Симеонов против конвенцията! Но и против гей референдума

Вицето: Нито съм се виждал, нито съм се чувал с Цветанов
13 фев 2018 10:15,
104
Симеонов против конвенцията! Но и против гей референдума
Снимка: БНТ

Депутатите от НФСБ на Валери Симеонов ще гласуват против Истанбулската конвенция при ратифицирането й в парламента. Референдумът, поискан от Красимир Каракачанов за и против гей браковете, обаче също няма да получи подкрепата на вицето и хората му.

Това обяви самият Симеонов на фона на засилващото се напрежение в "Обединени патриоти" покрай спорната конвенция. Вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря Симеонов, че ще помогне за ратифицирането на документа и дори го обвини, че е уговорен за това от зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Сидеров обясни и че Цветанов, а не Бойко Борисов, е човекът, който най-много настоява за приемането на конвенцията.

Още по темата

Симеонов обаче отрече да е бил на тайна среща с Цветанов, на която да е получавал инструкции как да гласуват депутатите му.

"През последните 14 дни нито сме се виждали, нито сме се чували", обясни той пред БНТ.

Симеонов коментира и отношенията в Обединени патриоти и обясни, че напоследък липсвала комуникация. Дали ще се "изчистят" взаимоотношенията, зависело от Красимир Каракачанов.

"Естествено, че има непрекъснато проблеми, има наслоени от няколко месеца напрежения, които са в парламентарната група, които няма никакво желание да бъдат решени тези проблеми, които пораждат напрежение и то най-вече от страна на колегата Каракачанов", каза лидерът на НФСБ. Той обвини партньора си, че е отговорен за деформиране на медийните представяния в коалицията.

"Това все пак е коалиция от три партии, но в случая цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО, което си е проблем от няколко месеца. Надявам се да го решим в скоро време", каза още Симеонов.

Той обясни и защо е против референдума за гей браковете, иницииран от Каракачанов.

"Защото това са 30 милиона лева, 30 милиона грешни пари, които ще бъдат изхвърлени, ще бъдат похарчени за една глупост", каза вицепремиерът.

Той обвини партньорите си и че сериозни въпроси като ратифицирането на Истанбулската конвенция не се обсъждат на политически съвет, а в телевизионни студия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И той ли? Чел съм списъка с евреите, които са били и са във властта и бизнеса ....
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВАЛЕРИ ВИНКЕЛА НЕ Е НИКАКЪВ(ПАТРИОПТ) СЪЩИЯ Е ЕВРЕЙН.НАВРЕМЕТО КОГА СИДЕРОВ И ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ БЯХА В КОНФЛИКТ ПО ПАРТИЙНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НА ПП АТАКА ПОКАЗАХА ,ЧЕ СИНЧЕТО НА ВАЛЕРКАТА СИ ЖИВУРКА В ЩАТИТЕ.ПОКАЗАХА И КАДРИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ В ИЗРАЕЛ КЪДЕТО НА ТЕЗИ СНИМКИ СЕ ВИЖДА КАК ВАЛЕРКАТА КАТО ПРАВОВЕРЕН ЮДЕЙН С КИИПА НА ТЕМЕТО СЕ КЛАНЯ И КЛАТИ НА СТЕНАТА НА ПЛАЧА В ЕРУСАЛИМ. ТОЯ ВИНКЕЛ ЮДИТЕ ГО НАБУТАХА В ПАТРИОТИЧНИТЕ СРЕДИ ДА РАБОТИ СРЕЩИ ПАТРИОТИЧНАТА ИДЕЯ.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toja pa tu taka tu onaka meni si mnenieto sluscha boiko samo da e na vlas simionov milionera koi go proverava sa dakaveri korupzii imoti
17
1
 
15
 
! Отговори
прогрес,а преди 6 години
До гербист-патриотВместо да си определяш пола по-добре се лекувай!С хормони нещата се оправят бързо!
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** натиск има както отвън, така и от фондациите и сдруженията им, които отдавна работят у нас. Така се появиха *** книжки, филм, учебници....
15
2
 
27
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Истанбулската конвенция, Светия Синод на БПЦ я разбива на "пух и прах" в становище от 14 точки....напълно обосновано и без всякакви дълбоко-религиозни внушения.До сега не чух и не видях някой да обори дори ЕДНА от 14те точки.
14
2
 
13
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Становище на Светия Синод по повод Истанбулската конвенция22 януари 2018 11:58, Българска Патриаршияпо повод Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, придобила обществена употреба като Истанбулска конвенция............................................................ ............................................................ ..............Истанбулската конвенция, Светия Синод на БПЦ я разбива на "пух и прах" в становище от 14 точки....напълно обосновано и без всякакви дълбоко-религиозни внушения.До сега не чух и не видя
13
2
 
17
 
! Отговори
прав си преди 6 години
До Анонимен 8Но когато поръчковите медии внушават,че България едва ли не е разделена в мнението си по въпроса,тогава референдума е наложителен!
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ще гарантира, че ще се проведе честно допитването до народа, ако има?
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, случаят е доста любопитен и като че ли е опит на Симеонов да се окопае и "спаси" във властта, въпреки десетките издънки. При всички случаи онази партия, чиито депутати гласуват масово "за" ратификацията, ще загуби сериозен вот на следващи избори. И БСП и ДПС са на този хал, защото най-вече техните избиратели са категорично против ИК. Има голяма вероятност този документ действително да не бъде ратифициран, но нека не правим прибързани заключения.
10
26
 
3
 
! Отговори
гербист-патриот преди 6 години
Бойко вече много пъти каза, включително и пред ЕП, че ние тази Истанбулска Конвенция ще я приемем. Нека да не се отмятаме от обещаното от нас, нека не бъдем назадничави и да не пречим на прогреса. Нека час по-скоро да приемем конвенцията и всеки да може да се самоопределя какъв пол да бъде за да може да живее в синхрон с останалите.
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - разумното решение е да не се ратифицира конвенцията, а да се направят повече кризисни центрове за жертвите на домашното насилие.*** идеологията и обучението - категорично НЕ!
8
1
 
17
 
! Отговори
няма референдум преди 6 години
Народа кой го пита,ще слуша,а НИЕ,ПОЛИТИЦИТЕ,можем и без него!Важното е,далаверата да върви,така ли!?Е,няма да стане!!!Ти,като политик,беше до тук!
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се направи референдум За и Против гей простотиите, е повече от ясно, че поне 80% от гласувалите ще са против. Така че подобен референдум е напълно излишен.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колкото по бързо се разпаднете и останете в историята по добре, до момента това е най простоватата коалиция която е правена
5
0
 
24
 
! Отговори
гост преди 6 години
Ще видим как ще постъпят ОП - като патриоти или като продажници.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Референдумите да се провеждат заедно с президентски и парламентарни избори като не искат да излизат толкова скъпо!
3
4
 
27
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Ако толкова държеше да не се дават грешни пари, защо не си намалите субсидията?И не бих нарекъл "глупост" допитване до народа, защото по същата логика, глупост и то голяма е избирането на депутати от същия този НАРОД!
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и да няма референдум, българското общество и БПЦ се произнесоха против конвенцията!!!
1
2
 
27
 
! Отговори
Един преди 6 години
Валери, Каракачанов е правият в случая. Ти си този, който мъти водата и дърпа чергата встрани.