Левицата бясна: Чиновник уволнен, защото е член на БСП

Цацаров да назначи проверка по случая, настоя Нинова
8 фев 2018 14:30,
44
Левицата бясна: Чиновник уволнен, защото е член на БСП
Архив: Булфото

БСП хвърлиха ново обвинение към властта и настояха, че държавен служител в Шумен е бил уволнен, защото е член на БСП. Заради това от левицата се обръщат към главния прокурор с искане да назначи вътрешна проверка в Районната прокуратура в Шумен и да се провери дали случаят е политическа поръчка.

"Член на БСП, който е бил държавен служител, е уволнен от служба заради това, че е член на партията. Образуват му проверка и го обвиняват, че е нарушил закона, който казва, че държавният служител не може да бъде член на ръководен орган на партията", каза соцлидерката Корнелия Нинова.

Според нея обаче няма нарушение, тъй като в устава на партията пише, че ръководният орган на БСП е Националният съвет, а този човек не е бил негов член.

Нинова уточни, че въпросният служител, чието име не назова, е бил служител в комисията по конфликт на интереси и е член на БСП в Шумен.

От левицата питат на какво основание районната прокуратура е разпоредила на икономическа полиция да води разследване и да изисква информация кои лица са присъствали на делегатски събрания на БСП, кои лица са участвали в общински съвети и кои членуват в БСП.

"Откога икономическа полиция не се занимава с корупция, а с това кой е член на БСП и кой е участвал в партийни форуми? Ако кажеш нещо срещу властта, върху теб се изсипва цялата държавна машина", отсече Нинова.

Тя настоя, че очаква от Цацаров вътрешна проверка по случая и отговори защо прокуратурата е превишила правомощията си да иска такава информация от партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ТО ВИЕ ВСИЧКИ И НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ ЩО СЕ КАСАЕ ЗА ВЛАСТ СТЕ ОТ БКП-БСП !
37
0
 
5
 
! Отговори
месара преди 6 години
и правилно, член на бсп вън от какъвто и да е пост! младите не знаят, но преди години ако искаш да отидеш в САЩ, се попълваше въпросник, и познайте какъв беше първият въпрос :....... член ли сте на бкп! защо е бил тоя въпрос си отговорете сами.
36
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
до "Помним": И като помним, да продължаваме по същия начин, така ли? Ще излезе, че нищо старо не сме забравили, и нищо ново не сме научили.
35
3
 
9
 
! Отговори
Помним преди 6 години
По времето на "блестящия" социализъм" ,ако не си член на БКП не можеше дари началник на чистачки да станеш !!! Днес,ако си член на БСП ,нямаш право да вдигаш гюрюлтия за щяло и не щяло! Омръзнахте прекалено много на хората! Може би защото не сте хора?
34
6
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Ами,те всички комунисти са от гърбавата партия бе фен "умен".
33
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кyришка Нинова вместо да беснее да вземе да озапти президентшата и нейния русофил-чeхльо че само излагат България.
32
19
 
7
 
! Отговори
ДААААА... преди 6 години
ПРОЧЕТОХ ДОСТА ОТ ГЛУПАВИТЕ КОМЕНТАРИИ И МИ СТАНА ЯСНО ЧЕ ЕДИН И СЪЩИ ЧОВЕК ГИ ПИШЕ САМО ДЕТО СИ ИЗМИСЛЯ РАЗЛИЧНИ ИМЕНА - МИСЛЯ ЧЕ СЕ ДОСЕЩАМ И КОЙ МОЖЕ ДА Е А МОЖЕ ДА СА ДВАМА - КАКВОТО И ДА КАЖЕТЕ ДО СЕГА ЛИДЕР КАТО К.НИНОВА НЯМА МНОГО ХОРА Я ХАРЕСВАТ И ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА НЕЯ И НАЙ ХУБАВОТО Е ЧЕ СА МЛАДИ А ВИЕ ПИШЕТЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ ТЪПОТИИ ПО НЕЯ
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако БСП вземат властта, тогава от ГЕРБ ще ревът, че ги уволняват. Но шурата и баджанака винаги ще ги има.
30
5
 
18
 
! Отговори
градация преди 6 години
ай сега и цацаратурата да се занимава, че един член на БСП подал оплакване срещу колегата си от БСП, че оня малко поизлъгал биографично при назначението си, пък се познавали отдавна и другият член се почувствал онеправдан, та пратил донос нагоре.Корни да стегне редиците да не се дърпат, ритат и хапят другарите едни други по стар навик и да послъгват по-малко.
29
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая като е видя и ми става лошо .... бсп никога на са стигали толко ниско. Да не говорим че *** беше от сдс на времето и те е намърдаха в булгартабак да крадне, а още нямаше 30 години.... Така че освен детето-чудо, имам и девокйката-чудо
28
22
 
27
 
! Отговори
cxbf преди 6 години
Много правилно са постъпили като са уволнили член на тая анти-човешка и анти-българска партийка-БСП!! Това трябва да стане повсеместно-всеки член на тези ........ да бъде изхвърлен от работа!! Няма свестен човек, който е фен на червените убийци!!
27
11
 
15
 
! Отговори
Гатанка преди 6 години
Они ме лажат че ми плащат,аз ги лажем че работим- що е то?Отг.- Зрял социализъм
26
15
 
22
 
! Отговори
евала преди 6 години
Браво шеменци , всички комунисти -безработни , негодниците
25
13
 
23
 
! Отговори
Еми да преди 6 години
Грозната крава от СДС Нинова , пак реве . То комунистите отдавна трябваше да са в затвора, а не на работа ......
24
11
 
17
 
! Отговори
Ако е вярно преди 6 години
- лошо, много лошо. Социализмът ряпа да яде...
23
16
 
24
 
! Отговори
Расист преди 6 години
Голяма похвала за тези,които са го уволнили: от сички раси най-много мразим комунистическата!
22
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СИК продължава да овладява държавата, а аз наивно си мислех, че са го направили още през първия си мандат.
21
6
 
17
 
! Отговори
Помни историята преди 6 години
Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист. Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ. Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз. Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин. Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори. Мартин Нимьолер
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли от каква народност е шефа на полицията в Шумен, какво се изненадвате не знам. При всички държавни институции е така - махат се досегашните хора и се назначават "наши" слогуващи на сегашната партия. Така е било и така ще бъде.
19
11
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
браво, всички членове на тази бандитска организация бсп трябва да бъдат гонени и уволнявани от всички държавни и общински структури