Гинка, която купи ЧЕЗ, от първо лице: Не съм фасада!

Върбакова е категорична, че тя е крайният собственик
26 фев 2018 07:51,
400
Гинка, която купи ЧЕЗ, от първо лице: Не съм фасада!
Снимка: Инерком България

Гинка Върбакова, собственик на фирмата, която купи ЧЕЗ, обяви, че е крайният собственик и не е фасада, която дава път на офшорка да придобие най-голямото ЕРП в България.

Върбакова излезе на светло няколко дни след като сделката й с ЧЕЗ доведе до оставката на енергийния министър Теменужка Петкова. Заради продажбата на най-голямото ЕРП у нас ГЕРБ и БСП вече няколко дни водят задочна престрелка в медиите.

"Аз съм крайният собственик. Това се вижда от Търговския регистър. Крайният собственик в Търговския регистър съм аз", каза Гинка Върбакова снощи пред Нова тв.

Още по темата

Тя няма отговор на въпроса защо чешката компания е избрала точно нейната фирма за купувач.

"Това беше една дълга и много сложна процедура, в която се изискваха много финансови документи, които да гарантират кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да направим. По принцип при такъв вид финансиране, защото покупката на активите на ЧЕЗ ще стане с привлечено финансиране с банков кредит от международна банкова институция, която към момента, за съжаление, не мога да разкрия", каза Върбакова.

Тя коментира и това как банката ще си гарантира, че обезпечава парите.

"Практиката е при такъв вид финансиране, да бъдат залагани акциите на дружеството, тоест това е напълно позната във финансовите среди практика".

Гинка Върбакова призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, след като сделката беше обявена публично.

На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв начин в осъществяването на сделката за продажбата на ЧЕЗ, Гинка Върбакова беше категорична:

"Цялата сделка се проведе под чешкото законодателство. Цялата сделка и разговори бяха в Прага и българското правителство, български министри или български политически лица не са имали абсолютно никаква информация за нея. Това е една частна сделка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГанкаТоя електромер за 700 лв .. да не би да е бил позлатен ?! Кого лъжеш ?Освен това, винаги може да смениш доставчика на ток.
321
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че дойде демокрацията, за да може ние умните, красивите, работливите, интелигентните демократи и антикомунисти да забогатеем и да ви покажем на вас, про стите се ляни как се живее.Ще ни карате ние да ви работим по полета и заводи...Да, ама не. Ето, ние сега сме собственици на държавата, а вие умирате в град и мизерия, т ъпи комунисти,
320
1
 
8
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Направо си си фасада Гинче. И за да съм сигурен в новите купувачи, това лято ще изпробва новите мощности на дружеството!! Природно бедствия-наводнения, градушки, ураганни ветрове и т.н...ако не ми спира тока, значи ЧЕЗето е в правилните ръце.И моля ви, не ме оставвйте на тъмно!!
319
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
при лошия социализъм наследниците на Боне Крайненеца не бяха доволни от панелката, селската вила, москвича и държавната работа. Беше им скучно да почиват 2 пъти годишно и да се пенсионират рано. Чувстваха, че заслужават да живеят като аристократи, фабриканти или филмови звезди. Че заслужават милиони, имения с прислуга, мерцедеси, лъскави дрехи и банани. За това и отидоха да скачат по площадите. Ето, вместо да се радвате, че някои постигнаха американската мечта, вие завиждате.
318
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 332 преди 6 години
този филм с ограбването на народа го гледате вече 30 години, сега ли се усетихте? Че то само ЧЕЗ ли беше, то пристанища, язовири, фармация, химическа индустрия, ВПК, айде да не продължавам. Ама нали това сами си го искахме- искахме да живеем като на Запад, щото и ние като тях сме все аристократи, наследници на семейни имения и фабрики, както и на златни и диамантени мини по света. Че дойдха гадните руснаци, взеха ни именията, мините, златото и ни натикаха в панелките че и работа ни намериха
317
1
 
