ГЕРБ vs. БСП – за Народния съд, за политическото насилие...

Тома Биков: ГЕРБ никога не се е солидализирала с Луковмарш
14 фев 2018 11:20,
54
ГЕРБ vs. БСП – за Народния съд, за политическото насилие...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От ГЕРБ отново нападнаха социалистите заради т. нар. Народен съд и жертвите на комунизма и ги обвини, че подкрепят политическото насилие. Повод за това стана позицията на БСП срещу провеждането на Луковмарш и констатацията на левицата, че "Народният съд е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".

"Ръководството на БСП не е в състояние да води нормален диалог в рамките на демократичния процес. Днес ръководството на БСП е в ситуацията, в която пропагандира тезата, че има добро и лошо политическо насилие - лошо преди 9 септември 1944 и добро след 9 септември, справедливо - извършено от тоталитарната държава и несправедливо - извършено след преврата от 1923 г. и Втората световна война. Този двоен стандарт ни дава основание да смятаме, че в партията тече дебат дали политическото насилие би било инструмент за постигане на политически цели", каза депутатът Тома Биков в декларция от името на ГЕРБ.

Още по темата

"В това свое биполярно състояние БСП разпространи позицията, в която призова премиера да се разгарничи от Луковмарш, а определи Народния съд като необходимо военновременно правосъдие. После същото това ръководство се разграничи от собствената си позиция, свързана с Народния съд", продължи Биков.

Той настоя, че ГЕРБ никога не се е солидализирала с Луковмарш, за да се разграничава от него.

"ГЕРБ осъжда всяка антидемократична идеология и за нас политическото насилие е рана, която трябва да бъде лекувана", отсече депутатът.

Биков настоя и че управляващите ще продължат да почитат жертвите на комунистическия режим и да твърдят, че Народният съд е престъпление.

Депутатът припомни и искането на оставката на просветния министър Красимир Вълчев от БСП заради новата учебна програма на десетокласниците.

"БСП поиска оставката на образователния министър, защото 28 години след рухването на комунистическия режим е предвидено учениците да изучават понятия като терор, атентат, комунизъм, съветизация, диктатура, Народен съд, възродителен процес. Това са симптоми за ценностна атрофия в средите на една от основните политически партии, а това състояние крие рискове за обществото", настоя Биков.

"Историята от 1919 до 1989 е наситена с политическо насилие и едва ли има българин, който няма родственици, подложени на репресии от едната или другата страна. Тук идва отговорността на демократичните партии, които са длъжни да отричат тази форма на политическа дейност", заключи депутатът от ГЕРБ и допълни, че всички форми на политическо насилие би следвало да се изучават, за да не се допуска подобни периоди да се повтарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Много нескопосан, лош ход на Корнелия, повлиян от болшевишкото крило в БСП. Вместо да се пишат декларации "за" и "против", червените еуглени, можеха в стар стил, да застрелят един генерал и да свършат първата полезна работа в живота си.
30
3
 
7
 
! Отговори
НЕ НА ПАРТИИТЕ !!! преди 6 години
Партиите са комунистически измислици, как се нарича човек отдаден на партията си и който е готов да убива за нея? -Партизанин ! Партиите трябва да бъдат забранени със закон !
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народния съд е определен още 1942 по изискване на Чърчил. Да се наказва жестоко всеки участвал от страна на фашистка Германия. Какво ми се правят тук на отворени разни платени мушмороци, че Народния съд е комунистическа санкция!!!
28
5
 
