Борисов за вица за Путин: Той и за Меркел важи. Даже и за мене!

С президента на Русия много пъти сме се шегували, каза премиерът
16 фев 2018 16:07,
228
Борисов за вица за Путин: Той и за Меркел важи. Даже и за мене!
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов отвърна на коментарите, които сам предизвика с шегата си по адрес на руския президент Владимир Путин и обясни, че тя важи и за него самия.

В началото на февруари българският министър-председател заяви, че в света има две неща, които никой не избира – родителите си и президента на Русия.

Заради тези си думи днес Борисов получи неочаквана оферта от Москва – да стане руски гражданин, за да може да гласува за президент на Русия.

"Борисов има шанс – може да получи руско гражданство и да гласува за президент", заяви прессекретарят на руското Външно министерство Мария Захарова и заключи: "Мечтите се сбъдват".

Още по темата

Няколко часа по-късно българският премиер обясни, че изказването му всъщност е виц, който би могъл да важи и за Ангела Меркел и за самия него.

Борисов направи коментара си от Мюнхен, където участва в конференцията "Нови идеи за Европа".

"Поне досега с президента Путин винаги съм бил в много добри лични отношения. И много пъти сме се шегували", каза Борисов. Той допълни, че Путин би трябвало да знае, че за успешен политик като него, има много вицове. Самият Борисов също знаел вицове за себе си и често му ги разказвали, особено такива за избори. 

"Той важи този виц и за Ангела Меркел, и за мене, ако щете", допълни Борисов. Той обясни и че силно качество на политиците е да могат да се шегуват със себе си.

Премиерът коментира и напрежението около Здравната каса. Днес здравният министър Кирил Ананиев обяви, че иска оставката на шефа на НЗОК Камен Плочев, защото той настоявал зад гърба му за актуализация на бюджета на Касата.

"Не може да се вкара актуализация на Здравната каса без министъра, без правителството, без да видиш с какви пари разполага държавата. Освен това още сме сме януари месец, февруари станал, времето си минава бързо, нали председателство уж идва, а то ще мине вече", вмъкна Борисов.

Той допълни, че не може по това време да се вкарва актуализация и то за 200 млн. лв.

"Ще го поканя на среща да го питам как става. Милиарди, милиарди лева сме осигурили за здравеопазването години наред. И все Здравната каса излиза и казва, че има дупка. Видяхме как са източвани системите чрез лекарства", каза още премиерът.

Той обясни и че е право на министъра сам да избере екипа, с който да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
1
 
! Отговори
Марина преди 5 години
Бате Бойко винаги е в грешка ! Децата преди да се родят 1 месец избират своите родители скъпи премиере ! Никога Путин не се е страхувал от никого това трябва да го знаете Винаги !
183
2
 
9
 
! Отговори
Време е преди 6 години
Водени от стремежа си към Истината и с грижа за държавата, през следващата седмица БОЕЦ ще внесем официално писмо в деловодството на Парламента с искане за освидетелстване на Бойко Методиев Борисов от компетентна и независима комисия от психолози и психиатри. frognews. bg/ ***/ boets-shte-iska-glasuva-protsedura-osvidetelstvane-borisov .html В карлуково го чакат
182
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Поне досега с президента Путин винаги съм бил в много добри лични отношения. И много пъти сме се шегували", каза Борисов.----------------И къде ли пък толкова много пъти сте се шегували? Боже, Боже, много му порасла работата на селското тарикатче.
181
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е дребен Боко, за да се занимава с Путин.А ние ще се гледаме май през празните дупки на непостроения хъб.
180
0
 
1
 
! Отговори
бай ГАНЬО ШЕТА преди 6 години
ИЗ ЕВРОПА.кАТО НА СЛСКА ВЕЧЕРИНКА"ЛАКАРДИЙ"
179
1
 
2
 
! Отговори
бай ГАНЬО шета из преди 6 години
Европа, незнае нито какво нито кога да го каже.Както и да се извинява неприятна миризма се носи не само в европа а и по света!
178
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала Бойче! Турил си го на место. Само гледай той да не ни тури нас на место, че нема къде да се скриеме.
177
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...абе пак добре. Защото можеше дя започне с крилати фрази, примерно: вие сте *** и аз съм пpocт, та ще се разберем... Така че споко. Резилът можеше и да е по-голям.
176
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медицинската поддръжка на г-н Борисов е станала крайно небрежна и неадекватна! Започнал е да плещи изключителни нелепости.
175
2
 
6
 
! Отговори
Алабала преди 6 години
Кога си създал ти руската държава бе дръвник български?! Когато Кирил и Методи са създали азбуката вече е съществувала така наречената Киевска Рус! Руската нация подобно на българската е създадена от сливането на два народа славянското племе Руси и викингкското племе Варяги! За това са най- боеспособността нация, защото са пряк потомък на викинги! То и други държави има създадени от викинги, ама се и изпедерастиха тия държави!
174
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе, има проблем! Не се забелязват по-свестни наоколо!
173
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен ще се сравнява и още как ние сме ги създали като държава и ние сме им духовния учител само че нищо не става от тях
172
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Путин тръгнал де се сравнява...3 млн. българи и държава с площ 5 часа с колаПЪЛЕН ***
171
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗЛАГАЦИЯТА Е ПЪЛНА...и този човек представлява България навсякъде.Толкова *** и самовлюбен...Само как обясняваше (на такъв висш форум),как били заседнали в асансьора и как всички ги били гледали като МАЙМУНИ,а човека до него искаше да потъне в земята от срам и неудобство
170
2
 
21
 
! Отговори
генчо преди 6 години
Егати мишката-как се обяснява като ученичка.
169
3
 
29
 
! Отговори
будала преди 6 години
Като важи този виц и за Меркел , защо не го каза на нея , нали сте си много близки? Защо го каза за Путин и кой те похвали за това? Но и Захарова ви го наби до ламарините.
168
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шегаджията - клоун Бойко - Бибитко е атракция на по върховете. Смеят му се, подиграват го, подритват го. Никой не е виждал толкова *** и необразован човек на толкова висок пост.
167
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A за Тато му на Боце , на който му разтриваше ушите, и който го направи от мутра на политик, - имаше най-много вицове. Така е в комунистическите държави. Дори след като се правят на демократични.А ето и един нов-стар виц за Тръмп:Руснака: Аз мога да извикам на площада в Москва -"Харесвам Путин" , без да бъда уволнен или пребит!Американеца: Аз също мога да извикам на площада във Вашингтон -"Харесвам Путин" , без да бъда уволнен или пребит!
166
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми не ,напротив,зависи дали гласуваме,защото ако гласовете са повече,на него няма да му стигнат гласовете от мъртвите души(манипулираните гласове).
165
1
 
22
 
! Отговори
торовете на тиквите преди 6 години
Москва невярва на тикв'и!и на прочели една страница също невярва!Но вярва че както и да кратунее един пипон преди лано требе на тиква да стане и после кой га апне теко и гумно шъ дъ се роди, мое кокоше, мое кравешко и грухтарско