Станишев в зората на демокрацията: Полеви боец с кофа и плакати!

Лидерът на ПЕС отвърна на критиките, че атакува БСП
27 фев 2018 16:00,
65
Станишев в зората на демокрацията: Полеви боец с кофа и плакати!
Снимка: Facebook

Полеви боец с кофа и рула с плакати за лепене! Това е бил младият Сергей Станишев в зората на демокрацията става ясно от спомените му за този период.

Бившият премиер и сегашен лидер на ПЕС се връща към това време на страниците на партийния орган "Дума". Там Станишев публикува отговор на критиките на съпартиеца си Евгени Кирилов, който, заради споровете около Истанбулската конвенция, го обвини, че води лична битка срещу БСП.

На това лидерът на ПЕС отвръща, че е свързан с "нашата партия" кръвно и е доказал в продължение на десетилетия, че е ангажиран към социалистическата идея.

Още по темата

"Не съм в БСП заради конюнктура или кариера. Още в бурните първи седмици след промените през ноември 1989 г. взех моето осъзнато решение, че дължа това на баща ми и неговото поколение идеалисти, минали през антифашистката съпротива и останали верни докрай на социалистическата идея", пише Станишев.

Той избрал БСП и защото бил дълбоко убеден, че България има нужда от силна, демократична, социална партия.

"Помня първия ни митинг пред БНБ в мразовития декември на 1989 г. Помня и първата ни кампания на деморатични избори през 1990 г., когато като полеви боец с кофа и рула с плакати участвах в "плакатната война" в най-синия район на София и във всички наши митинги", спомня си още бившият премиер.

Помнел и времето след 1997 година, когато партията била в ъгъла, в дълбока международна изолация, на "Позитано" нямало телефони и парно, а хората с месеци не получавали заплати.

"Да не припомням, че по-късно не бяхме толкова много тези, които водихме последователна и открита битка с ГЕРБ и Борисов, докато други се договаряха с него зад гърба на партията. Не казвам всичко това, за да се изтъквам – мнозина наши другари са минали през по-тежки изпитания. А за да кажа, че помня откъде съм тръгнал и през какво съм минал, и няма да позволя на никого да раздава лековати оценки. Затова – по-внимателно с оценките и призивите", завършва отклонението на лидера на ПЕС.

В писмото си Станишев отново изтъква причините, поради които, според него, Истанбулската конвенция трябва да бъде подкрепена.

Той е категоричен, че в документа не се говори за "социален пол", а за "социално изградени роли, които дадено общество намира за уместни за жените и мъжете". Според него у нас е загърбен истинският дебат за насилието над жените.

Според него партиите у нас са употребили дебата заради криви политически сметки, а БСП се е оказала в изолация от социалдемократическото семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Помнещ! преди 6 години
Много добре си спомням митинга пред БНБ за който говори Станишев. Митинга се проведе под лозунга "За гласност и преустроиство!". Всички оратори ползваха обръщението "Другари и другарки". Един младеж от Националната телевизия разказа :"Когато окачвах покана за участие в митинга видях другаря Боков и се смутих. Той ми каза:"Браво момче! Продължавай да действаш". Това по "революционната" дейност на песоглавеца Станишев.
45
1
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Станишев първо не трябва да е на свобода ако имаше правосъдна система в България, и второ като е толкова загрижен за БСП, да накара червените милионери да отделят само по процент от богатствата си и БСП ще литне. Самият Станишев може да продаде вилата си в Швейцария строена с народни пари и да дари за БСП.
44
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Какво правиш в България бре мишок! *** защитавай родината си Украйна в която си роден от руските нашественици, предател мръсен и болшевик!Защо си избягал от Украйна и сега се правиш на храстче и смучеш българска кръв, кърлеж тлъст.С Моника смукахте от заделеното за българските пенсионери и избягахте в Брюксел да смукате от ЕС Придатък гаден на КГБ, ФСБ и руското ГРУ.Не си руснак,не си украинец нито си българин.Ти си просто един *** който използва носталгията и глупостта на пенсионери
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойчовците пак ни пробутват баба Гуси Челвената Прашка. Милионите балами измряха Дойче зЕЛЕ, ВЗЕМАЙТЕ СИ ПЛЪШОКА И БЕГОМ. Тоз *** лъга пенсионерите, че е комунист и въртеше далаверите със западналите отвсякъде олигарси. И Путин не може ви спаси.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се покрие дълбоко и да не се показва в България тази партийна мишка! Този съсипа БСП, превърна я в една обикновена дребнобуржоазна партийка, която може да бъде само беззъба опозиция, но никога алтернатива на статуквото!
41
3
 
