Валери Симеонов: Държавата трудно ще спре сделката за ЧЕЗ!

Той не е съгласен, че това е опит за сваляне на правителството
1 мар 2018 11:00,
30

"Тази сделка държавата трудно ще я спре", заяви в студиото на "България сутрин" вицепремиерът Валери Симеонов по повод продажбата на ЧЕЗ. По думите му, това няма как да стане по сега действащото законодателство.

Още по темата

"Единственото уязвимо и рисково в тази сделка е точно възможността на купувача да управлява това дружество безаварийно и без да наруши задълженията на това дружество към обществото", категоричен беше Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, това е сделка между две дружества и никой не може да упрекне държавата или да вмени вина на правителството, което няма право да се бърка в нея.

"Вероятно трябва да се отиде към вменяване на задължения на КЕВР и ДАНС, когато има извършване на сделки с дялове, особено за дружество в енергетиката, тогава да се вкарат допълнителни клаузи", заяви още Валери Симеонов.

Той обясни, че вече има и подготвени текстове, с които да се промени законодателството и КЕВР или други институции да могат да спират подобни сделки, но те тепърва ще се разглеждат в Народното събрание.

Вицепремиерът коментира също така, че не споделя и мнението на министър-председателя Бойко Борисов, че сделката с ЧЕЗ е сценарии за сваляне на правителството, защото става въпрос за чисто икономически интереси.

Той припомни също, че продажба на дружеството все още няма, а има само избор на купувач от страна на продавача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държава НЯМА...
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ ИЗОБЩО КАКВО МОЖЕ ТАЗИ "ДЪРЖАВА"? ДА НИ СКУБЕ С ЯКИ ДАНЪЦИ! ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ БГ ГАРАЖДАНСТВО! НЕ МИ ТР ТАКАВА ДЪРЖАВА НА МЕН!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАПРАВО СИ ТРЪГВАЙТЕ! НАЛИ РЕВАХТЕ ЗА КОНЦЕСИИТЕ? А ТВА БЕЗОЧИЕ КВО Е?
14
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
"Той не е съгласен, че това е опит за сваляне на правителството"Егати държавата,щом има такова ...правителство.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PATRIOTARITE SA SVARZANI S TAZI SDELKA.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този уж строи огради, а ще докара по червен килим в България виетнамци, индийци и африканци.
11
2
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До анонимен 11 Айде стига с тези милиарди. Още ли не си разбрал че в България няма нито един милиардер?И Цв. Василев не е.
10
2
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 9 Е , и на зебра да се върне Борисов , народа пак ще е доволен.
9
4
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Държавата не може да спре сделката с ЧЕЗ , но Борисов може. Ще видите че ще го направи.Кво да праиш , който може си може.Любимец на народа.
8
3
 
3
 
! Отговори
Напред и нагоре преди 6 години
На българина за природата не му дреме ,но за тока милее....Бойко "прави" ЧЕЗ Български какво по хубаво от това.Валири ви внася виетнамци няма да работим ,а ще си имаме роби.
7
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА БОЙКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЧИСТ КАТО СЪЛЗИЦА КАКТО ВИНАГИ АМА ЩЕ БЪДЕ И ЕДИН ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЧЕЗ С ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ. ВСИЧКО ДО СЕГА МУ СЕ ПОЛУЧАВА И ТРУПА МИЛИАРДИТЕ СИ А ВИЕ СКАЧАЙТЕ И ЧУКАЙТЕ ПО КОМПА. МАФИЯТА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА. А КОЙ СТОИ ЗАД МАФИЯТА????? СЛЕД ВРЕМЕ МОЖЕ И ДА ПРОДАДЕ ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИЯ БЕЗ ДА СЕ УСЕТИТЕ. ВСЪЩНОСТ РАЗПРОДАЖБАТА ВЕЧЕ ТЕЧЕ. КОГА ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЕТЕ БЪЛГАРИ И ДА ЗАЩИТИТЕ РОДИНАТА СИ НА ДЕЛА А НЕ С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ХУЛЕНЕ.
6
1
 
26
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Гаф след ГафПремиера и вицепремиера - първо да сверят алибитата си - и тогава да се излагат!
5
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...има само избор на купувача, от страна на продавача....който определил не само цената, но намерил на Гинка и кредитора !!! ...кремълската КГБ мафия, която де факто става собственик на енергомрежата на 1/3 от България.
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе стига с това "свалане"!!!! На Борисов правителствата ВИНАГИ САМИ СИ ПАДАТ!!! Или той си мисли, че сега ще е по друг начин? Ще направи поредния гаф и хоп....Но този път няма да има връщане на бял кон.....този път ще е зебра.....
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи има много сериозен пропуск в законодателството! Електроразпределителните дружества се явяват от национално значение. Държавата да не може да се намесва е несериозно. Как една фирма с 900000 капитал тръгва да купува друга за милиони? Компания с огромен брой служители и клиенти. Нещо толкова важно като електричеството, а държавата да е като наакана, да не знае какво да прави. Пълна безотговорност!
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...има само избор на купувача, от страна на продавача....който определил не само цената, но намерил на Гинка и кредитора !!! ...кремълската КГБ мафия !
1
2
 
40
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Дялан камък! Ски писти, хотели, кабелни телевизии, ЕРП-та... От всичко разбира детето! Най-много от управление на държава!