БСП към Борисов: Кой ще гарантира, че токът няма да поскъпне?

"Червените" искат прокуратурата и ДАНС да проучат сделката за ЧЕЗ
24 фев 2018 14:20, Александър Попов
108

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и продажбата на активите в България на ЧЕЗ са сред най-обсъжданите теми на днешния пленум на БСП, съобщава Bulgaria ON AIR.

Вчера ръководството на Столетницата се изказа много остро срещу сделката с активите на ЧЕЗ. Днес по-опозиционно настроените също се изказаха негативно срещу сделката със закупуването на ЧЕЗ.

Още по темата

Бившият член на изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов посочи като съмнително дружество с общ капитал от 50 хил. лв. да купи компания, която има силата да свали правителство.

Партията настоява прокуратурата и ДАНС да проучат всички детайли по сделката за продажбата на ЧЕЗ. Социалистите искат премиерът да даде обяснение кой ще гарантира на близо 3 милиона българи, че цените на тока няма да се променят.

Преди началото на Пленума, делегатите на БСП категорично заявиха, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова не решава проблемите в енергетиката и настояват за незабавни действия от страна на правителството.

"Можем да разсъждаваме дали тази оставка не е предварително калкулирана, имайки предвид големия залог в тази сделка – обществото да бъде успокоено, че виждате ли, никой няма общо, а всъщност е ясно, че до голяма степен по този начин функционира българската икономика. И тук до имената на някоя Гинка, Георгиус, има още редица знайни и незнайни герои", коментира Янаки Стоилов от БСП.

"Днес, ако това го приеме българското общество, че позволяваме да се гаврят и щом чехите искат да продават, ние да го купим", коментира Георги Божинов от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попитали радио Ереван: Може ли да се призведе ток от тиква?Отговор: Може, но само ако в тиквата поне има семки, но вашият случай не е такъв.
32
24
 
3
 
! Отговори
Цаци преди 6 години
Ревете сега срещу Гинка. Ами ако Той и Кой го бяха купили по-добре ли щеше да е. Добре че е Гинка да ви кажа.
31
1
 
31
 
! Отговори
някой преди 6 години
Не мога да се въздържа да попитам защо толкова безшумно Енерго Про продаде собствеността си на също съмнителна фирма и кой стои зад нея?Защото токът към новото дружество е най-скъп в сравнение с трите ЕРП-та в страната ни.Кога най-после ще има прозрачност и кога ще спре това безкрайно увеличение на цената на тока два пъти годишно?Но пък след като мълчим и траем, защо не?
30
2
 
15
 
! Отговори
Славчо преди 6 години
Екипа на Гинка Върбакова вчера направи оценка на активите и перспективите на ЧЕЗ. И установи че имаме крещяща нужда от АЕЦ Белене. Или го строим или половин България минава на режим. Казах.
29
0
 
26
 
! Отговори
Конфликт на интереси преди 6 години
ЕРП-Гинка дали няма да пренасочва евтин ток 48 часа в денонощието към своите ВЕИ-та от които после ще продава тока на 10 пъти по високи цени чрез сложни схеми и няма кой да я спре!?
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по комунистически борисов триви живота на всички българи,аман от тикви и глупави хора дето ги избират
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад сделката стоят и КОЙ и ТОЙ!
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
червения борисов ще дигне тока не се безспокойте, комуност е до 9то колянце
25
9
 
10
 
! Отговори
Гина В. преди 6 години
Чудите се откъде пари? АМи много просто бе другари , преди години си заложих си мизерния апартамент в пазраджик и започанх бизнес. Рискувала съм и сега съм много напред, докато вие мислите на дребно дали да работите за 500 или пък да търсите нещо за 700 лв.
24
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Млък, комунисте. България с кеф ще плаща по-скъп ток. Само да не ви гледам комунистическите ***.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни виждат схема за бутане на правителството, но аз не мисля, че това е опозиционерска закачка. Борисов не може да не е знаел, ТОЙ няма как да бъде информиран постфактум.Въпросът е КОЙ стои зад Гинка Върбакова, онзи прословут "КОЙ", или "ТОЙ" ?!?
22
15
 
4
 
! Отговори
бай х преди 6 години
ей червени мишоци .. до сега къде бяхте когато чез вдигаха тока пролет и есен всяка година
21
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янаки,Бацо и Шиши си купиха ЧЕЗ за да ви свалят вас един ден, ако дойдете случайно на власт. Или някои други, които гледат към властта и парите! Три дена без ток в София и всяко правителство пада.Бацо е запомнил урока от 2013 г. Той знае, че един ден, когато не е на власт може бързо да се върне като дръпне шалтера!Ама Шиши и вие си го отглеждахте, даже за шеф на ДАНС го гласяхте. Ама Шиши се сдуши с другите шишковци - Бацо и Цацаран. И сега България се управлява от тримата шишиковци!
20
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Боко научил урок?!? Това някакъв нов виц ли е?
19
15
 
3
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Червените мухоморки се опитват да яхнат вълната, но ще им кажа че аз урока *** си го научил, откак народа ми сцепи тиквата през 2013-та и няма да позволя тока да поскъпне ей така, всичко е пресметаното.
18
1
 
25
 
! Отговори
Гина Теслата преди 6 години
Бойко *** намери на пътя между Пазаджик и Пловдив.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз месец я закъсах нямам пари и съм взел вече много заеми. Що да правя шефа ми плаща с месец назад и се обатачих
16
0
 
6
 
! Отговори
Lelq Giurga преди 6 години
Lelq Vi Ginka shte vi pusne takyv tok che kosishtata sha vi sa izpraqt! Onaa ima 3 EGN-ta, golema rabota e sha znaiti! Spokoino, koito ne moi si plashta toka, sha mu davat po nekoi drugo kilo sudjuk, tyi e kazal i naredil sudjuk pasha.
15
2
 
30
 
! Отговори
Гинка индустриалката преди 6 години
Тихо да не ви дръпна шалтера, роби!
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хейтъри град Елхово винаги е бил номер 1и ако, някой отрече това го чака Анатема!