3
 
! Отговори
Чочо и баба Гуси преди 6 години
А вие помните ли как ви растяха заплатите през 2005-2009 г. когато управляваше Станишев? А помните ли как ви намаляват заплатите от 2009 г. насам, откакто управлява Бочко от Банкя? Май нищо не помните.
40
3
 
2
 
! Отговори
Тежка конструкция преди 6 години
А народа и в началото и в края на демокрацията чакате някой друг да ви оправя наготово, а вие само да папкате и да получавате "хубави заплати", "като на Запад". Тия дни гледам, че ви мързи да си изчистите собствените коли от снега и карате само по памет, ама сте отворили големи усти да ревете- общината това, общината онова... нито общината, нито даържават са виновни, че сте прости, безотговорни готованци. Търкайте си билетчетата и не се обаждайте.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пък от къде изпълзя пак ??
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОбективенЗатова ли беше изритан от народа с камъни?
37
0
 
3
 
! Отговори
ДО преди 6 години
До АнонименДЖЕНДЪРЧЕ 36--САМО ПРОСТОТИИ РЪСИШ--ПО КОЛКО ЗАРАБОТВАШ НА --НА ЧАС ЛИ СИ ...Я СПОДЕЛИ
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично Лъжева е можела да се обади в ПЕС на събранието им там и да си каже мотивите против, но тя е мълчала, т.е. няма против. И ПЕС приема с единодушие, че е "за" конвенциата.Отвори си някоя българска медия и прочети.Сега че Лъжева си ви лъже както си иска, това вече е проблем на нейната съвест (комунистите имат съвест, но никога не я слушат) и на вашата глупост като техни избиратели.
35
6
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Пълни глупости говориш. Корнелия Нинова и съответно ръководството на БСП са категорично против истанбулската конвенция.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С откраднатото от България серГЕЙ си купи лидерското място в ПЕС.Други кандидати нямаше.
33
0
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Защо ни занимавате със Станишев. Добре е, че рядко се показва в България.
32
7
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Станишев е много по-стойностен политик от недодялания Борисов.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В зората на демокрацията не беше опасно да лепиш на БКП полит плакатите, а да лепиш на СДС плакати, защото всичко беше все още на БКП и властта и армията и милицията.Късах плакатите на БКП където ги видех.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е каква война, те БКП в ПЕС не казаха да имат нещо против конвенцията. Гласуваха "за" тази конвенция. За пред народа в България вече играта е друга, едва ли не БКП се била запънала и е против конвенцията. Поредните лъжи на тази секта.
29
2
 
10
 
! Отговори
Така беше преди 6 години
Станишко нахлузи набързо червените прашки, грабна кофата с кафява маса и рулцата бяла хартия. "Ставай, Станишко, право към мериканското пусолство" загрижената мачица го напъти. "Там ще ти дадат указания! Само внимавай, да не те изпържат! Ми щот си гоуем ***. "
28
1
 
6
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Тоя защитава третия, четвртия и т.н. Та нали е от тях.
27
1
 
11
 
! Отговори
Трепач е плъшокът! преди 6 години
Кофътъ с кафяви и рула тоалетна хартия...Е, и с няколко долара в джобеца.