ГЕРБ: Събираме подписи за оставката на Жаблянов!

За втори ден страстите в НС се нажежиха заради изказването му
119
ГЕРБ: Събираме подписи за оставката на Жаблянов!
Архив: Булфото

Страстите в парламента отново се нажежиха заради констатацията на зам.-шефа на НС от БСП Валери Жаблянов, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

За втори пореден ден депутатите се занимават с него. Вчера от ГЕРБ поискаха левицата да изтегли Жаблянов от ръководството на парламента, от БСП обявиха, че това въобще не се налага, а днес отново Тома Биков от мнозинството заяви, че събирането на подписи с искането за оставката на Жаблянов е в ход.

Още по темата

"През последните два дни се повдига темата за насилието по време на тоталитарния режим, но последните изяви и алтернативни позиции на Жаблянов са само повод да му искаме оставката, защото от 5-6 месеца сме свидетели на разрушаване на важни политически консенсуси", скочи Биков.

Като пример за солово изпълнение на Жаблянов той посочи договора за добросъседство с Македония, срещу който единственият депутат против се оказа социалистът.

Биков уточни, че няма проблем, когато се изразява лично мнение, но в качеството си на зам.-шеф на НС Жаблянов се изказва от името на целия парламент.

"Така че ние започваме да събираме подписи за оставката му на основание системно нарушаване на правилника на НС", обобщи Тома Биков.

Червеният Жельо Бойчев пък обвини мнозинството, че просто цели да отклони общественото внимание от важните проблеми в момента.

Според него явно депутатите от ГЕРБ успешно използват историческите теми, за да прикриват критични ситуации.

"Категорично ще се противопоставим на този ваш опит да изместите темите, защото ако има тема, която трябва да е на дневен ред в парламента, тя е защо в момента се отказва достъп до медицински услуги на хората", скочи той.

Бойчев цитира писмо на НЗОК, в което е посочено, че към началото на годината Касата дължи над 270 милиона лева на чужди фондове за лечение на българи зад граница.

"Обезпокоителен е фактът, че вече постъпват сигнали от здарвноосигурени пациенти, на които е издадено разрешение за планово лечение извън България, но им е отказано предоставяне на обезщетение от чужди фондове. Налице е опасността чуждите лечебни заведения да започнат трайно да отказват лечение на български пациенти", пише шефът на НЗОК проф. Камен Плочев в писмото си, цитирано от Бойчев.

В крайна сметка от Касата искат още 140 милиона лева през тази година, за да си покрият борчовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпната клика, която ни вкара във Втората световна война и ни направи съюзници на главореза Хитлер, трябваше да бъде съдена. Съдиха ги с подобни съдилища и ги бесеха из цяла Европа. За какво друго събират подписи ГЕРБ - за обявяване на Хитлер за национален герой, може би?
56
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ГЕРБ така се опитва силово да разчисти опозицията, БСП наистина трябва да напуснат парламента. Парламент в който няма парламентаризъм, а извиване на ръце, няма смисъл да продължава да работи. Всеки там има право на мнение - скандално или не.
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер!
54
6
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Прав е другарят Жаблянов !!! В цяла Европа престъпниците от Втората световна война получиха справедливи наказания от Народни съдилища !!!
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като махнете какво...... Нали уж всеки има право на лично мнение ,май не е вярно ,а? Така е , тези които ходят да се дупят по джамии и синагоги лесно се обиждат .
52
9
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Жаблянов да бъде въдворен в Белене с надзиратели Георги Жеков и Иво Инджев...
51
14
 
5
 
! Отговори
айде, айде, преди 6 години
царската власт не е убила 1 невинен редови гражданин! Трепала е само народните врагове - агенти на Москва (и затова тр. признателност, не само за евреите). За съжаление не е смогнала да ги изтрепе до крак. Но днес можем да поправим пропуска! Арестуваме ги тия в паркламента и -като цар Борис - на дръвника!
50
6
 
