Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът за сделката с ЧЕЗ: Регулаторите са на ход!
Обновена: 23 фев 2018 13:40 | 23 фев 2018 13:12, Веселина Йорданова
358
Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът Бойко Борисов обяви от Брюксел, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова ще бъде приета, за да не се влияе върху репутацията на правителството.

Петкова обяви, че напуска поста си преди минути в Народното събрание. Причината - съмненията около сделката за продажбата на ЧЕЗ и желанието й да изчисти името си.

Още по темата
"Заедно с коалиционите партньори ще решим кой да я замести", каза още Борисов пред журналисти. Той е разговарял сутринта по телефона с енергийния си министър.

"За съжаление, когато говорих с нея, тя каза, че ги познава тези хора, и аз не бих оставил ни най-малко съмнение в който и да е българин, че стоим зад една абсолютно частна сделка. По никакъв начин ние не сме влияли на тази сделка, защото няма и как", каза още Борисов.

Премиерът допълни, че според него Теменужка Петкова е честен човек, "но няма как да си махнеш 20-годишно приятелство". Почтеното, правилното и това я посъветвах, да отиде в парламента и да подаде оставка, съобщи той.

По повод сделката за ЧЕЗ, заради която Петкова напуска поста си, премиерът бе лаконичен: "Сега са на ход нашите регулатори".

Спомняте си какви конфликти, на прокурор ги давахме в предишния мандат, коментира той по повод дейността на ЕРП-тата у нас. Премиерът напомни и че първото му правителство падна заради протести след забавени фактури и високи сметки за ток, както и че с дружествата се водят тежки арбитражни дела.

Борисов коментира още, че когато държавата е продавала участието си в тези дружества, ГЕРБ не е съществувала като партия. "Отдавна сме пазарна икономика и сме приели, че частният бизнес е този, който по-добре управлява активите и така в момента работи целият западен свят", посочи той.

Премиерът каза, че е разговарял по-рано днес в Брюксел с чешкия си колега Андрей Бабиш, който буквално го уведомил за сделката. "Там има и по-малки акционери и всичко това се е вършело в Чехия", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
1
 
0
 
! Отговори
Мук преди 6 години
Фирма на Бойко купува ЧЕЗ - виж podoko.eu
321
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки министър - бъдещ изпълнителен директор на монополно предприятие.
320
0
 
0
 
! Отговори
Не чувам сега преди 6 години
Дежурното Мачкай Бойко команизите - явно целият народ са команизи, защото тях мачка Бойко ха ха ха ще го изберете ли пак, ще го изберете ли? А тока ще платите ли ха ха ха
319
1
 
1
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Теменужка - честният одитор вече не е нужна. Пеевски ще прибере 300-те милиона и ще се фалира ЧЕЗ и послед държавата трябва да го спасява.
318
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова...т.е. изтъка платното - ритна кросното!
317
0
 
1
 
! Отговори
Akpara преди 6 години
Goliamoto prane na pari v energiinata, farma, netmrejovata i orajeinata bg mafia prez prodajbata na obstinskata banka i centrofugata na benebe...
316
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Булгартабак-КТБ-Дунарит-Стиропор-Суджук-***-Електромер Паша!
315
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Честито на абонатите !! Тази ,,сделка" ще засенчи аферата ,,КТБ" !!! Май нещата отиват пак към самозапалвания , но тоя път ще бъде страшно !!!
314
1
 
7
 
! Отговори
Мизерията преди 6 години
Какво още трябва да се случи, че народът да се събуди и да измете цялата герберски и политическа *** в затвора. Тези *** няма да се предадат без бой. Те разсипаха Българията ни.
313
1
 
6
 
! Отговори
Цветан преди 6 години
До ж : Точно така , БСП са пак виновни / този път без Сергей /. Защото и министърката на енергетиката е от БСП , председателя на комисията за регулиране/ Иванов/ е от БСП и всичко живо е от БСП. Защото ,пак БСП са виновни за въведената пазарна икономика и отказа на Държавата от всичко и предоставянето в частни ръце.Ха да видим до кога този от снимката ,ще се оправдава с БСП. Този път май няма да му остане време да симулира с високо кръвно.
312
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел му казала да пръдне, той се насрал.....Ама нали сме в България, пак виновни няма....
311
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А главният прокурор какво прави?!Грухти, пърди и чака указания от Електромер - Паша....
310
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, пак ли се криеш под полите на Караянчева и Менда Стоянова?
309
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойче, размириса се на наакани памперси, брат....Пак ли ще кажеш, че не е от тебе?
308
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Електромер - Паша му викат вече на Баце.Пак ***, пак мирише и пак комунистите му виновни....Нищо ново под слънцето.
307
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад цялата афера ЧЕЗ зад цялото това престъпление стои Русия и руския интерес. Не се хващайте на въдицата корупция във властта, това е стръв за супер наивници и *** за каквито ни мислят руснаците.
306
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
честито! някой стана собственик на 3 милиона български съдби. сега ако иска може да прави режим на тока ако не слушкат. #КОЙ ли?
305
1
 
16
 
! Отговори
Пламен Галев преди 6 години
Борисов коментира още, че когато държавата е продавала участието си в тези дружества, ГЕРБ не е съществувала като партия... Ехоо, пич, я помисли пак... "ЕВН Електроразпределение България" АД.... кои са следствени за продажбата на държавнивт дял.. Ехоо Олии що ни правиш на ***, ние не сме от Бянка пич.. малииии... за какъв калашник плачетеее
304
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шок и ужас, в 21 век такива съмнителни придобивания на стратегически активи е направо за съд и за аут от ЕС с голям шут в задните части на определени управляващи!!!
303
0
 
10
 
! Отговори
PILOT преди 6 години
Накрая този от снимката ще продава ток на *** , защото всички останали ще са напуснали тази абсурдна псевдо държава !Народе опомни се , тези се о.сраха тотално !