Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!

В разследването да се включат КЕВР и КФН, настоява Борисов
Обновена: 24 фев 2018 19:38 | 24 фев 2018 19:29, Анисия Иванова
661
Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!
Архив: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност” и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България". Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.

Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

"Правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност", допълват от пресслужбата на Министерски съвет.

Припомняме, че сделката за ЧЕЗ разклати правителството. Вчера енергийният министър Теменужка Петкова хвърли оставката си. Причината - близки отношения със собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп".

Почти веднага от Брюксел се намеси премиерът и обяви, че приема оставката на Петкова. От думите му стана ясно, че лично той я е посъветвал на този ход, за да няма спекулации и съмнения за конфликт на интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


661
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
0
 
29
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Я покажете на снимка да я видим тази Гинка от Пазарджик, бяла ли е черна ли е? Всички говорим за нея, но никой не я е виждал.
355
0
 
40
 
! Отговори
123 преди 6 години
А стига сте ни правили на балами. Кой купи ЧЕЗ? Ясно, че без премиера нищо не става в нашата държава. Няма за какво да се правите на ощипани. Мисли ли някой, че Теменужка на своя глава ще предприеме такива действия, без знанието на ББ. Сега като се размириса, бушонът изгоря. За Бойко всички са пионки и пешки в живота, жалко е че герберастите него разбират. Дори няма нужда от парламентарна група, след като ББ сам решава всичко, вкл. и да ги бламира когато си иска. Толкова наглост и алчност, а сти
354
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да проверят в австралийските архиви, там пазят и знаят всичко.
353
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който вече и да се включи в така нареченото " разследване" нищо нема да се получи и случи. Не е за първи път.Когато требва да се излезе от " напрежение" се създават екипи от един куп държавни служби с предизвестен резултат. Който дава парите той поръчва и музиката. Всичко взе да става вече пошло и срамно.
352
0
 
17
 
! Отговори
баси преди 6 години
Лакомия до шия,че и отгоре!
351
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо държавата не купи ЧЕЗ? Откъде накъде този важен отрасъл ще бъде в ръцете на чужда държава?
350
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За една година на минус 11000? при 90000лв. А при 300 милиона колко ще са? А Сидеров и Симеонов? Нали бяха за придобиване не ЧЕЗ от държавата? А сега селската кръчмарка купи енергетиката на полвин България! Не съм комунист!
349
0
 
1
 
! Отговори
две напред преди 6 години
До очуденТанцувай марш,и пет пари не давай!И не се Очудвай!
348
2
 
21
 
! Отговори
очуден преди 6 години
каква е тази лакомия от негова страна и сие, като един ден нищо на ония свят няма да отнесат
347
1
 
18
 
! Отговори
кекса преди 6 години
Боко и Доган проверява уж ама всичко е точно ...
346
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха какво удоволствие да четеш как червените дървени комунистически глави реват като карпатски мечки . Тепърва другари с тая селска клюкарка Нинова ще видите кон боб яде ли. Тя си въобразява , че като псува като каруцар Борисов ще направи нещо. Нещастна женица.
345
0
 
19
 
! Отговори
22 преди 6 години
крадеца вика дръжте крадеца, *** крадлива
344
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много просто решение на въпроса: Ток на Гинка няма да се плаща от всички.
343
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да...държавата нищо не знае и нищо може да направи!!! По същата логика утре може да се окаже, че АЕЦ Козлодуй е купена от Ислямска държава.
342
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук недей бе , ще вземат да те хванат
341
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКато чета колко умен е червения *** да го попитам: - Защо не регистрира фирма и да намериш банка да те финансира, сега щеше да си собственик на ЧЕ? Ами защото си *** и неграмотен като твоята г-жа Лъжа. Айде на Позитано 20 да плачеш на рамото на др. Анита==================Ти доказа че ГЕРБ са купили ЕРП-то понеже си много уменДа намери банка )))
340
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета колко умен е червения *** да го попитам: - Защо не регистрира фирма и да намериш банка да те финансира, сега щеше да си собственик на ЧЕ? Ами защото си *** и неграмотен като твоята г-жа Лъжа. Айде на Позитано 20 да плачеш на рамото на др. Анита Мейзър.
339
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Най-скандалното в случая не е, че българска фирма иска да придобие активите на това или онова чуждо предприятие у нас, но в случая истинските купувачи на ЧЕЗ получиха 1 милиарда лева спасителен план от кабинета "Борисов 2", за да се спасят от надвисващ фалит. Сега по ирония на съдбата същите кръгове ще придобият електроснабдяването в половин България. Да са ни честити новите собственици на енергото, но ние си ги знаем и вече... И да им честит новия лифт в Банско, който ще строят. А Борисов не е скъсал с миналото по всичко личи...
338
1
 
19
 
! Отговори
Край преди 6 години
В първия мандат на Борисов в съвета на директорите на ЧЕЗ беше сложен Митко Стефанов /касичка на ББ/ и съсед на Румен Николов Пашата. ЧЕЗ уж беше чешка. Защо им беше на чехите за директор - боса на проститутките и дилърите от Надежда
337
2
 
21
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
По всичко личи, че престъпния контингент е на път да придобие активите на ЧЕЗ. Имайки в предвид почерка на "купувача" и предишни афери на родните бизнес кръгове е елементарно да се идентифира кой стой зад кака Гинка - спомняте ли си просякът милиардер - Георгиус Геургиу, който живее в мазе в Никозия, спомняте ли си Лъчко Варнаджиев бизнесмена купил Кремиковци същите бизнес кръгове днес се опитват да купят ЧЕЗ. Не е нужно да повтаряме, че това са ивайло мутафчиев, цеко минев, румен николов и маргините или бившата групировка сик от 90-те години...