Рюте ни похвали и отсече: Подкрепяме ви за Шенген, но...

... се иска да се свърши още малко работа от всички, допълни холандският премиер
Обновена: 6 фев 2018 20:33 | 6 фев 2018 20:26, Красимир Ангелов
211

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Подкрепяме България да се присъдени към Шенген и оценяваме положените усилия, но се иска да се свърши още малко работа от всички заинтересовани, включително и в България, обяви холандският премиер Марк Рюте след срещата си с премиера Бойко Борисов в София.

"Поздравявам Бойко Борисов за изключителното лидерство, че води България към повече просперитет. България е една от най-бързо растящите икономики в ЕС и това е нещо, което успявате да поддържате", посочи Марк Рюте и допълни, че България е ключов играч в региона.

Холандският премиер изрази и задоволството си от това, че България активно действа и по отношение на позиция за миграционната политика на ЕС.

"Холандия е най-големият инвеститор в България. Аз харесвам Борисов и той харесва мен", категоричен бе Рюте.

По думите на холандският премиер България е изпълнила всички критерии по отношение на Еврозоната - "има още малко да се направи и съм убеден, че страната ще постигне и това", каза Рюте. България върви съвсем ясно в правилната посока, подчерта той.

Единният пазар на ЕС е изключително важен и трябва да се положат усилия за неговото развитие, каза премиерът на Нидерландия. През 2016 година това беше ключова тема и ние подчертахме че единния дигитален пазар ще доведе до повече работни места. "Аз харесвам този мъж и той харесва мен", каза Рюте като се обърна към Бойко Борисов.

От своя страна българският премиер посочи, че Холандия е инвеститор номер едно в България с инвестирани над 7,1 млрд. евро. "Това значи, че имаме пълното доверие на холандския бизнес", изтъкна Борисов.

Трябва да си довършим домашното по борбата с контрабандата, те имат да ни догонват в това отношение, трябва да си имаме пълно доверие и още повече инвеститори да дойдат в България, каза българският премиер.

Надявам се за Чакалнята на Еврозоната и за Шенген, призна Борисов и допълни, че за един месец в ЕС се счита, че България има успешно председателство на Съвета на Европа. "Искаме да убедим всички, че на Изток има дисциплинирана държава, която пази Шенгенската граница, спазва върховенството на закона и генерира стабилност", каза Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
25
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Остана само една сграда да измажем и сме готови за Шенген.
17
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ още 10% надолу.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗагриженАко влезем в Шенген ще си останем русофили. Защото ще стане като миналия път.
15
2
 
23
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Бойко, утре никога няма да стане днес, Бойкоооо!
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС също така подкрепя Турция за членство и така вече 58 години.
13
13
 
6
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Знам ли...Ако влезем в Шенген това ще е добре за България, защото разни русофили и прочие мафиоти или пък неадекватни ще отидат в шеста глуха.Обаче,... ако влезем в Шенген, това ще е зле за Европа, защото разните български русофили и прочие мафиоти или пък неадекватни ще придобият повече власт в Европа.Знам ли...
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пореден неуспех за бойко
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ В ШЕНГЕН БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ДОПУСНАТ. НЕ ЧЕ И НЯКОЙ ИСКА.
10
3
 
25
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Елате утре! Ето такава табела постави Холандия на вратата на еврозоната. Тази табела няма да бъде махната от там докато ЕС се разтури на ислямистки джамахирии. Елате утре! И пак- Елате утре и утре и утре и утре.
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Рюте ни похвали и отсече: Подкрепяме ви за Шенген, но..."Но няма да гласуваме със "за". :DКато последния път.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз харесвам този мъж и той харесва мен"___________А бе тоя не беше ли този, който не беше точно мъж, ами пращаше приятеля си на срещите с първите дами?Или беше люксембургския, май ги бъркам вече малко...
7
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжна новина за русофилите, устите им се пълнят с храчки и псувни, ......а това показва, че България е на верен път !
6
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каза ли му го по дипломатичен начин, хахаха. мутрата мислеше, че като го покани и му разправя вицове от банкя ще ни приемат ей така... тоя път Холандия ще каже не, следващия път Австрия, после Германия и т.н. Докато няма реална борба с корупцията по високите етажи и качествена реформа на съдебната система, така ще е!
5
29
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Току що приключи конференцията с холандския премиер. Той буквално каза, че Холандия е ЗА пресъздаването ни към Шенген. Нещо повече говориха си с Баце на МАЛКИ имена. Баце постигна още един туш над мАрзилками!!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още мааалко. ...
3
2
 
29
 
! Отговори
Рюте преди 6 години
Баце, стискам ти ръката с усмивка, но...
2
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепяме ви за Шенген, но проблемът е, че ви управлява мутра.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харесват се но ... оная работа не е свършена.