7
 
! Отговори
Ганка преди 6 години
Дадох 700лв. на ЧЕЗ , за да дойде ел.техник и да постави нов електромер. На мен ми е все тая, на Гинка ли ще давам пари или на Пенка. Искам да ги давам на държавата,но мен никой не ме пита.....
316
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1939 г. в България са електрифицирани само 13% от всички населени места. От 44 до 1989 г. са построени 88 водни, 18 термични, 1 атомна и 23 заводски електроцентрали, които произвеждат 100 пъти повече еленергия от 39-та година. Ток е вкаран във всеки дом. Изградени са над 150 000 км електромрежи, създаде се автоматизирана система за диспечерско управление на цялата енергийна система, построиха се над 20 топлофикации с прилежащата им инфраструктура, прокараха се транзитни и разпределителни мре
315
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При демокрацията бяха приватизирани за жълти стотинки ТЕЦ-ове, електропреносна мрежа, ВЕЦ-ове, беше спряно строителството на втора АЕЦ, бяха затворени 4 блока на Козлодуй, за това пък беше създадена далаверата с гарантираното изкупуване с гарантирана печалба на ток от "американски" ТЕЦ, зелени централи на частни инвеститори. Електропреносната система е почти изцяло амортизирана, евтиния ток от АЕЦ се изнася от частни фирми, а българските граждани плащат непосилни сметки за ток и живеят на студен
314
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно как малка фирма успява да привлече голямо кредитиране от банка! Не мисля, че е случаен човек и никоя банка току-така не ще отпусне многомилионен кредит! Ясно е, че има скрити съдружници. Хич да не се прави на ощипана, този филм вече сме го гледали - за справка: купувачът на Кремиковци
313
7
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 324 преди 6 години
жената е скромна, пестелива и работлива, не е някоя Златка да харчи квото изкара мъжът и по моловете, д-р Енчев и по Дубай.Работила, спечелила, купила. Това е то пазарна икономика и капитализъм. Нали това искахте - никаква държава, никаква държавна собственост. Защо сега завиждате?
312
4
 
9
 
! Отговори
............... преди 6 години
Няма как да стане тази зделка без знанието на правителството-касае се националната сигурност! Съвсем за тикви ни вземахте.....
311
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво искате бе, жената е умна и красива, от 20 г. се занимава с бизнес. Докато вие скачахте по площадите с двата пръста нагоре и искахте капитализъм, свободен пазар и частна собственост, тя е работила. Нали държавата беше лош стопанин, що не скачахте, като Костов разпродаде половината държава за по -малко, отколкото сега Бойко похарчи за безплатното саниране. Що не скачахте за Нефтохим, БГА Балкан, Златни пясъци, Плама, Видахим, мините, водата, Мариците...Е, наскачахте се, вече държава няма.
310
1
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Народът го лъжат нагло и той стои а не протестира. На колко години е тая Гинка и по какъв начин е натрупала толкова бързо тези милиони?
309
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ели, кака искаше да каже "международна Банкя" обаче се обърка.
308
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знае как да се облече, въпреки че може да си го позволи финансово, но.... за тези неща също се иска ум и преценка, а при нея видимо липсват...
307
1
 
19
 
! Отговори
ЕЛИ преди 6 години
ЩО ЗА ГЛУПОСТИ ГОВОРИ ТАЗИ НАША ГИНКАПАРИ ЩЕ И ДАДЕ МЕЖДУНАРОДНА БАНКА,КОЯ БАНКА НЕ Е МЕЖДУНАРОДНА
306
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве не ми говорете , че жена с 100 милиона може да ходи като касиер от ЧЕЗ ве!!! Знаем се всички що сме за хора, когато имаме пари! 99, 99999% от българките, ако имат толкова пари ще са, като от списание ве! Само ще ви кажа, че дрехите могат да покажат колко ти е акъла, защото те са лицето ти пред хората!
305
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да се добереш до бизнес,който генерира 2 милиарда годишно,ако не си най-голямата мутра в държавата или ако въпросната мутра не зад теб.Те дори вече не си правят трудът да се крият, а директно ни се присмиват в лицата.
304
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кака скочила в капана с двата крака. Повярвала си, че е великия бизнесмен. Дори на такива лаици като мен е ясно, че в енергетиката няма как да си случаен, а тази хапка е твърде голяма за нея.
303
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 319и ти да познаваше правилния човек от 20 години и ти щеше да успееш