Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!

Управляващите настояха, че поведението му е неприемливо за поста, който заема
Обновена: 15 фев 2018 12:07 | 15 фев 2018 09:43,
285
Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!
Архив: Булфото

От ГЕРБ поискаха оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов и настояха, че поведението му е неприемливо и несъвместимо с поста, който заема.

Повод за гнева на управляващите стана официална позиция на левицата, в която присъстваше и констатация, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

По-късно социалистите се разграничиха от това твърдение и обясниха, че това е лично мнение на автора, чието име обаче не посочиха.

От ГЕРБ днес посочиха, че от думите на депутати от БСП е станало ясно, че автор е Валери Жаблянов.

"От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

ПГ на ГЕРБ  призовава Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия и да подаде оставка като зам.-председател на НС", настоя Тома Биков в декларация от името на ГЕРБ.

Той допълни, че ако оставката не бъде подадена в рамките на работния ден, утре сутринта депутатите от ГЕРБ ще започнат да събират подписка за официалното й искане.

Биков настоя, че Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху обществото, и припомни, че само преди 2 седмици се е опитал да осуети отдаването на почит на жертвите на тоталитарния режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МорскиСамо като ти чета глупостите и е ясно какво "помниш".В България фашизъм никога не е имало, чети книги, а не съветска пропаганда
127
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така или иначе жертвите на комунизма са повече от всички загинали през войните минали век и всички загиналите партизани. Като теглим чертата, след толкова невинни жертви сме най-бедната държава в Европа и това не е от вчера, това продължава откакто комунистите подложиха народа на масово изтребление, направиха го стадо без цел и без съзнание. Този кървав режим доказа, че може да донесе на народа ни единствено нищета и унижение
126
5
 
6
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Нашите псевдодемократи се опитват да направят фашистките главорези от преди 09.09.44г. национални герои.Но не,народа не е глупав и помни.
125
9
 
8
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Ако е имало Народен съд, сега нямаше да има кой да прави "лукови маршове". Дайте да не преувеличаваме и "драматизираме" събитията след 9ти
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най големи ,,антикомунисти'' днес са тези, които зад крясъците се стараят да скрият комунистическото си минало! В Казанлъшко през Освободителната война един българин агитирал българите да се бият заедно с турската войска срещу руснаците.Когато русите дошли, той да се покаже колко е против турците взел, че застрелял турчина пъдар, който бил много добър човек. Хората го разобличили и руснаците набързо го обесили.
123
6
 
9
 
! Отговори
До 130 преди 6 години
"Масови убийци" защитавали БСП. ОК, а какви са тези които са осъдени от НС, избивали без съдби присъда хиляди партизани и техните семейства, тези които са им разяли главите и разнасяли по селата за да плашат населението? А тези които да изгаряли къщите на близките им, изселвали и обричали на глад? А тези които са пребивали до смърт лица за да прузная, че са "конспиратори". Дошла новата власт и всеки клал и избивал си е получил своето! А Ястребинчетата, избитите деца? Получили заслуженото!!!
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, връзвайте се на тия глупости и крякайте, а те си правят общите схеми и ви се смеееееят ли, смеят :)Хубава е България, ама децата й кухи и прости
121
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейската цивилизация осъди комунизма и нацизма, само някакви комунисчета пожалени от народния гняв продължават да се излагат
120
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великите сили са искали да има СЪД, а родители на жаблянов са организирали касапница. В резултат на това има 100 000 безследно изчезнали, още толкова насилствено изселени. След това инакомислещите се пращат в концентрационни лагери и така до падането на диктатурата 1989. Всички трябва да се поклоним и да запазим минута мълчание пред жертвите на този човеконенавистен режим
119
7
 
8
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Паметника на жертвите на комунизма пред НДК е срам и позор за България пред света!Докато строим такива недоразумения ще сме най-зле в ЕС.
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света се развива, върви смело напред. Само в *** още комунизъм-фашизъм е на дневен ред и резултата е виден :) Първи във всичко, ама отзад напред
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само, че предишният народен съд е бил неизбежен, но иследващият е такъв.
116
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП е държи като националсоциалистическа партия. Всички видяхме, че те пряко напад хората с различна сексуална ориентация със същия устрем както шпиц команда от 30-те години на миналия век. Опитват се да възкресят масови убийци от миналото и да изкарат тяхните жертви виновни за престъпления недоказани в легитимен съд
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, Жаблянов действително няма работа в този фашистки президиум! Да слезе от там и да говори спокойно! Това не е като да си лансирано Кошлуче!
114
5
 
14
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
До Анонимен127ТРЯБВА ДА Я СКЪСА БЕ ГОТИН-НАРОДНИЯТ СЪД Е ПО РЕШЕНИЕ НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ......ТАКИВА СЪДИЛИЩА Е ИМАЛО В ВСИЧКИ СТРАНИ -СЪЮЗНИЦИ И ОКУПИРАНИ ОТ ШВАБИТЕ--ЧЕТИ БЕ МЛАДЕЖО,ЧЕТИ..А СЕГА ТРЯБВА ДА ИМА НОВ НАРОДЕН СЪД ЗА ТРЕТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА ДО КОЯТО Е ДОВЕДЕНА СТРАНАТА ОТ ТАКА НРИЧАЩИТЕ СЕ ДЕМОКРАТИ...
113
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се маха този ***. Май си поверва твърде много
112
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо на първо, жаблянов би трябвало да си скъса дипломата по история
111
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравявам Жаблянов, че не се поддава на модерната и удобна политическа теза на силните на деня, а смело изказва своето мнение, такова, което напълно съвпада с оценката на историята и народа за цяла една престъпна класа. Дай сега, като Томчо Биков да стане кнформист, да седне на удобна хранилка при управниците и да говори неща, в които сам не вярва, само защото осигуряват спокойствие и добро заплащане!
110
2
 
5
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Нека се събере една комисия от видни български историци и историци от други държави и да дадат исторически обоснована оценка на Народния съд. Това ми звучи по-сериозно от мнението на политолога Жаблянов, който в едно предаване преди време с императивен тон скастри журналиста, че не трябва да му задава някакъв въпрос.
109
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жаблянов е нацист, вижда се че е попил идеологията и манипулациите на Гьобелс.