Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ

Социалистите настояват за изслушване на премиера в парламента
Обновена: 25 фев 2018 16:23 | 25 фев 2018 16:00, Веселина Йорданова
241
Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ
Снимка: БТА

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че социалистите ще отправят запитване до чешкото правителство и до Европейската комисия за сделката с ЧЕЗ. Нинова участва в кръгла маса на националния политически институт "Димитър Благоев", предаде БТА.

Още по темата
Още утре от левицата ще поканят на среща посланика на Чехия, на когото ще връчат писмо до чешкия премиер и чешкото правителство. Причината за тази инициатива Нинова обясни с твърдение на управляващите, че сделката е направена по чешкото законодателство.

БСП се интересува по време на посещението на чешкия премиер водени ли са разговори за сделката с ЧЕЗ, поеман ли е ангажимент от страна на Бойко Борисов по тази сделка, какъв, държавата ще финансира ли през Банката за развитие нечий частен интерес.

Не сме толкова наивни да не разбираме, че отзад стои друг, коментира Нинова. Те ще отправят запитване и до Европейската комисия. Левицата ще иска проверка дали при сключването на тази сделка са спазени европейските директиви, засягащи темата "Енергетика".

БСП ще поиска и изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента. Левите искат да го питат водил ли е разговори с премиера на Чехия за ЧЕЗ и поемал ли е ангажименти, кои банки ще се ангажират по тази сделка.

От това изслушване ще последват изслушване на КЕВР, на Комисията за финансов надзор, на КЗК и всички български институции, каза още Нинова. Тя посочи, че не вярват на премиера за пълната проверка на сделката на ЧЕЗ, защото ДАНС е подчинена на него по българските закони. Ако е вярно, че той стои зад тази сделка - той ще проверява себе си, коментира тя и допълни, че КЗК му е в пълен контрол.

По отношение на оставката на министъра на енергетиката Нинова каза, че премиерът си е представил за пореден път, че ако даде една жертва в лицето на Теменужка Петкова, проблемът ще бъде забравен. Не няма да бъде забравен, каза Нинова.

Тя посочи, че обръщенито на БСП към президента по отношение на сделката с ЧЕЗ остава в сила.

В отговор на репортерски въпрос Нинова посочи, че Истанбулската конвенция не е била изтеглена от парламента. Тя е там и е разпределена на пет комисии, които се произнасят с доклади, каза председателят на БСП.

Междувременно ръководството на Българската банка за развитие потвърди официално в съобщение до медиите, че банката не е одобрявала кредитиране и не е издавала банкова гаранция в сделката по продажбата на активите на ЧЕЗ и покупката им от страна на българската компания "Инерком".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
4
 
2
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Много любопитна тази Нинова. Все иска да знае.
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсват близо 20% от коментарите.
189
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До До робите на Русия: Кои съветски другари са купили ЧЕЗ? Вече почва да става ясно Парите са от ОББ и няма как да не са замесени офшорни сметки. Но дали са на Бойко, Цецо или някой от тяхното обкръжение, и това ще се разбере след врема.
188
4
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До ИВА: И какво общо има тук Техноимпекс, и това че Корнелия Нинова е купила (и след това продала) акции от приватизацията. Ти ток от Техноимпекс ли получаваш? Думата е за Гинка и за това КОЙ стои зад нея.
187
9
 
7
 
! Отговори
ИВА преди 6 години
КОГАТО ДРУГАРКАТА КАЖЕ КАК ТЯ КУПИ НА 28 ГОД. ТЕХНОИМПЕКС И СЪС КАКВИ ПАРИ ТОГАВА ЩЕ И ПОВЯРВАМ.
186
7
 
5
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 6 години
Орешарски за президент!
185
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80 % от избирателите на БСП, за в напреднал стадий на старческа дименсия. Личи си от изреченията построени без липса на смисъл, прекъсвайки логиката си някъде посредата. Тъжно е, но е факт.
184
1
 
23
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 6 години
Ако има протести, контрапротести, звънкайте, тарифите ги знаете от Орешарски още.
183
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
толкова зле дирижирана сделка може само гърбав гербер да измисли! и на 5-годишните им стана ясно, че въртят схеми и далавери и Гинка, ли Пенка ли, каквато е подставеното лице е само за парлама. оставки и присъди трябва да има, иначе ще продължат да си крадат нагло и безочливо! #ОСТАВКА!
182
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25.02.2018"Кандидатите на ГЕРБ спечелиха балотажа на частичните местни избори"А после питате "Ама кой ми *** в гащите"Сами си ги избирате затова се научете да живеете с последиците от собствените си действия!!
181
25
 
20
 
! Отговори
До робите на Русия преди 6 години
След няколко дни когато Нинова разбере кои съветски другари са купили ЧЕЗ ще загуби звук и образ. Тъпaта миcирка дори не може да схване че единствените въртящи големи тъмни енергийни сделки в България са руснаците. В най-строга тайна се пази и банката която стана гарант на сделката. Защо? Защото е руска, самата Гинка твърди че била международна но тя нямало да каже името и.
180
3
 
9
 
! Отговори
варди ЧЕЗетната Гана преди 6 години
Нинова,. много молиме, използвайте сите ресурси на БСП, за да недопуснете Гинка да оди из Нови Икър, да праи альо като Ваньо, де се на шена Боровешка да се не качва, да не глта бира као Мишето, да не оди со мерцедес из Софетиъ као данъчен изпектър..абе нал разбираш да се немота за щело и нещело дека я нещът оти с една цепеница дека секира изтъпявът мое така да я препарират че да не занесе торбето с кайметата до ОП0НашШорналите се територии, начи.
179
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов в съдружие с Делян Пеевски и Цветелина Бориславова са истинските собственици на ЧЕЗ.Финансирането е от БАКБ - банката на Цветелина.
178
11
 
17
 
! Отговори
обърка конците преди 6 години
Нека пита. После ние ще питаме нея.
177
12
 
27
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
Защо другарката не пита от къде са милионите евра за хотела в Кюстендил на сестрата на Кирил Добрев и синът на лицето Георги Седевчев Първанов а.???
176
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българинкоя банка дава заеми на червени каскети бе? Я ти дадат 5-10 рубли, я не.
175
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая пръдла съвсем е изперкала. Отговора ще е среден пръст за селянката от доляния ляв ъгъл.
174
7
 
9
 
! Отговори
Бурнелия-милиардерка преди 6 години
......
173
15
 
32
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
172
4
 
34
 
! Отговори
българин преди 6 години
искам да разбера коя банка дала кредита, и аз ще взема за да направя магистрала до видин и тунел под петрохан.Имам ЕООД с капитал 50 лева и със загуба през 2016 г. от34 хиляди лева.