7
 
! Отговори
ГЕндъРБг преди 6 години
направо внасяйте закон за забрана на БКП!
49
3
 
9
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Фашистките палачи трябва да са благодарни на Народния съд, защото той спасява живота на мнозина от тях от саморазправа.
48
3
 
12
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
СТАНА ПАК ТАКА ,КОЙТО КАЗВА ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН,СМЕЕТЕ СЕ НА КОМУНИСТИТЕ,А ГЕРБАРАСТИТЕ ТОЧНО ТОВА ПРАВЯТ,ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СРЪВНЯВАТ С НЕГО ПО НИЩО,СЛАГА ГИ В МАЛКОТО СИ ДЖОБЧЕ ,ЗАТОВА Е НЕУДОБЕН,КЪДЕ ЩЕ СРЪВНИШ КАРАЯНЧЕВА ПУЦА С ЖАБЛЯНОВ.НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.ЩОМ Е ИМАЛО ИЗБИТИ ОТ 18 ДО 44 ГОДИНА ГИ КАЖЕТЕ КОЛКО СА ,ЗАЩО СА ИЗБИТИ,АНГЛИЯ И ССС НИ НИТАСНАХА ЗА НАРОДЕН СЪД,ЗАЩОТО БЯХМЕ ПО ВИНА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТОГАВА КЪМ ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ,ЩЯХА НА НИ НАДРОБЯТ,АКО НЕ БЕШЕ СТАЛИН И МОЛOТОВ
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народният съд е било саморазправата на цървулковците---Цър-вулковците са били само за да поемат историческата вина. За да може българите десетилетия да стоят разединени, докато истинския извършител е скрит в сянка. Ръководителите на това клане са само евреи. Четете последната глава на книгата "Геноцидът и Холокостът над българите".
46
3
 
8
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Основната причина да дойде 9.09.1944г са безобразията на предишната власт(уж демократична).10.11.1989 дойде заради безобразията на комунистите.Направо не ми се мисли какво ще дойде след сегашните безобразия....Иначе сега кандидати да бъдат съдени от нов Народен съд има доста,както вървят нещата.
45
4
 
17
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
Г-н Жаблянов трябва да бъде награден, а не наказан!
44
5
 
13
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
"Народният съд върна България в лагера на победителите от Втората световна война."Уинстън Чърчил
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм и фашизъм са двете страни на една и съща монета. Народният съд е било саморазправата на цървулковците с цел запазване на властта. А днешният съд е толкова благ към големите престъпници. Гали ги с перце.
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е написал Антон Страшимиров кой избива собствения си народ? Фашистите набиваха на кол и жени! Както медицинската сестра в Лом! Може да се намери в нета.Станка мисля, е малкото и име!
41
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Самият Народен съд е създаден съгласно решение на съюзниците,за съдене на виновните за престъпленията през Втората световна война.Това,че покрай сухото е изгоряло и много зелено*- е отделна тема.Както и факта,че след 10.11.89г бяха реабилитирани много хора,получили напълно заслужени присъди.Най-вероятно заради реституцията.*Покрай НС се извършва и разправа с политически противници,неучаствали в престъпления преди 9.09.44г
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой уби Гео Милев? Но "септември ще бъде май" отново!
39
2
 
10
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
"Черния" кап. Николчев прави следните признания пред Народния съд: Двамата братовчеди Сава и Васил Кокарешкови побързахме да ликвидираме. Един от жандармеристите се вмъкна в стаята, където момчетата бяха задържани, и ги закла. Страхувахме се да не се открият телата им, защото бяха малолетни и ги унищожихме без съд. Затова дадох нареждане да не се оставят следи от убийството. По-късно ми докладваха, че с телата на момчетата жандармеристите са хранили цяла седмица кучетата. Така от ятаците не остана нито следа.
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народен съд = добре организирани еврейски паравоенни групи скрити зад тълпи от пунг***ши и каскети изтребват българския елит за да обезглавят народа. Кои са "съдиите" в тоя "народен съд". 100% от тях са евреи.