Синдикатите зад кабинета, искат държавата в ЧЕЗ

КНСБ и "Подкрепа" искат одържавяване и на другите ЕРП-та
2 мар 2018 19:40,
15
Синдикатите зад кабинета, искат държавата в ЧЕЗ
Снимка: Reuters

КНСБ и "Подкрепа" застанаха зад правителството и искането му държавата да придобие контролен пакет акции в ЧЕЗ България. Двата синдиката призоваха и за оставането на Теменужка Петкова на поста й като енергиен министър.

Вчера премиерът Бойко Борисов се срещна с Гинка Върбакова, чиято фирма спечели надпреварата за нов собственик на активите на ЧЕЗ в България и поиска контролен пакет на държавата в дружеството. Върбакова даде съгласието си, но днес чешкият министър-председател Андрей Бабиш обяви в свое изявление, че това няма как да стане, защото сделката е приключена.

Още по темата

Днес КНСБ и "Подкрепа" излязоха с обща позиция, с която искат спешни законодателни промени, които да гарантират предварителен, текущ и последващ контрол на държавата върху каквито и да е сделки с критична енергийна инфраструктура, пише "Дарик".

Според синдикатите в Закона за енергетиката трябва да се запишат същите изисквания към купувачите, които са залегнали в стратегията за приватизация, гласувана от Народното събрание.

Двете организации предлагат още държавата да направи стъпки към придобиване на контролен пакет акции и в другите две електроразпределителни дружества.

КНСБ и "Подкрепа" застават в защита на Теменужка Петкова и оставането й на поста. Синдикатите напомнят, че има поети ангажименти от нейна страна с конкретни действия и срокове за отстояване на дългосрочното развитие на ключови енергийни предприятия у нас.

Необосновани смени сега могат да доведат до проваляне на срокове и ангажименти, и поставяне в рискова ситуация на въгледобивни, топлоелектрически централи и мрежови дружества, допълват от двете организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
По същата логика трябва да бъде повикантогавашния примиер,, ***,,царя и да му СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ За разпродажбата на цялата енергопреносна мрежа.И да върне всички проценти който взе по тази сделка.Защото този мошеник завлече БГ с150000000долар вкл.Рила
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно не мога да разбера, защо реват и работодателите. Ами нали искахте капитализъм. Както вие сте се научили да сте на печалба, така има и други тарикати. На запад това са банките и затова навремето Хитлер е усетил кой е в основата, но за съжаление не се докопал до тях, а самодообикновените хора. Скоро трябва да избухне война, защото богатите стават все по-богати, но имат и все по-големи дългове. Безплатен обяд няма и идва време за плащане.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОПробленът е че ако частното дружество обяви несъстоятелност, банките които го финансират могат да рапродадат активите му. А това включва електроразпределителната мрежа-кабели и стълбове също.И тогава никой нищо не може да им каже.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чехите излъгаха Меркел на Балканите. Още по-бързо сключиха сделката и взеха парите. Сега пращат Меркел на Балканите при Гинка - Енергинка да му даде дял, вместо директно от чешката държава. Ако спре сделката - няма дял. Трябва Комисията за защита на конкупенцията да спре сделката, заради неясни собственици и монопол. Дружеството е монополист и може да се спре сделката.
7
5
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
малко след това кака Гинка нападна Нинова с думи изричани като заклинания точно от ГЕРБ ... Съвпадение просто ! :)---------------И защо да не може да бъде съвпадение?И защо да не може да вижда същите неща, като останалите хора?И какъв е проблемът електроразпределението да е частно?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати про стащината...Да отидеш на пазара и да се молиш да ти продадат нещо.Автоматически вдигаш цената.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат ама Чехия не дава.
4
1
 
6
 
! Отговори
Джони преди 6 години
Алоо, фрау Меркел! Бойко е.- Я, я, Бойко, вас волен зи?- Не Волен. Мани го Волен. Ако може пак да нападнете Чехия. За това се обаждам.- Вас?- Не нас. Чехия. Чехия атакен вюншен. Гросе арбайт!- Нихт ферщейн, майне фронде.- Да, да, ти си майне фюрер.- Найн, найн. Нихт ферщейн. Данке. Ауфвидерзейн.- Ква Данка ***, Данка е в кметството! Пфууу, Гинка ***, Гинка!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата има ли контролни органи? Всички дружества които оперират с публични средства подлежат на контрол, по закон.Ако някой каже че иска контрол означава ли че мисли че няма такъв.Аз съм прос човек и се чудим кво искаме.
2
1
 
6
 
! Отговори
КЗК преди 6 години
Е през декември глобихме ЧЕЗ с над 1милион, през януари още 250 хиляди го глобихме.Поне разбраха намека и февруари продадоха... Малко трябваше да ги притиснем, но всичко е точно
1
3
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 6 години
Приятели,.От сделката с ЧЕЗ...:- Върбакови доволни...- Банките доволни...- ЧЕЗ доволен...- При получаване на дялове и държавата и Боко ще е доволен...(...и тях ще открадне по-късно...)- Само... клиентите и Корнелия недоволни....Е... хайде холан..., капризи... Не може съвсем всички да са доволни...!!!.