рюте:Бойко, чудя ти се как успяваш с този рисофилски матрял, който непрекъснато бойкотира, саботира и тунрядства държавата !
72
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измазваме една сграда и сме готови.
71
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато този гласува ЗА аз ще стана трамвай на гумени колела! Колкото и да му се сваля Комуниста колкото и да му кляка няма да му мине номера. С такова гнусно управление с тези кражби на евро мангизи с тези шуро бажанашки изпълнения с нашите фирмички хората виждат не са кьорави ако този Комунист си мисли че са. Най лошото е че и партизанското му име е грозно! С такова грозно име никой няма да го уважава. Уважават се истински хора а не отпадъци! Сънародниците му не го уважава та чуждите ли?
70
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пита се: след като са съвсем наясно какво представлява Борисов, защо винаги се целуват и прегръщат с него?Ами елементарно, Уотсън.Тоя е отличника по послушание. Каквото са поискали от него се изпълнява веднага. Ама, че може да е в ущърб на България? Чудо голямо. Нали го подкрепят и го тупат по гърба. Те тва е.
69
1
 
22
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Шенген на кукуво лято
68
2
 
24
 
! Отговори
Пфффф до 58 преди 6 години
Благодаря,но това е мнението на 90% от мислещите Българи.Лакеите са много и ни смазват.Държавата загива,заради тях.Трябват ни бързи и радикални мерки,за да просъществуваме,като нация.Борисов,дрогират ли го,или го хипнотизират,но не знае в коя държава е управник.
67
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгонените русофилите, ако искате България да просперира !
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Трябва да си довършим домашното по борбата с контрабандата, те имат да ни догонват в това отношение"Точно така Баце, завиждат ти на успехите, затова ти казват не за Шенген. :D
65
0
 
12
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Борисов ли ще е , Борисовица ли ще е, едно е сигурно тука няма мърдане и шикалкавене, или си изпълнил критериите и си оравова държава или си вън от чадъра!!!Шенген е свободно придвижване на стоки,капитали и хора!!!Кажете ми когато една държава не спазва законите, няма ли да нанесе вреда на цялата свобидна зона???Няма да стане с дребни селски тарикатски номера, Гарантирам ви го!!!Агент Итън Бронсийо!ЦРУ!!!
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сз харесвам този мъж и той харесва мен... а симитлийският *** какво ли мисли по темата
63
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пак един път не са казали, че нещо сме объркали"???Само преди два месеца ни пратиха депеша, в която най-подробно ни обясниха докъде сме стигнали. От 20 пункта, които трябваше да изпълним за влизане в Шенген и Зоната по 18 пункта не сме си мръднали пръста. Борисов ако не може да прочете, някой да му прочете. А Цецка Цачева имаше нахалството да каже, че това което искат от нас нямало значение и всичко си било прекрасно.И кое е прекрасно??
62
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко подай си оставката докато е време. После си се обяснявайте в любов с другия *** колкото си щете, но се видя, че от тебе и ч.е.п за зеле не става!
61
2
 
36
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Холандският премиер не мрази българския народ, напротив никой не е изгонил българин от Холандия , стига да работи и да спазва законите!!!Критиката на холандският министър е към политиците и управляващите, които са се сраснали с Мафията, а прокуратурата е поръчкова слугинска!!!В най-общи линии това казват шенгенските държави, но по дипломатично!!!Никой не е против българския народ, както пишат хибридните руски *** и медии!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
60
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че така ще каже. Щом не му залепи и един шамар, Борисов трябва да е доволен. Много добре знае, че в Европа са съвсем наясно и с мутренското му минало, и с корупционните схеми на ГЕРБ, и с безогледното крадене, и с жизнения стандарт на тоя окаян народ. Как да обещаеш на един престъпник да направиш нещо за него като гледаш, че е затънал до гуша в......?
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще влезете в шенген, ама друг път. Гарнирано със целувки.