Радев готов с КСНС-то, но за цялостна енергийна стратегия

Властта не била жертва от сделката с ЧЕЗ, а потребителите
49
Радев готов с КСНС-то, но за цялостна енергийна стратегия
Снимка: Булфото, архив

Според президента Румен Радев от продажбата на ЧЕЗ на семейната пазарджишка фирма жертвата не била властта, а крайният потребител на ток.

Още по темата

"Зададох въпроси за сделката на ЧЕЗ, а вчера премиерът Бойко Борисов даде някакви съвети. Всички очакваме отговори", настоя държавният глава.

Той обаче разкритикува мнозинството в парламента, което отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов по казуса.

Радев настоя, че след като темата касае толкова много потребители трябва да се знае как малка фирма, без история, получава такива големи банкови гаранции, за които спомена и премиерът вчера.

Според него трябва да е ясно кои са банките и какви са най-вече механизмите за финансиране и получила ли е тази фирма политическа подкрепа, за да бъдат банките толкова щедри към нея.

"Как така отговорните институции научават и започват да действат постфактум? Това са въпросите", подчерта държавният глава.

Той допълни, че би свикал КСНС по обща тема за енергетиката, защото АЕЦ "Белене" и ЧЕЗ са частни случаи.

Президентът смята, че големият проблем е, че няма национална стратегия за енергетиката със средносрочен хоризонт 2030 г. и дългосрочен 2050 г.

"Ако нямаме такава стратегия, всичко ще се решава на парче и ще имаме скандал след скандал" каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Спиро СпиртаВ момента милионери бивш шофьор от ДС, Цветан Цветанов, и бивша охрана на бай Тошо, ББ ни управляват и дерат. Така че не виждам къде е проблема че или ако Румен Радев бил милионер, да бъде президент? Само да ви припомня че РР не е обвързан с политическите шайки у нас преди да стане президент. Така че антипрезидентската ви пропаганда не става.
14
23
 
10
 
! Отговори
Radeff преди 6 години
Това е президент хахахаха хахахаха хахахаха, прилича на комик. Нарочно ли се изказва за щяло и нещяло, изглежда толкова неподготвен за всичко, ако не беше толкова жалък, колкото е смешен.
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айдееее блан Б е на лице от грипените не облажи качествено време е от АЕЦ-а нещо да договори. Но какво се чудим неадекватноста на дондуков 2 е на космическо ниво, те експертите си го казаха и да построите никой няма да ви го купи на предвидените цени. Ама ей го на каВуня си знае опорката и това е !!!
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искам и да си представям какво би станало с България,ако Бочи успее да стане президент,а Цвъки премиер!
11
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я Румка-маймунка как се напъва пак, не разбра ли това момче, че реална власт няма да види ако не се върне в някое поделение, като старшинка, какви са тези напъни какво е това нещо нито Кремъл нито позитано могат да му оправят комплексите за власт, да не говорим че и ДПС вече му дръпна катапулта и веднага 1/3 електорат се изпари. Не си гледа компрометираната администрация на парламента акъли дава.г-н Льоль лотчик пий една водка с вкус на шербет и споко, че си в рискова възраст...
10
12
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
И какво като отиде тиквата в парламента, там да не е изповедалня да си каже всичко? Ще дрънка същите приказки които вече ги наговори, така че напъните на бесипету са анпразни и те го знаят ама искатда надъхат матряла да гласува за бесепе.
9
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щял да свика КСНС. Обаче не само за ЧЕЗ, ама и за АЕЦ Белене. Дори по общата тема енергетика. Готов бил да свика КСНС. Ама все още чака инструкции от шефа си.
8
15
 
8
 
! Отговори
Спиро Спирта преди 6 години
Другарю Радев, защо не коментирате морално ли е милионери да се зоват социалисти и да се правят че се борят за някоя друга кинта социална помощ отгоре и да спекулират със надеждите на пенсионерите че видите ли бай Тошовто време ще се върне, осбенно ако се държим за Русия?
7
8
 
30
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Господин президент, имаме ви доверие. Народа е с вас. Изкарайте им всички кирливи ризи. Освен въпроси, искаме информация от вас.
6
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Румен Радев! А господин глиганов както обикновенно се крие и пред НС не иска да се покаже. От какво го е страх? Да излязат двамата с Теменужка пред НС и да отговарят на въпроси, от това ли ги е страх и защо? Или гузен негонен бяга?
5
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен, Макаров и Радев може да играят фигурно пързаляне, а треньор да бъде Решетников. Такъв синхрон, такъв стил, бравос!
4
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев вече е милионер, обаче никой не разследва как със заплата 10 хилки за 13 месеца се трупа милионче. Важното е че дава вид, че се грижи за бедните и онеправданите
3
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той обаче разкритикува мнозинството в парламента, което отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов по казуса.---тоя *** много си е повярвал. Почна да дава акъл и какво да се прави в Парламента. Я си нахлупвай ушaнката и обратно на село.
2
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
посредствен президент - слаба държава - беден народ
1
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
резидента свиква кснс заради аец белене, нали затова му плащат