Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!

Управляващите настояха, че поведението му е неприемливо за поста, който заема
Обновена: 15 фев 2018 12:07 | 15 фев 2018 09:43,
285
Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!
Архив: Булфото

От ГЕРБ поискаха оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов и настояха, че поведението му е неприемливо и несъвместимо с поста, който заема.

Повод за гнева на управляващите стана официална позиция на левицата, в която присъстваше и констатация, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

По-късно социалистите се разграничиха от това твърдение и обясниха, че това е лично мнение на автора, чието име обаче не посочиха.

От ГЕРБ днес посочиха, че от думите на депутати от БСП е станало ясно, че автор е Валери Жаблянов.

"От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

ПГ на ГЕРБ  призовава Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия и да подаде оставка като зам.-председател на НС", настоя Тома Биков в декларация от името на ГЕРБ.

Той допълни, че ако оставката не бъде подадена в рамките на работния ден, утре сутринта депутатите от ГЕРБ ще започнат да събират подписка за официалното й искане.

Биков настоя, че Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху обществото, и припомни, че само преди 2 седмици се е опитал да осуети отдаването на почит на жертвите на тоталитарния режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
15
 
! Отговори
Принципни хора преди 6 години
Браво! Бившите комунисти от ГЕРБ защитават бившите фашистите. Не за пари и слава, а за правдата.
167
0
 
1
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Зъб за зъб, око за око!
166
7
 
13
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Този народен съд не свършил никаква работа.Трябвало е да се осъдят най малко 200000 фашисти за да има наистина демократична България.
165
0
 
18
 
! Отговори
иван преди 6 години
Не ги разбирам тия в Народното събрание-защо не се занимават със здравеопазването,как да вдигнат пенсиите,да се запитат ,как се живее с 200-300лв на месец.Да роверят как се осигуряват на половин работен ден,или на минималната ,а взимат над 1000лв реално.Те пускат димни завеси,и зад крадят ли крадят от еврофондове ,общини и т.н
164
4
 
5
 
! Отговори
До Спеца преди 6 години
Това е все едно сега да сме "задължени" да ликвидираме физически комунистите, включително жабето, защото фашизмът и комунизмът са двете страни на една и съща монета.
163
0
 
0
 
! Отговори
да бе, да преди 6 години
До АнонименЯ дай един извор за това скудоумие, бе, умник!
162
5
 
2
 
! Отговори
da be, da преди 6 години
До Анонименhttps://en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Papon#Papon's_trial_(1981%E2%80%931998)И какво става? Папон си е доживял до 96г. Комунистически илитерати, винаги разчитат на неосведомеността на публиката. Когато не е достатъчно, вкарват малко фейк и готово.
161
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност човека е напълно прав и не разбирам реакциите на официалното ръководство на БСП.За ГЕРБ не ми се говори - дърти комунисти."Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие" - напълно вярно.Били сме длъжни да проведем тези дела. Даже великите сили са били недоволни,че сме осъдили малко хора,искали са още присъди.Документи трябва да се четат,не да се вдигат политически лозунги.Не разбирам защо не излязоха историци да защитят човека.
160
4
 
6
 
! Отговори
skatelite преди 6 години
До Анонимен 172 - децата на комунистическата върхушка не членуваха в БКП - те учех на запад и се подготвяха за капиталисти. Само местните охлюви драпаха за членство в партията, за да могат да се докопат до малко по-читав живот. Този пример с първите редици в парламента е безсмислен.
159
11
 
6
 
! Отговори
.. преди 6 години
С извинение, но дори и еврейн да съм пак бих предпочел нацизма (така или иначе целият свят го смачква) , но комунизъм никой не иска. Никой. Айде .. да ти пуснат ток дано Жаба.
158
6
 
12
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Разбира се че България е била ЗАДЪЛЖЕНА да ликвидира физически фашистите чрез осъдителни присъди!За пръв път ли го чувате това?Жалко!Не е виновен Жабленски , а съвременната ни празнота в образованието!Депутати?
157
12
 
7
 
! Отговори
Nc преди 6 години
Всеки ЖАБлянов да си знае гьола!
156
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Франция, последното дело на техният "Народен съд" е на Морис Папон от 1990 г.
155
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте в парламента първата редица на БСП - нито един членувал в БКП! Вижте първата редица на Герб - всички минали през БКП! Отделно тези в правителството начело с Тиквар! Иначе врещят!
154
2
 
3
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
ДО 154 НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ КОЛКОТО ПО ККЪСНО ,ТОЛКОВА ПО-МРЪСНО....ТАКА ЧЕ МАЙ ,МАЙ ЩЕ ВКАРАМЕ РЕД..........
153
1
 
6
 
! Отговори
Народен съд 6 преди 6 години
Министърът на правосъдието Минчо Нейчев в доклад пред Политбюро на ЦК на БРП(к) на 24 юли 1945 г., съобщава следните данни: За времето от 22 декември до 31 март Народният съд е разгледал 145 дела с общо 10 907 подсъдими и са издадени 9599 присъди както следва: осъдени на смърт 2730 души, доживотни 1920, 20-годишни 19, 15-годишни 962, 10-годишни 727, по-кратки присъди 3241.
152
3
 
23
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 6 години
Нов Народен съд е неизбежен. Комай Георги Димитров ще се окаже прав с репликата Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма.
151
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Времето на червените изтичаа. Ух, как хубаво ще си го отнесе, този плазмодий жаблянов. Малко сте като него и умирате. Това е така, защото за разлика от западният свят, вашата родина майка разчита на един човек, една фигура, един диктатор. И както историята показва, след като той падне, или си тръгне, ви чака новият период на тотална корупция и разграбване докато не дойде новият месия. А ние тук ще се развиваме и ще ви се смеем
150
2
 
15
 
! Отговори
Народен съд 5 преди 6 години
Народният съд в България е изграден на същите принципи като Нюрнбергския и Токийския трибунал, при това Съюзната контролна комисия в София зорко следи и наблюдава неговото създаване, организиране и правораздавателната му дейност. Официално Народният съд е създаден за съдене на управлявалите страната от 1 януари 1941 до 9 септември 1944 г. довели страната до участието й във Втората световна война: регентите, министрите, народните представители, дворцовите съветници и висшите духовни и военни лица
149
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо Корнелия и Варели, които са на 50 години ще отговарят и носят вината на господин Борисов и бабата и дядото на Лили Партизанката?