Цветанов срещу Радев: Недопустимо е да иска война с ГЕРБ!

БСП и президентът са едно, подчерта той
24 фев 2018 15:00, Александър Попов
464
Цветанов срещу Радев: Недопустимо е да иска война с ГЕРБ!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има желание от страна на президента Румен Радев за война с ГЕРБ, което е недопустимо. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Сандански.

"Недопустимо е обединителят на нацията да върви към разединението й", заяви той.

Цветан Цветанов изтъкна, че ГЕРБ държи на демократичните принципи и не подкрепя подобен вид напрежение.

"В момента БСП и президентът Румен Радев са едно. Те целят дестабилизация на страната, която на свой ред да доведе до предсрочни избори. Те обаче не осъзнават, че кризата, която ще настъпи след тези избори, ще ни отдалечи от поставените цели", изтъкна той.

Още по темата
"Спомняте ли си обещанията на президента Радев по време на предизборната кампания за санкциите срещу Русия и СЕТА? Той не изпълни нито едно от двете. Дори напротив – след встъпването му в длъжност той назначи служебнo правителство и пое еднолично управлението на страната и му хареса. Радев се радваше на комфорта да няма парламентарен контрол. Именно обаче разделението на властите е един от стълбовете на демокрацията“, посочи пред младежите в Сандански Цветан Цветанов.

Според него след като вече е бил съставен кабинет и премиерът Борисов стъпи много силно на европейската и международна схема, президентът Радев е трябвало да се примири с конституционно заложените си функции като такъв.

"Той системно обижда парламента и прокарва разделителни линии в обществото. Всички помните поне една негова обида към най-висшия законодателен орган в нашата държава – Народното събрание. Налага вето след вето, стремейки се да затвърди позициите си, но благодарение на нашата твърда парламентарна позиция успяхме да го преодолеем", подчерта Цветанов и допълни, че ГЕРБ и управляващото мнозинство ще подкрепи всяко едно усилие на президента за постигането на стабилност и сигурност както в България, така и в целия регион.

По думите на зам.-председателя на ГЕРБ, БСП непрекъснато генерират скандали и се възползват от всяка възможност да ударят по управляващите.
"Помните по време на бежанската криза как всяваха страх в обществото с непрекъснатите си заплахи как бежанците ще превземат страната. С действията си те непрекъснато доказват, че не могат да бъдат алтернатива на сегашното управление", категоричен бе Цветан Цветанов. Той подчерта, че БСП отдавна са показали двойното си лице – едното тук, в България, и другото – в Брюксел.

Цветанов отбеляза, че в момента тече Българското европредседателство, чийто основен приоритет е очертаването на ясна европейска перспектива пред Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
3
 
2
 
! Отговори
Хехе преди 6 години
5 шамара щи обърша, всеки по 1 лев, доволен?
320
19
 
8
 
! Отговори
Гладиатор преди 6 години
Да не забравяме - Комудус умира, Републиката живее! Радев е пътник!
319
3
 
2
 
! Отговори
Хехе преди 6 години
Копира ми ника, дължиш ми 5 лева
318
16
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 6 години
Радев е почитател на колумбийската кока, руската водка му е слаба
317
6
 
9
 
! Отговори
до 326 преди 6 години
Цвъки щото е Ален Делон.
316
6
 
17
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
В момента БСП и президентът Румен Радев са едно. Те целят дестабилизация на страната, която на свой ред да доведе до предсрочни избори. Те обаче не осъзнават, че кризата, която ще настъпи след тези избори, ще ни отдалечи от поставените цели", изтъкна той.А защо не казва кои са поставените цели? Покупката на всички ЕРП-та от ГЕРБ и след падането им от власт да управляват българската икономика чрез енергетиката. Това ли са целите?
315
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че е руско протеже Радев е ясно, ама защо е толкова грозен?
314
5
 
10
 
! Отговори
Xexe преди 6 години
Герберастите плюят по всичко руско по форумите, обаче и те са си почитатели на водката със сельодка :D
313
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е като Комудус в Гладиатор, скоро ще му свърши самоласкателството и подлите игрички под кръста!
312
4
 
6
 
! Отговори
До 321 преди 6 години
Младежите задръстени, казваш.Може и да са просто подобаващо "мотивирани".
311
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние президент нямаме, имаме г-жа Лъжа, Руския посланик и булонката Христов.
310
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събрал Цвъки в Сандански на раздумка младежи-герберасти и понеже няма какво да им каже и вместо да си посипе главата с пепел за последната издънка с ЧЕЗ,този "хубавец" си позволява да плюе президента от злоба и завист за високия му рейтинг.Цвъкииии,не можеш да стъпиш на малкия пръст на президента.И на самочувствието си да стъпиш,пак ще си по-ниско от него.Въпросът е тези младежи с кой акъл му слушат лакърдиите.Толкова ли са задръстени,че вярват на един толкова компрометиран човек?
309
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев да си присади коса, така само ни излага пред чужденците
308
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче гербаджийските тролчета са точно 5 души дето дават по 5 плюса на всички положителни коментари за ГЕРБ и по 5 минуса на всички отрицателни. Оредявате, другари, оредявате. Спрял ли е кранчето Тиквата?
307
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунист умора нема, само търчи и се поти, докато не го отстреляш
306
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо разсъждаваш, Варан, баш по колхозничешки, щото като стане Бойко президент, ще търкаш наровете заедно до живот, хахахаха
305
7
 
6
 
! Отговори
до Варан преди 6 години
И също така да се върне член Първи от Конституцията за ръководната сила на БКП, мда!
304
6
 
24
 
! Отговори
Варан преди 6 години
Необходимо е незабавно да се изготви закон,в който да се упомене,че за обида и клевета по адрес на президента се влиза моментално в затвора.Тогава Цвинокио и компания ще са с раирани жилетки до живот...за радост на обикновения български народ.
303
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Визията на Радев ме кефи - все едно крава го е близнала по темето
302
23
 
5
 
! Отговори
цветан цветанов преди 6 години
само бойко и герб.ще ви управляваме още 20г.