7
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Младежкото БКП (Герб) обвинява дъртото БКП (БСП), че не са споделили с тях откраднатото и сега трябва на нова сметка сами да грабят.Кажете ни нещо което незнаем - например защо няма дисциплинарно уволнен депутат след като за 3 дена не явяване на работа закона го изисква, а всеки българин поне веднъж е засичал парламентарен контрол и е видял с очите си колко пуста е залата (тук там някой дъртак спи или чете вестник)? Кога някой журналист ще има гръбнака да задава неудобни за депутатите въпроси?
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, демократи, които защитавате фашизма, защо не помислите, коя е причината да се издават смъртни присъди преди 9.9.44? Колко партизани и техните ятаци са избити, къщите запалени, главите отрязани и набучени на кол? Ами онези дечица от Ястребино?А изселените, определени като комунисти и с леви убеждения? Естествено е да си платят всички които са участвали в тези избивания.Кой ще им прости, тези на които да убити братя и сестри, пребити в полицията до смърт?Никой.Руснаците простиха ли на немците?
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народният съд както всички важни неща от вашата история са не толкова българска, а еврейска изява! Вижте състава му и един добър процент евреи, които дирижират целия процес.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм от БСП, но не смятам, че генерал Луков е лош българин! Напротив! Щом е заповядано да го убият, значи е добър българин! Задкулисието командва политиката! Как пък никой не постави задачата на бойните групи да застрелят Гешев! Защото той работеше за Москва и унищожаваше тези, които му разпоредят!
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП е параван за престъпленията на Герб, Странджа! Наследник е на тезисите на априлския пленум и друга безполезна партийна архива.Виж практиките на крадене и упражняване на власт и контрол и сам ще си отговориш кой е истинския наследник на БКП - Партията на простаците!
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, вие не схващате ли, че този народен съд е дело преди всичко на САЩ и Англия по една очевидна причина.България остава в сферата на влияние на СССР. Много ясно, че те искат да избият всичко свястно и Сталин да се чуди с какви кундуржии, както е казал Гешев да работи тук! С бомбардировките е същото.След тази на 10 януари 1944 г. Сталин се обадил по мобифона на съюзниците и директно им поставил въпроса - Не мислите ли, че унищожавате моя сопственост?.. Архивите тепърва ще говорят.
22
7
 
11
 
! Отговори
ФАКТИТЕ преди 6 години
За ЛЪЖЕЦА Биков и себеподобните му случилия се ПРЕДИ 70 ГОДИНИ Народен съд няма никакво значение, важното е вие да се занимавате с Народния съд вместо с АКТУАЛНИТЕ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ, като например: БЕДНОСТ, БЕЗРАБОТИЦА, КОРУПЦИЯ, ДЕМОГРАФИЯ, РОМСКА ПРЕСТЪПНОСТ, и мн. др.Както и да не питате защо такива като Биков имат доходи от десетки хиляди лева на месец, докато вие се чудите как да вържете двата края със 700 - 800лв. заплатка!
21
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерал Луков е бил долен фашист и нацист.Участниците в Луков марш са ***.
20
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонимен"Наследник на БКП е Герб! Вижда се без оптика!"...-----------------------------------------------------------------------А БСП на кого е наследник... - на СДС ли...
19
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До БЕЗСРАМИЕ И ЦИНИЗЪМБезсрамие и цинизъм е да обвиняваш тези, които се борят срещу лъжата... - тези които вадят България от блатото...
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво доживяхме, властта си създава "Специализиран съд" по подобие на "Народния съд", който иначе не харесва и заклеймява
17
13
 
8
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Комунистическите престъпници се опитват по най-перверзен начин да оправдават така наречения от самите тях народнен съд, чрез който де факто провеждат безогледен геноцид над българския народ и който няма аналог в Историята на България, съпоставяйки го с Международния Трибунал на великите сили, чиято задача е осъждането на нацисткия режим на хитлеристка Германия !
16
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако кажеш на някой унгарец,поляк или чех че времето на комунизма е било хубаво може и да ти вкара един в муцуната.Само простите българи още ронят сълзи и никога не са се бунтували и такива мишки ще учат младите да живеят
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен е по-важно какво последва след гражданската война у нас 1944-1949. Резулаттите са плачевни, държава няма, пълна разруха, интелигенцията се заема да пише поръчкови дитирамби за партията, глад, мизерия, купони, губещи предприятия ...
14
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наследник на БКП е Герб! Вижда се без оптика!
13
16
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
БСП като наследмик на БКП продължава нейната линия. Трябваше още в началото на прехода да бъде забранена и цялото ръководство осъдено! Ние не само не го направихме,но допуснахме и те да дирижират прехода,а резултата е виден!
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, съд у нас не е имало - пародията "народен съд" е сценка - съдията с основно образование бай *** съди Алеко, че е фашист, а режисьор е Берия