БСП към Борисов: Кой ще гарантира, че токът няма да поскъпне?

"Червените" искат прокуратурата и ДАНС да проучат сделката за ЧЕЗ
24 фев 2018 14:20, Александър Попов
108

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и продажбата на активите в България на ЧЕЗ са сред най-обсъжданите теми на днешния пленум на БСП, съобщава Bulgaria ON AIR.

Вчера ръководството на Столетницата се изказа много остро срещу сделката с активите на ЧЕЗ. Днес по-опозиционно настроените също се изказаха негативно срещу сделката със закупуването на ЧЕЗ.

Още по темата

Бившият член на изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов посочи като съмнително дружество с общ капитал от 50 хил. лв. да купи компания, която има силата да свали правителство.

Партията настоява прокуратурата и ДАНС да проучат всички детайли по сделката за продажбата на ЧЕЗ. Социалистите искат премиерът да даде обяснение кой ще гарантира на близо 3 милиона българи, че цените на тока няма да се променят.

Преди началото на Пленума, делегатите на БСП категорично заявиха, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова не решава проблемите в енергетиката и настояват за незабавни действия от страна на правителството.

"Можем да разсъждаваме дали тази оставка не е предварително калкулирана, имайки предвид големия залог в тази сделка – обществото да бъде успокоено, че виждате ли, никой няма общо, а всъщност е ясно, че до голяма степен по този начин функционира българската икономика. И тук до имената на някоя Гинка, Георгиус, има още редица знайни и незнайни герои", коментира Янаки Стоилов от БСП.

"Днес, ако това го приеме българското общество, че позволяваме да се гаврят и щом чехите искат да продават, ние да го купим", коментира Георги Божинов от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
15
 
! Отговори
Гергов преди 6 години
Да са такоам у бизнесмена аз, след тази сделка от никому неизвестната как Гина се почувствах като просяк. Сега обмислям дали не мога да купя ивиен или енерго про.
52
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирмата на тази Гинка с капитал 90 хил.лева колкото един апартамент в София,и тази фирма ще менажира енергопреносната мрежа на половин България,това някакъв майтап ли е..вие се подигравате с нас!
51
1
 
1
 
! Отговори
ichiko преди 6 години
Emi ko kat poskapne re?! Kupuvai bulgarskoto! ...:-)...da poskapnat zaplatite i pensiite na dobrite bulgare...zdravnite vnoski...dedeseto...da zabogatei bulgarskata drjava i bulgarskiot narot...re...zlaten 21 vek...
50
5
 
3
 
! Отговори
Инвеститор преди 6 години
Търга беше честен. Само сериозни и стратегически инвеститори бяхме. Истината е че Гинка и Славчо победиха честно. С наддаване и със сериозни идеи за бъдещата цена на тока.
49
5
 
9
 
! Отговори
Жътварев преди 6 години
Стратегическите инвеститори се оттеглят от странтата на Тикваите, остават само разни съмниъеелни хазартни субекти да се разпореждат със съдбата на хората. Обаче едно нещо ми харесва в цялата тази работа - воя който надават червените кхемри. Ха-ха-ха.
48
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фирмата на гинка може и да е с 50 лв. капитал,но страшно няма. ще тегли "заем" от банка, а после - банката при КТБ !
47
0
 
27
 
! Отговори
Служител на Гинка преди 6 години
Аз работя за Гинка от 5 години, откакто направи фирмата. Много съм доволен. Плаща винаги навреме и се грижи добре за целия персонал, за всичките 7 човека в офиса. Сега като влезем в ЧЕЗ ми е обещала да съм директор.
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите нямате самочувствие като нация това е проблема. Сърбите 2 пъти по-бедни от нас ама самочувствието им до небето.
45
8
 
25
 
! Отговори
до 42 преди 6 години
Впечатляващо е колко сте начетен!Въпрос - как цв. има 6 апартамента, с каква заплата ги купи?Колко са парите на борисов? БСП отдавна не е в управлението и то заради фалшификации на изборите.Колко трябва да си сляп, че да не виждаш, че няма камък върху камък - ГЕРБ управлява от 2009-та година!Колкото до окраденото - нали при социализма няма нищо? Какво са откраднали?Не знам платени ли сте, или сте много заблудени и прости невежи.
44
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си с шапка - що си с шапка!? Като си без шапка -що си без шапка!Като има оставка -защо има?! Ако нямаше - каквото сигурно очакваха другарите ,като знаят какви са и мислят,че всички са такива - защо няма!? Абе не виждате ли,че не ви вземат на сериозно с тези ваши заяждания! И как Борисов може да каже каква ще е цената на тока и да гарантира за това,че нещо не ми е ясно?
43
1
 
2
 
! Отговори
S edenk преди 6 години
Goliama bg broderia she ima pak...to pembeno, to kafiavo, to jalto, to krastcheta, to zvezdichki, to chertichki i kolelca...to konci, to igli, to ushi, to panama, to kanalcheta...pa ruina rakia i luto vino she peiat elektricheski pesni...
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има печена тиква на ел.стол
41
21
 
7
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
40
2
 
30
 
! Отговори
Гаранция Пеевски преди 6 години
Тока вече ще струва колкото прецени Кой! Ако не ви харесва емигрирайте! Боко и дебелия са собственици на държавата!
39
1
 
2
 
! Отговори
Honey преди 6 години
E, zasto pa tolkova skarbite?!...nali sa vi rodnina taz Ginka, Petranka i parite ot meda i vosaka ostavat u bg semeistvoto vi, a?!
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това исках ! Мъдрите, опитните, образовани, които седяха в Парламента над 25 години, да бъдат корективът в партията. Разбирам сръднята им, но трябва да осъзнаят, че са червената нишка, стълбът на политиката - в Парламента е представлението.Истината е в партията и хората й, в мисленето им, което формира политиката.Радвам се, че се появиха и казаха това, което мислят. Трябва повече смелост, за да може БСП да върви към по-добро.ГЕРБ -Грабители на Енергията на Зазумните Българи.
37
2
 
1
 
! Отговори
Etoile преди 6 години
Kak koi ve...?! :-) koito prodaval na chehite...davam ti joker... niakoi acteur ot theatera na armiata ili ot na vseki kilometar, trimata glupaci, trimata ot zapasa, osmiat, selianinat s koleloto, chernite angeli, shareno kotle, jelezniat svetilnik, tutun, orkestar bez ime... :-)
36
0
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
ГЕРБ си купиха вчера ЕРП, а другарите искат гаранции, че тока няма да поскъпва ...Много наивно, другари ! Много !
35
3
 
29
 
! Отговори
Сензационно преди 6 години
Новина от последните минути! ЕТ Гинка Върбакова купува АЕЦ Козлодуй. Очаквайте подробности.
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ясно е на всички че пеевски+борисов купуват чез, после дупе да му е яко на българина от цени и повишение на тока