Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!

В разследването да се включат КЕВР и КФН, настоява Борисов
Обновена: 24 фев 2018 19:38 | 24 фев 2018 19:29, Анисия Иванова
661
Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!
Архив: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност” и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България". Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.

Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

"Правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност", допълват от пресслужбата на Министерски съвет.

Припомняме, че сделката за ЧЕЗ разклати правителството. Вчера енергийният министър Теменужка Петкова хвърли оставката си. Причината - близки отношения със собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп".

Почти веднага от Брюксел се намеси премиерът и обяви, че приема оставката на Петкова. От думите му стана ясно, че лично той я е посъветвал на този ход, за да няма спекулации и съмнения за конфликт на интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


661
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камък ми падна от сърцето щом Боко разпореди, а НАП и КФН ще проверяват. Добре, че вярвам на политици и институции, че иначе щях да заподозря, че има някаква далавера.
35
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига вече с това театро , дори аз знам какъв ще е резултата от всички тези уж проверки. - Резултат : "Няма открити нередност и пречки лицето Х да стане собственик на ЧЕЗ" КОГО БАЛАМОСВАТЕ ПИТАМ АЗ ????
34
0
 
27
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Глупашка театрална сценка, дали има кой да му повярва!
33
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Енергийната министърка си е взела комисионната вече !
32
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Правителството няма отношение по сделката между двете частни компании"Баце, тогава Петкова защо си подаде оставката, а ти защо и я прие?
31
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остнаха ли още балъци, които да се връзват на селските номера на тоя ?!?
30
0
 
32
 
! Отговори
изобретател преди 6 години
Време е да изкараме някой лев като сменим всички касови апарати.После ще задължим всички да си купят джапанки,за да не им смърдят краката в транспорто...И.т.н.Идеи-бол!
29
0
 
36
 
! Отговори
кукумицин преди 6 години
заспал народ - лесно се дои !
28
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той горкият пак нищо не знае.Пак е паднал от Луната.Сигурно Орешарски е продал ЧЕЗ на Гинка.
27
0
 
28
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ама той Баце е изпипзл всичко , Бориславова дава комунистическите пароци през овшорка !бат Бойко и компания ни лук е ял ни лук е мерисал !
26
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След месец всичко ще е забравено, нито проверки ще има, нито резултати.Всичко е отработено много пъти за хвърляне на прах в очите на слепите.
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даде им 3 дни преднина да си заметат следите и да си оправят документацията, а сега театрално проверка ще им прави.
24
0
 
28
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
тъкмо сега като проверат, всичко ще е чисто като момина сълза . . .. :)
23
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Допреди няколко години не съм и мислил, че е възможно такива откровени престъпници да управляват държава!Пък било дори "държава" като нашата.
22
0
 
42
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
На това му се вика номера от селски вечеринки...
21
1
 
44
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
ЦИРКАДЖИЯ ! Горкия той! Пак нищо не знае и останал изненадан! А защо обикаля банковите центрове на Европа специално той?Люксембург с овшорките,Германия с най-големи възможности за кредетиране на крупни сделки и така на татък. Случайно ли в Чехия хвърчат оставки? Горкото бушонче Теменушка. Най-добре е да извика Баце Пеевски и да се разберат кой от двамата ще кредитира сделката. Даже и след остовките им ще имат възможности да доят яко народа! А ние БУДАЛИТЕ..... ще им душим макарите!
20
1
 
40
 
! Отговори
ами преди 6 години
Еднолична и авторитарна власт...кралят-слънце
19
2
 
37
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Буда за мен е истински предател, предава най-моралните и кадърни специалисти, а повярвайте ми в държавата те са кът!!!Хората не са прости и глупави, те имат усет и чувстват кои са истинските политици и министри и кои миришат на корупция и пошлост от километри!!!Буда сега трябва да се извини на Теменужка , а тази жена има чест и достойнство и никога няма да влезе пак в министерството!!Ще го питам къде ще намери читав и неподкупен специалист за министерството, където се въртят милиарди!!!ЦРУ!
18
0
 
44
 
! Отговори
Корумпираното блато преди 6 години
Я им изпрати по един СМС да разследвати после още един СМС, в който да им кажеш какъв резултат от разследването да обявят.
17
32
 
4
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ ,ЛИ..ХА,ХА,ХА преди 6 години
ЧЕТЕТЕ И СЛУШАЙТЕ , КАК ВИЕ НА УМРЕЛО ЧЕРВЕНАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ ОТ МОСКОВСКИ ИБРИЦИ И МОШЕНИЦИ!!АЙДЕ СЕГА ...ВСИЧИ НА БОРСАТААААААААААА..ХА,ХА,ХААААААААААААААА...