Цветанов срещу Радев: Недопустимо е да иска война с ГЕРБ!

БСП и президентът са едно, подчерта той
24 фев 2018 15:00, Александър Попов
464
Цветанов срещу Радев: Недопустимо е да иска война с ГЕРБ!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има желание от страна на президента Румен Радев за война с ГЕРБ, което е недопустимо. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Сандански.

"Недопустимо е обединителят на нацията да върви към разединението й", заяви той.

Цветан Цветанов изтъкна, че ГЕРБ държи на демократичните принципи и не подкрепя подобен вид напрежение.

"В момента БСП и президентът Румен Радев са едно. Те целят дестабилизация на страната, която на свой ред да доведе до предсрочни избори. Те обаче не осъзнават, че кризата, която ще настъпи след тези избори, ще ни отдалечи от поставените цели", изтъкна той.

Още по темата
"Спомняте ли си обещанията на президента Радев по време на предизборната кампания за санкциите срещу Русия и СЕТА? Той не изпълни нито едно от двете. Дори напротив – след встъпването му в длъжност той назначи служебнo правителство и пое еднолично управлението на страната и му хареса. Радев се радваше на комфорта да няма парламентарен контрол. Именно обаче разделението на властите е един от стълбовете на демокрацията“, посочи пред младежите в Сандански Цветан Цветанов.

Според него след като вече е бил съставен кабинет и премиерът Борисов стъпи много силно на европейската и международна схема, президентът Радев е трябвало да се примири с конституционно заложените си функции като такъв.

"Той системно обижда парламента и прокарва разделителни линии в обществото. Всички помните поне една негова обида към най-висшия законодателен орган в нашата държава – Народното събрание. Налага вето след вето, стремейки се да затвърди позициите си, но благодарение на нашата твърда парламентарна позиция успяхме да го преодолеем", подчерта Цветанов и допълни, че ГЕРБ и управляващото мнозинство ще подкрепи всяко едно усилие на президента за постигането на стабилност и сигурност както в България, така и в целия регион.

По думите на зам.-председателя на ГЕРБ, БСП непрекъснато генерират скандали и се възползват от всяка възможност да ударят по управляващите.
"Помните по време на бежанската криза как всяваха страх в обществото с непрекъснатите си заплахи как бежанците ще превземат страната. С действията си те непрекъснато доказват, че не могат да бъдат алтернатива на сегашното управление", категоричен бе Цветан Цветанов. Той подчерта, че БСП отдавна са показали двойното си лице – едното тук, в България, и другото – в Брюксел.

Цветанов отбеляза, че в момента тече Българското европредседателство, чийто основен приоритет е очертаването на ясна европейска перспектива пред Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
4
 
2
 
! Отговори
байко преди 6 години
за мишките отрова и народен съд.
300
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов, ти също си виновен, че чрез издигането на кандидатурата на плевенския орел, Герб даде президенскта институция на Хвърчилков/Решетников
299
5
 
38
 
! Отговори
уху преди 6 години
Цецко,ти го беше сравнил със севернокорейския лидер-бива злоба,злоба,но чак толкова.Прибра се от щатите,нацелува им дупетата и те инструктираха да плюеш по Радев.Както си я подкарал ще задминеш Плевнелиев и естествено ще станеш смещен като него.
298
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върнете си Литекс в Ловеч, герберуги!
297
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ нямат никакво право да говорят срещу Президента , който е избран от българския народ. Още повече,че продължават с политиката на безнаказано разграбване на България !А схемата вече и на децата е ясна :Забележете , разни неизвестни Гинки , Калинки и т.н , купуват наред.Министъра подава оставка СЛЕД одобрение на сделката ,но не и ПРЕДИ това!После Премиера учуден , разпорежда проверки, които в крайна сметка нищо нередно не откриват.Докато през това време, всичко се забравя.
296
3
 
25
 
! Отговори
Факт преди 6 години
75% oт ГЕРБ са бивши членове на БКП. В БСП са само 50%. Правете си изводите.
295
3
 
29
 
! Отговори
Тиквократ преди 6 години
Цвъко вече се самозабрави! Още помним нас_аната му физиономия в нощта на изборите. Не могат да му простят на Радев. Представяте ли си в някоя друга европейска държава да ходи шеф на парламентарна група и да разправя, че президентът искал да дестабилизира държавата?
294
1
 
9
 
! Отговори
Шлосер преди 6 години
Цецооооооо, Цецо ( точка )
293
2
 
20
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
Цецо Крадецо е във вихъра си - всички са от БДП и всички искат да разтурят държавата! Само те милите от ГЕРБ - нито крадът, нито се мешат някой като краде. Те са най-невинните.
292
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Дошло е време разделно, дами и господа.
291
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, тва гербаджиите са страшна работа. За да махнат комунистите... гласуват за по-големи комунисти.
290
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гербаджия = антибългарин точка по въпроса
289
4
 
32
 
! Отговори
gogo преди 6 години
Абе Цвъки,Не мой с рога, не обиждай президента, нали и ти си институция. Само дето него сме го избирали ние (колко милиона), а тебе са - колко хиляди (защото 8 апартамента по 4 = 32).
288
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме щастливото събитие - Радев и Деса да си родят едно малко Ленинче, когааа?
287
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев ползва държавен ресурс да крие издънките на втората си жена, издънките със спинозната котка, гонката с мерцедеса, що за човек е това???
286
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам с какви очи гербаджийските *** разправят, че Радев бил под чехъл. На Плевнелиев къде беше жена му докато той беше предидент?
285
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
295 руско наркоманче
284
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деса кога ще му роди деца на Радев? Или първата двойка ще е безплодна? Преносно и буквално
283
6
 
1
 
! Отговори
Мен преди 6 години
292 ***
282
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това всеки умен човек го знаеше , без тези които гласуваха за него. Ама то простолюдие....как да му обясниш. 100 години едни и същи грешки. Явно още 100 , ще е така.