Симеонов: Опозицията има интерес да клати властта!

Не е ясно дали сделката за ЧЕЗ ще стане, каза вицето
28 фев 2018 11:30,
72
Симеонов: Опозицията има интерес да клати властта!
Снимка: архив "Булфото"

Опозицията е тази, която има интерес да клати правителството. Това коментира вицепремиерът Валери Симеонов по повод изказването на Бойко Борисов, който вчера заподозря "майсторски сценарий за сваляне на правителството му" заради скандала с продажбата на ЧЕЗ.

"Има логика в такова становище. Във всяко управление опозицията има интерес да клати управлението, както и тези, които не са в парламента. Конкретните лица са тези, които правят изявления и които прекалено раздуват целия този случай", каза Симеонов.

Още по темата

Той настоя, че няма смисъл от вдигането на този шум и призова да се изчака, за да се изкажат компетентните органи.

"Да изчакаме данните, с които разполагат институциите. Не е ясно и дали тази сделка ще стане. Няма гаранции дали ще бъдат отпуснати кредити, има известни неясноти по капитала, който участва, свързват го с руски граждани. Нека изчакаме, нищо не е станало още", добави вицепремиерът.

Валери Симеонов каза и че скандалното в случая е липсата на опит и история на купувача.

"Това е свързано с рискове на управлението на голяма и сложна система. Не съм сигурен, че ще може да взима правилните решения - енергетиката е нещо сложно. Как Гинка ще прецени дали един трафопост трябва да бъде подменен, когато надали знае какво е трафопост", коментира той.

Вицепремиерът се изказа и против одържавяването на ЕРП-тата и добави, че "такива действия биха върнали България 30 г. назад".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
3
 
! Отговори
Пенкилерист преди 6 години
По системата на другия спец в държавата Дончева тоя е пенкилерист. От всичко разбира. Не, ще се поправя - само от това, където има далавера, дам е и Далавери.
62
0
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Когато дадено управление се дестабилизира, това води до политическа криза, а отдам не пълноценно функциониране на повечето състеми на държавата. Ако на това не му казвате "дестабилизация на държавата", значи нещо не е У ред!! Т.ест някои хора виждат своето съществуване в постоянно дестабилизиране на България.
61
0
 
11
 
! Отговори
сфд преди 6 години
Ааа, не, тоя номер минаваше при първия мандат на Боце. След 10 години управление евтини обяснения не приемаме. Тук живее цял народ, който иска утрешния ден да е по-добър...за всички, не само за парламентарната класа и останалите *** около нея. Шумът около ЧЕЗ е ефект на натрупването - далавера с Булгартабак, далавера с БТК, далавера с дипломатическия клуб, негативите по КТБ ги отнесе Орешарски с любезното съдействие на знаем кои медии. Идва момент чашата да прелее и да понесе все някой отг.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха WCпраймера разбирал и от трафопостове...
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов каза и че скандалното в случая е липсата на опит и история на купувача..Е как да натрупа опит като не му давате?Ти колко опит имаше в строенето на огради?
58
1
 
12
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
На WC му е пределно ясно,че втори шанс в парламента и за крадене няма да има и ще драпат със зъби и нокти това правителство да оцелее.
57
0
 
20
 
! Отговори
удобно оправдание преди 6 години
Не може всяко питане или искане на прозрачност да се нарича "клатене на властта".ТОВА ОПРАВДАНИЕ СЕ ИЗТЪРКА!Управляващите са длъжни да се отчитат пред народа.
56
0
 
16
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ. преди 6 години
Ако Гинка ГЕРБашка купи ЧЕЗ, от 1 юли няма да са 2-5 %, а 20.
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се клати дървото на властта, гнилите круши падат от него.И WC-то на първо място
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***!
53
20
 
4
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Пак дългата ръка на Масква.Няма да ви стане играта, гаддове червени.
52
13
 
7
 
! Отговори
Нашенски смешки преди 6 години
Дайте на Корни лептата, която тя си мисли, че й се полага, и сделката ще стане!Съпартийците на крушовенската кака може да си мислят, че тя се бори, за да катурне Б.Б. от власт, но ако наистина мислят така, значи са много наивни. Корнето си гледана първо място собствения интерес и ако намери възможност да докопа по-голям комат при ГЕРБ, одма ще стане ГЕРБаджийка и ще вряка в тяхна защита.Не го ли разбраха досега?
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 01.07. пак ще увеличават тока с от 2% до 5%.
50
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП ДА СЕ ОПЛАЧЕ НА ЛЕНИН
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки ще ги подкрепи. Не е спрял и той да се подмазва на Герб, драпайки за власт..... Има ли опозиция изобщо, която да защитава интересите на народа?
48
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четвърто - Нинова е в ужаст от възможността за избори! Ами ако вземе да спечели 2-3 гласа повече!? Трябва да си много твърда глава, САЩ, Запада и Масква да са зад теб, Анкара също и умните и красивите да не те чакат на полуамбреаж да започнат протестите!
47
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиците от 1989 г. насам си играят на демокрация, а всъщност са ни хванали и ни държат в капана на робовладелческия строй. Това е тъжната истина.
46
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо - избори сега няма да им!Второ - и да има Герб знае как да ги изкупи и има пари да вземе най малко 50 избора! Гласа в България е трогателно евтин, комисиите също!Трето - за когото и да гласувате ще получите Бойко Западния Балкан!
45
31
 
6
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Само така Валери, мачкай комунистите! Само ГЕРБ ! Страната е в подем! Имаме воля, градим България!
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нейчо Неев каза едни самокритични иронични думи и е бил свещено прав!