Първанов не вижда потенциал в сделката за ЧЕЗ

Тя не буди доверие в обществото, категоричен е той
24 фев 2018 11:30, Александър Попов
72
Първанов не вижда потенциал в сделката за ЧЕЗ
Снимка: Булфото, архив

Президентът на България (2002-2012 г.) Георги Първанов бе категоричен, че държавата трябва да защити своя и на 3 милиона потребители интерес при сделката за ЧЕЗ.

"Не съзирам потенциал тук. Тази сделка не буди доверие в обществото и потребителите. Съмнението остава и ако от другата страна имаме държава, защо България не проявява интерес.

Още по темата
Ние няма да се намесваме в правилата на сделката, но държавата трябва да защити своя интерес и интереса на тези 3 млн. потребители. Има много неща, които чакат своя отговор", заяви Първанов пред Нова.

По думите му оставката на енергийният министър Теменужка Петкова е засилила съмнението, че тя е "един бушон", тъй като понесла много хладнокръвно ситуацията.

Той иронизира, че и АЕЦ "Белене" вече имала готов инвеститор в лицето на Гинка от Пазарджик, след което коментира и енергийния пазар.

"Аз не поставям АЕЦ "Козлодуй” като алтернатива на АЕЦ "Белене". Нека да се работи по двата проекта. На Белене имаме готова площадка. Имаме реактор, който е построен точно заради тази площадка. Тепърва проучванията трябва да продължат, да се търсят лицензи. Тоест, забавянето ще бъде повече от 10 години. Време, в което ние вече трябва да произведем ядрена енергия. Така че без да отричам варианта за седми блок в АЕЦ "Козлодуй", а още повече, че там имаме свръхнатовареност – имаме 6 реактора, от които два работещи и четири се извеждат. Така че много по-сигурно е, ако говорим за сигурност, АЕЦ "Белене", каза Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: георги първановЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
12
 
! Отговори
Циник до 2 преди 6 години
Само кръгъл *** може да зададе подобен въпрос!Бат Бойка държи партийната си книжка в темпериран контейнер...и с умиление си спомня как масажираше косматите уши на тато!Само кръгъл rлynak не знае, че има комунисти от Герб....комунисти от СДС...комунисти в Атака....в Патриотите ...и в БСПСАМО КРЪГЪЛ rлynak!
4
11
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
ЧЕЗ е частна компания, при това чуждестранна. Купила си е съвсем законно български ЕРП-та, платила ги е и българите (вкл. Първанов и Сие са изяли и изпили парите). Сега какво право -морално или юридическо има държавата, да им се бърка?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам вие как ги виждате нещата, обаче ако трябват инвестиции какво прави Гинка,от кои офшорки ще взема заем.....това са гербаджийски игри,ама много елементарни..то и аз искам да е в български ръце,ама защо не я купи държавата,на печалба е ЧЕЗ.
2
6
 
12
 
! Отговори
До Циник преди 6 години
И това с кака Гинка отново ли е схема на гадните комунисти, или вече и любимите ти ангели небесни от суджушката партия може да предположим, че са намесени лееееекичко в нея? Тия, същите, дето досега бяха все невинни?
1
1
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "Той иронизира, че и АЕЦ "Белене" вече имала готов инвеститор в лицето на Гинка от Пазарджик, след което коментира и енергийния пазар."-----------------------------Той може и да си иронизира - *** на!Кака Гинка ОТ ПАЗАРДЖИК извади лежерно едни 320 000 000евра и си купиЧЕЗ!Та що кака Гинка ОТ ПАЗАРДЖИК да не построи и 2 - 3 АЕЦ-а?Явно кака Гинка ОТ ПАЗАРДЖИК ги разбира нещата!