Напрежението премиер - президент: На Олимп място за двама няма

Този конфликт не е в полза на България, коментира проф. Михаил Константинов
19 фев 2018 12:50,
161

Няма място за лични нападки в политиката и преди всичко трябва да стои националният интерес. Това коментира анализаторът проф. Михаил Константинов по повод напрежението между президента и министър-председателя от изминалата седмица.
Още по темата

"Има едно старо правило, че на Олимп място за двама няма. Очаквах такъв сблъсък с приближаването на президентските избори. Този конфликт не е в полза на България. Трябва да се мисли за националния интерес, а не за личните нападки. Крайно време е да се говори с факти – ако има каквото и да е съмнение в институциите, то доказателствата за това трябва да преминат през контролните органи", поясни анализаторът проф. Михаил Константинов.

В студиото на "България сутрин" той подчерта, че ако политиците помнят, че България е над всичко, то нещата ще потръгнат в добра посока. Страната е стабилна във всяко отношение. Има връщане на българите от чужбина. Преди губихме по 40-50 хиляди сънародници на година, а сега по 5 хиляди. Нека тази тенденция да се задържи, отбеляза Константинов.

"Премиерът атакува служителите на президента. Той отправи обвинение, което се оказа невярно. Последвалата реакция е просто отговор, защото ако такава нямаше, това щеше да значи, че обвинението е вярно. Такова напрежение има и ще има. Радев и Борисов са представители на различен манталитет. Не виждам драма в това, а напротив – заздравяване на демокрацията", посочи социологът Кънчо Стойчев.

"Трябва да престанем да гледаме на критиката като нещо, което само руши. Или трябва чрез нея да стабилизираме демокрацията, или трябва да вярваме, че има съвършено управление и да заспим отново Брежневския сън. Конфликтът президент-премиер трябва да се гледа спокойно", категоричен беше Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана и Истанбулската конвенция. Според проф. Константинов отказът на България да ратифицира документа е символ за отстояване на националните идеали. Процентът на държавите, които не са ратифицирали конвенцията в рамките на ЕС, е 40%, в рамките на Съвета на Европа – отново над 40%, а 40% от тези, които са създали Конвенцията, отново не са я ратифицирали, изтъкна анализаторът.

Към темата Стойчев добави, че подкрепянето на Конвенцията е действие в посока разрушаване на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
29
 
7
 
! Отговори
опорна точка преди 6 години
Да се внушава:" Премиера се заяжда с Президента"!! Създавайте интриги около Борисов тролчета изр*** мои!! Трябва да му пречите да работи по всякакъв начин !!
11
7
 
33
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Прочел е Винету, както е прочел ИК, т.е само заглавието. Иска да управлява, а не обича да чете. Това ако не е мутренско, какво е?
10
19
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Защо се карат моите съпартийци Борисов и Радев ?! Има пари и за двамата !!!
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** толупа ББ дгд...
8
1
 
30
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Реклама на Борисовми правят Ден и Нощ,а *** му не пишат,за живота тук лош.
7
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев не можа повече да търпи тази свинщина в която превърна живота у нас Джендъра от Банкя.От кражби, далавери, схеми за крадене от всичко за милиони, живота на българина е Ад. Прав е Радев да поставя редица въпроси. Проблемите на Джендъра растат главоломно.Спешно иска среща с Тръмп, уж да спасява Цацата и Шиши, че не били корумпирани.Така ще се опита да спаси и себе си, защото е вързан с тях.Тръмп през Март ще реши какво да ги прави заради ограбването на КТБ.А те ограбиха банката с 4.5 МИЛИЯРД
6
6
 
21
 
! Отговори
Боко -премиеро преди 6 години
Я си президент имам!Срещам се с него редовно у Турция!Е ,па даже ,че се видим у Варна ,да ме инструктира и инспектира!А къф е тоа Радев,къде се бута между големите,не мога го разбера!
5
41
 
7
 
! Отговори
рубашка преди 6 години
Ами да, място на върха за кадри на Решетников няма. Къш, руско протеже.
4
4
 
47
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Борисов дори да е на Олимп, той е там само да налива винце на шефовете си и да се прави на шут, понеже за друго не става. Може и масажче на ушенцата, това безспорно го умее.
3
4
 
38
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Като пожарникарче,пожарите гасях,народа после лъгах,милионите прибрах.
2
2
 
43
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Боко и Олимп. Без вицове, моля! На него олимпийски и титанични са му били само усилията да прочете една книга.
1
4
 
13
 
! Отговори
gogo преди 6 години
какъв Олимп тези клошари и бълхари само могат да прислужват в Олимп.