НФСБ: Коя е тази нагла особа Ска Келер?! Персона нон-грата!

Партията готовя да я превози до Капъкуле с камионетка
Обновена: 9 фев 2018 20:09 | 9 фев 2018 18:13, Камелия Цветанова
158
НФСБ: Коя е тази нагла особа Ска Келер?! Персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

НФСБ скочи на евродепутатката Ска Келер заради нейното участие на протеста на еколозите срещу изграждането на втория лифт на Банско.

От партията на вицепремиера Валери Симеонов разпространиха декларация, в която посочват, че "протестират остро срещу участието на германския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга: "Да спасим Пирин", а с истински мотив: "Да се върнем във властта чрез лъжи".

Още по темата

Според националистите Келер, "с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии, за оставка на български министър, за отмяна на решение на суверенното българско правителство и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле".

От НФСБ припомнят, че коалиционното правителство, премиерът Бойко Борисов и лично вицето му Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт и нищо повече в ски зоната на Банско.

"Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на български министър и промяна на решението на суверенното българско правителство? От височината на кое минаре, завършилата университета "Шабанчъ" в Истанбул Ска раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия?", риторично питат от НФСБ.

Според националистите евродепутатката се е покрила с позорна слава и си позволява да дава оценки на българските институции.

"През 2015 г. от Пловдив тази същата препоръчваше България да "приема повече" авантюристи от Близкия Изток! Изявлението тогава беше оставено без реакция от българската държава. През 2017 г. в интервю пред "Neue Osnabrücker Zeitung" зелената джихадистка призова цели сирийски села и градове да се разселят в Източна Европа (в т.ч. и България) и несъгласните с това държави "да бъдат принудени" да ги приемат! И тази простотия бе оставена без реакция от Българските институции", посочват още от НФСБ.

Така че в политическата сила считат, че тази трета поредна безпрецедентна намеса на евродепутатката Келер не трябва да бъде оставена без последици.

"Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт. Така, както независима Германия би постъпила с всеки български евродепутат, който при посещение в Германия би си позволил да дава оценки на германското правителство, германски министър или да препоръчва къде в баварските Алпи да се прави или да не се прави лифт или пък езеро за развъждане на защитени "главочи"*. Настояваме председателстващата Съвета на Европейския Съюз България незабавно да изпрати Нота до Европейския Парламент, Федералното правителство на Германия и ръководството на партията на Зелените, за недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна България и нарушаване на основополагащия за ЕС принцип на субсидиарност", пише още в позицията на НФСБ.
 
*Главоч – фантастична риба от науката "Екомитология", нарочена да обитава Рилските езера (аналог на Лохнеското чудовище, върколак, караконджул и зелен подземен каменояд от българския селски и градски фолклор), която в най-скоро време ще изяде поминъка на всички селца и градове в планината.

По-късно правителствената пресслужба съобщи, че позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона. В българското общество също се е наложила свобода на словото, гарантирана и с Конституцията, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе този Варели Схотели да не се прави много-много. Нали предвождаше протест заедно с евромекерето Джамбазки и групово отидоха да слушат на Тита песните, как ще им пръсне панела, по една конвенция
33
14
 
19
 
! Отговори
1 преди 6 години
До наблюдател,ще ми мачка резаната карабина,този ром,виж само физиономията му,и ми кажи,че не е ром.
32
21
 
23
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Мачкай Валерка, само така!
31
24
 
40
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Валери, защо един български министър така яростно защитава едно инвестиционното желание на една фирма? Някак необяснимо е.
30
16
 
27
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Винкел, стига си ревал. Цял зам.министър-председател си. Екстрадирай еврейката в Германия, не нарувай по медиите излишно. Действия са нужни, действия!
29
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От ден на ден все по гнусни протестаджиите бе?! То и народа взе да се усеща, ама бавно, зомбират го с хибридки Пропкопките...
28
18
 
26
 
! Отговори
Ставри преди 6 години
Варелката да се разкара вече и да подава оставка! Изложи ни пред цяла Европа, гаври се с бизнеса и опитва да продаде повече природа на мръсните олигарси, отколкото ДПС за няколко години!!!!
27
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРОЛОВЕТЕ на Валери ВИНКЕЛА (олигарх и мултимилионер) под тази статия си личат от километри!
26
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгонете грант дявола Со рос.. ..и дяволчета му!
25
23
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кифлата да си раздава правосъдие в ; родната;си Германия.Тая държава се казва България.
24
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е за едно нещо и то е, че *** и пульо чуждестранни депутати или сенатори идват тука и почват да обясняват какво трябвало да правим и какво не.
23
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към храниката на Со рос освен пембените зелени, са се накачили: ДСБ, "Да, България", ЛГБТ, партия "Деос", Ненчевите "земеделци" и др. токсични отпадъци...
22
25
 
31
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Валери Симеонов е най-голямата опасност за България. Избирането му в парламента е доказателство за масовата необразованост на българите... тъжна картинка.
21
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варели откъде да знае, че България може да експулсира /изгонва/ само граждани на трети страни! Такива, които не са от ЕС и още няколко държави като Швейцария и за които се изискват визи.За ЕС си има друг ред и закон за влизане и пребиваване, а не ЗЧРБ където се предвиждат принудителни мерки /ПАМ/, една от които е експулсиране.Безхаберници са се добрали до висша държавна власт и космоса им е до .....!
20
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз не го харесвам, но тук има право. Защото куцо, кьораво и сакато идват и ни трият сол на главата. А ние като послушни слуги ги слушаме и изпълняваме. Дали наш евродепутат би правил подобно нещо? Едва ли.Но тия ни имат за колония и си позволяват подобни волности. Добре и го е казал!
19
4
 
21
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 6 години
Що ша хабите камионетката ба- магарето ми пасе на полянката,ей сега ша го оседлая и ша я превозя!
18
18
 
30
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Този главоч го виждам като първия,който ще изхвърчи "по собствено желание" от това правителство. Прекалено богата трапеза му подсигуриха от ГЕРБ и ще се задави от едната лакомия.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се занимават с глупости виждате ли доде я докараха станахме за срам с лифта и навън лалев я даи още един акъл да земат пример
16
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов не ми е нито симпатичен ,нито го уважавам като политик ,но в случая е много прав !!!! Айде стига национален нихилизъм! дошла от някъде някаква скубла и ще ми казва кой министър трябвало да се уволни ,какво да се строи или не у нас и колко хиляди сирийци да приемем без някой нас да ни пита за това !!!!! Ай гитла!!!!
15
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери,остави ги да си приказват и направете това,което трябва да се направи за по-доброто в България и повече работни места!Не им се връзвай и кланяй на всяка приказка,като Б.,който като му кажат да пръ д н е,той се на с и р а!