Кримките да се сложат на място! Да подкрепим полицаите!

За посегателствата Каракачанов иска сурови наказания
79
Кримките да се сложат на място! Да подкрепим полицаите!
Снимка: Булфото, архив

Крайно време е криминалният контингент да се сложи на мястото си, а държавата да застане зад полицаите, смята вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Повод за коментара му в социалната мрежа Facebook стана акцията в ромската махала в Ихтиман, след като двама нейни жители – баща и син нападнаха полицаи, късаха униформите и пагоните им. След това пък се оплакаха, че били станали жертви на полицейски произвол.

Още по темата

"В духа на наложената от няколко "правозащитни", а по-точно казано организации, които основно се занимават със защитата на правата на ромите, започна подгряване на общественото мнение срещу полицаите, извършили акцията в циганското гето на Ихтиман. Заливат ни репортажи, в които разстроени представители на "етноса" обясняват как безпричинно са ги били и колко лоши са органите на реда. Сега тръгна и версия, че нападение над полицията въобще не е имало – тъкмо обратното, те нападнали бедните роми. Явно сами са си нанесли и побоя полицаите, за да имат предтекст да нахлуят в гетото", пише Каракачанов.

Според него в такива ситуации потърпевши доскоро са били полицаите – отнасяха наказания и дори бяха уволнявани.

"Това демотивираше състава и правеше циганските безчинства още по-дръзки и безнаказани. Не и сега", категоричен е той.

"В качеството си на заместник- министър председател по обществен ред и сигурност твърдо заставам зад действията на полицията в борбата ѝ с битова престъпност! Не само в Ихтиман, а и навсякъде, където тя е влязла, за да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закони и те трябва да се спазват от всички", декларира Каракачанов.

Вицепремиерът напомня за идентичен случай в село Каменар от август миналата година, когато след изнасилване на жена в центъра на Варна, полицията направи рутинна проверка, а циганите се оплакаха, че са били бити без никакви доказателства – просто хвърлиха поредното обвинение и "правозащитниците" отново извисиха глас. Но не в защита на пострадалата жена или на българските полицаи, а отново в защита на престъпниците.

А това са само два примера, които съвсем не са прецеденти. Още са пресни случаите на пребити и нападнати с ножове и мачете горски служители в с. Баня и с. Струпец. А това са само два от десетките подобни "инциденти", припомня още той.

"Считам, че всяко подобно посегателство трябва да получи суров отговор. България е длъжна да подкрепи своите полицаи! Криминалният контингент трябва да бъде сложен на мястото му", завършва Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновно е византийското робство, да знаете. А може и да са виновни динозаврите, живели по нашите земи през палеозоя.
26
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я първо да минат физически тестове, след това за тест свързан със законодателството и накрая психологически тест и чак тогава каквото остане да го подкрепим.Ама повече от 20% едва ли ще остане...
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кaкъв е тоя пapжo на снимката, това полиция ли е или сме в зooлoгическата градина?
24
2
 
14
 
! Отговори
Куку преди 6 години
Каракачанов явно е много далече от истината за полицията и работещите там и търси евтина реклама,без да е в час.
23
5
 
25
 
! Отговори
Да преди 6 години
Ния ги подкрепяме,нали от нашите данъци идват парите за полицията,друг е въпроса че те не ги заслужават с сегашната си работа.....
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗле си с мисленето. На тези им се плаща да въвеждат ред, а часните охранители просто само вземат пари и нищо не вършат.
21
2
 
19
 
! Отговори
Да ама не преди 6 години
Да ще ги подкрепим когато направят реформи и промени в полициятя,доверието в полицията е катастрофално ниско и само бързи и драстични реформи ще променят нещата.
20
0
 
13
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
И е така, и не е така.На всеки му се иска корупцията по високите етажи да се изкорени, но реално това не е постигнато в нито една държава. Просто там е заменено от думата "лобизъм".Обикновеният човек обаче повече страда от битовата престъпност и безнаказаността, която се шири без значение дали са ***, тарикати или джигити на пътя. Премиер, депутат или политик няма да дойде да краде и да те бие във вас (изключвам тези, които се пишат политици, но са от *** и джигитите).
19
4
 
10
 
! Отговори
Пак ли преди 6 години
Глупости и клишета,как да подкрепяш търтей който все искат а нищо не дават на държавата и народа?
18
3
 
13
 
! Отговори
Centurion преди 6 години
Кои полицаи? Та те са с кримките..
17
0
 
11
 
! Отговори
Пак Коко преди 6 години
Ще дойде ден всеки от тях да бъде заменен!
16
1
 
9
 
! Отговори
Циник от Северозапад преди 6 години
АааааЯяяя АаааЯя КОКО ДЖЪМБО АаааЯяяя, тия на снимката минали ли са физически тест за боди мас индекс???
15
4
 
10
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Никакъв респект за полицаите! Никакъв! Впрегнали са се стотици (!) да дебнат по малкоте улички за младежи пушили трева преди дни (!!!), въпреки че дни преди шофиране няма никакво значение за шофирането днес. Точно тоя дебелия и няколко *** го въведоха това за попълване на измислени статистики и пълнене на хазната! Вмето тези полицаи наистина да свършат нещо за хората, те съсипват животи! Плюнка от мен и да са живи и здрави тези, които наистина разбират какво имам в предвид!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да си дадат плава на полицаите и да действат спрямо тези *** разбира се по закон. Защо полицай да н_ма право да бие , а ония да бшят полицаите.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дебелия кой беше? Действия трябват не думи!
12
1
 
27
 
! Отговори
посетител преди 6 години
Тези като започнат да ми говорят за права започва да ми се повръща. И не само те.... Като говорим за "права" то върви рамо до рамо със "задълженията". Пример.... само реват за права.. а задължения ? искато това ,... искат онова... по право... НО ! имат и задължения... даже и по конституция... задължението да учат до 8 клас, да научат български език писмен/говорим ... тогава да ми говорят за правата им ...
11
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов не може да смята (или се прави, че не може). Ако всичко откраднато от ци..ните за последните 30 години се сложи на едното блюдо на везната, а на другото блюдо - само КТБ, кое мислите ще натежи?Проблемът на България е едрата престъпност, свързана с властта! Там направи ли се пробив, ще дойде и самочувствие, и воля, и желание у хората и всичко друго ще се оправи бързо!
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загубено е вече доверието на обикновените и честните хора в полицията.Ако те видят с некое старо опелче, голфче, жигулка и си по селски дрехи на 100% си спрян и започват проверки, лични карти, ЕГН - та , шофьорска книжка, ГЗ и пр. Но марковите коли , и облечените в анцузи " бизнисмени" не смеят и стоп палка да двигнат , пък и да дигнат няма да им спрат, а кварталните криминалета си джитка без книжки, ГО, тех. прегледи - градска тайна.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кримките не могат да откраднат толкова, колкото родовообщинските организации и държавнородовите институции. Разни родовообщински кметчета лапат десетки милиони.
8
6
 
4
 
! Отговори
Ало-измамник преди 6 години
Подкрепям!Да ги подкрепим с хиледарки през балкона! Пет, десет, двадесет хиледарки... Кой колкото има, да ги приготвя за мятане, ще се обадя скоро.