Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!

В разследването да се включат КЕВР и КФН, настоява Борисов
Обновена: 24 фев 2018 19:38 | 24 фев 2018 19:29, Анисия Иванова
661
Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!
Архив: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност” и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България". Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.

Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

"Правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност", допълват от пресслужбата на Министерски съвет.

Припомняме, че сделката за ЧЕЗ разклати правителството. Вчера енергийният министър Теменужка Петкова хвърли оставката си. Причината - близки отношения със собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп".

Почти веднага от Брюксел се намеси премиерът и обяви, че приема оставката на Петкова. От думите му стана ясно, че лично той я е посъветвал на този ход, за да няма спекулации и съмнения за конфликт на интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


661
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е мили хора !В който са парите той ще диктува живота !Три мандата са у ГЕРБ !
375
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 473"От статистиките излиза че голяма част от хората подкрепят правителството , а тук от коментарите 95% са против него кое е остината не знам"Статистиката погрешно смята, че хората в България имат еднаква тежест, а не е така. Подкрепата идва от важните хора в тази държава - тези, които ядат кебапчета и тези, които печатат бюлетини за изборите.
374
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
напрау ги у...вам , пръскам с интелекта и действията на Тиквата
373
0
 
19
 
! Отговори
Видин преди 6 години
Ко го плюете бърБойко той сбъдна Американската мечта !От Бодигард-премиер!
372
0
 
15
 
! Отговори
Шлоко преди 6 години
Ой Бойко Бойко :Имаш ли пари?
371
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво праи Гинка ако и потрябва бъроз да възстанови един електропровд за едно 10-на милиона, цял град ще чака да и отпуснат нов заем ли? Я молим ви се - смешници.Единия не знаел,ама помолил министърката да си подаде оставка, ама щял сега да провери,ама...все не чул и не видял.
370
0
 
30
 
! Отговори
1 преди 6 години
др. борисов,проверка се прави предварително,не след,като заяка е минал баира.
369
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От една страна твърдят, че това е сделка между две компании, в която българската държава не участва, а от друга страна министърът на енергетиката подава оставка за сделка, в която държавата няма участие. Само аз ли виждам някакво противоречие?
368
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Давай БОЙКО пазарувай ти пари имаш !За разлика от хората !
367
0
 
22
 
! Отговори
леля Гинка преди 6 години
Защото снощи купих ЧЕЗ, ЧЕЗ, ЧЕЗ, ЧЕЗ, ЧЕЗ
366
0
 
26
 
! Отговори
ЧЕЗ преди 6 години
Купи ме леля Гинка, всичко е точно.Имала някаква фирма, всичко е точно.Сделката е кон за кокошка, всичко е точно.Министъра опра пешкира, всичко е точно.Премиера ще замете следите и всичко е точно.
365
0
 
10
 
! Отговори
всъщност преди 6 години
Всъщност преходът към капитализъм бе направен от военното разузнаване, затова и много военни влезнаха в управлението и са все недосегаеми. Нали са тайни служби, закон не ги лови. Привилегии и застанеш ли им на пътя- репресии за обикновения човек. И що не- държавата е зад тях!
364
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От статистиките излиза че голяма част от хората подкрепят правителството , а тук от коментарите 95% са против него кое е остината не знам
363
0
 
15
 
! Отговори
ДС преди 6 години
На въпроса Кой!Отговора е Бой!
362
0
 
7
 
! Отговори
da преди 6 години
за бившите военни всички са пешки и пионки. Обикновено те употребяват, избърсват с еи те захвърлят. Как Костов знаеше за всяка сделка и бе отговорен за всички сделик. А тоя все не разбрал. Уволни някой министър и готова- кражбата е легализирана. И как пък тези дето ги уволнява са му все приятели и все много уважавани от него. Законността не е залог на нечие его, нито на лични интереси, както четох някъде, забравих къде.
361
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственика на Юли в е в Кипър , А на ЧЕЗ В ПАЗАРДЖИК ЕВАЛА бърБойко бър бър !!!
360
1
 
27
 
! Отговори
подозрителен преди 6 години
Може да съм подозрителен, но за себе си съм убеден, че и в тази далавера е намесен Боко Тиквата.
359
0
 
31
 
! Отговори
реалист преди 6 години
"Фирма" създадена преди 6 месеца купува ЧЕЗ, изпрепварвайки милиардер. Американската мечта в България.
358
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха, ппппремиерът ВЪЗЛОЖИ НА ДАНС да провери))))Ако ДАНС беше ДАНС никой первиер не би могъл да я полчва като домашно куче)ДАНС-дръж и донеси!))
357
0
 
23
 
! Отговори
??? преди 6 години
Крадеца вика "дръжте крадеца"