Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!

"Кой се опитва да похити общия ни празник и да го превърне в повод за разделение?"
265
Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!
Снимка: Булфото, архив

Посрещнахме Негово Светейшество руския патриарх Кирил като духовен водач, а той избра да си тръгне като политик. Но аз съм не само президент, но и християнин, затова не вярвам, че неговата цел е била да всее разногласие между нашите народи. Това заяви държавният глава Румен Радев в Пловдив.

Още по темата

"Остава въпросът обаче кой се опитва да похити общия ни празник за нашето освобождение и да го превърне в повод за разделение. Кой експлоатира кризата в нашите отношения?", попита президентът.

Според него твърдо може да се каже, че нашата признателност към Русия е на свободни хора, които помнят и уважават своята история.

До скандала се стигна, след като Руската православна църква публикува на сайта си близо шестминутно видео от срещата на Всерусийския патриарх Кирил с президента Румен Радев, състояла се на 4-и март. От него става видна назидателната реч на Кирил към държавния ни глава, която предшества изявлението му на летището, когато пред журналисти, тръгвайки си заяви, че е огорчен... "от официалната реторика на представители на държавата, като наравно с Русия същата роля почти да са изиграли Полша, Литва, Финландия" в освобождението на България от османското иго.

"Нашата благодарност не е за сметка на нашето достойнство и тази позиция много ясно и категорично отстоях пред българския патриарх и уважавани наши митрополити, които бяха на срещата с руския патриарх", добави днес президентът, цитиран от БТА.

Той подчерта, че "няма да става заложник на емоциите, а ще работи за възраждането на българо-руските отношения, които други съсипали в продължение на години и продължавали да го правя".

"За това предпочитам от тази среща, от това посещение, да запазя спомените за хилядите българи на Шипка", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
2
 
5
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Цял живот все се дупим на някого.Дали американци,дали руснаци,по важното е че все ние сме от нае....та страна.
225
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Радев говори като натовски генерал. С това си признава че е искал да обиди патриарха. Всяка дума му е писана в нечие посолство, ама не е руското.
224
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
малко късно е да се правиш на мъж чак като си отиде началника ти от кгб
223
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кръст се слага на починалите, Камелче. Тоя в заглавието какво трябва да значи?
222
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Росен Радев се е изпел като за физзарядка пред лоста?
221
0
 
1
 
! Отговори
хахаахаххааа..... преди 6 години
До Анонимен 211София бе заспало балканско село!
220
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 212Радев като ББ - фурнаджийската лопата!!!
219
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си е тръгнал като политик. Обидата си беше чисто лична, както българите се сърдят, като някой каже, че кирилицата не е българска.
218
9
 
7
 
! Отговори
Лош Президент, лош! преди 6 години
Лайте кутрета, сега ви е паднало. Но не забравяйте, приятелите англичани превозиха турската армия от Албания за да изпозаколи де що има българин в Стара Загора и героите на Шипка да се прославят, лошият Каулбарс НЕ е руснак, а финландец /или швед, без значение/ . През 1944 г. ни нападна Украйна - Трети украински фронт. Грузия измисли македонската нация - Джугашвили. And so on...
217
9
 
8
 
! Отговори
трябва да се започне преди 6 години
Те по навик обиждат така нашите политици, ама те се свиваха и си траеха.Сега обаче благодарение на интернет обидата стана обществено достояние.Сега хъката мъката гумения пРезидент ще трябва да се оправдава.Така са свикнали и ще има дълго да ги отучаваме.
216
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвачите на Вова, махайте се от тук, дори за белене на картофи на ставате.
215
2
 
3
 
! Отговори
За 220 преди 6 години
Десо, ти ли си ***?Щото иначе как ще знаеш какво има в гащите пРезидента?Освен ако не си някой *** де ;)
214
9
 
10
 
! Отговори
След показното преди 6 години
Набиване на канчето , което цигареното ченге му направи миналата седмица , Радефф е бита карта ...Ако има малко чест ше си подаде оставка и ще изчезне ....
213
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ох! Тези Руснаци!"
212
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ,ако е прав патриарха,и наистина това са руски войници,командировани във Финландия и Полша?Къде ти тогавашна Финландия ще е чувала за съществуването на България?Дори си мисля,че е много прав патриарха,а ние твърде бързо се обидихме без дори да се замислим.Иначе за гафа на нашия посланик в Одрин въобще не реагирахме и не се обидихме на турците.
211
13
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Анатема на този "военен". Този няма нищо общо нито е военните, нито с мъжете!
210
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи не трябва да сме благодарни и на другите националности щото "Кат Русия няма втора". Еваллах на Радев.
209
11
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен194 Абе, къде е Баце 10-тина дена, нещо се крие, май? Иначе-бяхме свикнали да го виждаме по телевизия, вестници, нет...Даже консерви спрях да си купувам, да не би да изскочи от някоя...
208
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ти г-н президент го посрещна като духовник,нормалните хора в България знаеха,че е пратеник на Путин,така че С ПРОСЪЙПАНИЕМ ТОВАРИЩЪ ПРЕЗИДЕНТ.
207
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е "точен", а не "фурнаджийската лопата" като ББ!