БСП скочи срещу властта: Не се справят, искаме избори!

Според социалистите европредседателството е провал
15 мар 2018 14:45,
264
БСП скочи срещу властта: Не се справят, искаме избори!
Снимка: архив, БТА

БСП обвини властта, че не справя с управлението на държавата и се обяви за предсрочни избори. Според социалистите и европредседателството е провал, тъй като не се защитават водещите приоритети на държавата.

"Това, че ГЕРБ не могат да начертаят път как да изведат страната от тази икономическа, социална и духовна криза, е техен проблем. Ние сме за предсрочни избори, защото виждаме, че те не се справят", каза червеният Драгомир Стойнев в отговор на обвинението на управляващите, че БСП клатят властта.

Още по темата
"

И водещите приоритети на европредседателството се оказват провал - никой не ни иска в Шенген, никой не ни иска в чакалнята на еврозоната, защото сме корумпирана държава", продължи той и добави, че при посещението си Жан-Клод Юнкер е "ударил звучен шамар на всички" за присъединяването на Западните Балкани към ЕС.

"Евентуално след 2025 г. можело да се мисли. Цяло едно поколение чака да види светлината в тунела", коментира Стойнев.

Той защити и президента Румен Радев, като отговори на обвинението на Цветан Цветанов, че държавният глава разделя обществото и говори като лидер на политически проект.

"Радев е президент на всички българи и съм убеден, че това ще бъде един от най-успешните президенти, дори не искам да го сравнявам с г-н Плевнелиев. Неговата работа е да казва къде са грешките на управляващите и да обединява гражданите, а той умее да го прави", каза Драгомир Стойнев.

БСП обвини ГЕРБ и че изнесените данни за червения кмет на Провадия Филчо Филев са поредният опит на управляващите да отклонят хората от дневния ред на обществото, като вадят случай от 2016 г.

"Г-н Филев е кмет от 2015 г., през 2016 г. има констатирани нарушения от АДФИ. Тези доклади са изпратени на прокуратурата и е нейна работа да прецени дали има нарушения или не. В крайна сметка тук е Народното събрание и трябва да се занимаваме със законодателство", отсече Стойнев.

По думите му кметът на Провадия не е единственият кмет, който очаква произнасяне на прокуратурата.

"Няма подобни показни акции, както ги арестуват кметовете на ГЕРБ. Но има институции и тези институции трябва да бъдат оставени да работят", заяви соцдепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилната позиция на Външно министерство по отношение на Русия е причината за тези изказвания. България е член на НАТО и ЕС и позицията е абсолютно правилна ! - противното е равносилно на самоубийство.А по отношение на Русия ! - ако продължават в същият дух ще последва ембарго и единственото което ще остане в руските магазини ще бъде тоалетната хартия.
196
2
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Абе,пелтек,те и да се справят добре,пак ще искате предсрочни избори!Вие освен да искате нещо,друго знаете ли?
195
1
 
5
 
! Отговори
дядо Груьо преди 6 години
Искайте другари ,кой ви пречи.Но едно е да искаш , друго да можеш.Пък Баце два пъти ви дава властта.Какво направихте? Както винаги се ос......те.И тебе видяхме какъв капацитет си.
194
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога вече БСП и ДПС !
193
4
 
9
 
! Отговори
Лари преди 6 години
Искали избори - да си направят.За мен лично е все едно - избор нямам.Докато не се даде законова възможност за реален контрол на избирателите върху властта, нищо няма да се промени и ще си останем последната евродупка.Без значение кой краде (пардон управлява), ГЕРБ или БСП.
192
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТръмп е отказал да приеме Б.,а Ц. са го пратили при лица,които не са на високо ниво.В Европа някои лидери също бягат и се крият от тях.От Чехия пък ще го съдят,а и изкараха досие от затвора в Чехия,където е лежал Б. за крадени коли.Тези хора се изчерпаха,а и целия народ е против тях.БСП и ДПС са европейски партии.
191
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този нищо не му се разбира,освен че пелтечи,няма и доводи.Заедно с всичките си недостатъци,ГЕРБ са за предпочитане пред БСП.
190
21
 
14
 
! Отговори
българин преди 6 години
САМО ТИКВАТА ДА НЕ Е. КОЙТО И ДА Е ДРУГ ЩЕ Е ПО ДОБРЕ.
189
5
 
18
 
! Отговори
Много преди 6 години
Гладен, абе много гладен
188
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нови избори, за да загубите отново ли ? И ако дойдете с кого ще се коалирате, ДПС ? Айде пак със старите номера...
187
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП не могат да си оправят вътрешните проблеми, тръгнали да свалят правителството...
186
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Червените милионери Това го копираш барем от пет години и гледа все ти се радват.Чудя се само ти сам ли го измисли или някой ти го написа.Не че е лошо, ама твйте господари са мноого по по - от тия, занкоито пишеш.То за кво.ли ти ги пиша тия работи, кат в чугуна под гербския ти каскет надали има нещо.
185
12
 
25
 
! Отговори
помним преди 6 години
Още не са умрели хората които бяха живи по време на онези гибелни времена за България.Трябва да минат поне още 30-40 години докато новото поколение започне да се връзва на лъжите на социалистите.
184
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато БСП управляваха ни спираха еврофондове! Пълни некадърници са тия! Опасни!
183
14
 
22
 
! Отговори
кога? преди 6 години
Този иска да ни натири в калта серсеминът му със серсемин.Кога ще се вдигнем и да изметем тази социалистическа ***?
182
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нима БСП може да ни извиси в икономически, социален и духовен подем?! Нещо не ми се вярва!
181
16
 
27
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
По времето на Жан Виденов получавах 4 долара заплата месечно.И на оня свят ще гласувам против БСП,защото сега получавам за същата работа 1100!като чуя за БСП направо съм като мадам Фани от сериала"Ало ало" в момента в който видеше германски войници-блювам змии и гущери!
180
8
 
14
 
! Отговори
4epa преди 6 години
TOLKOVA E MAZEN NO MU PRE4I NOSA DA PASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
179
12
 
24
 
! Отговори
Антрополог преди 6 години
Това мазничко личице на снимката,което не е изработило през живота си и един залък хляб иска преврнат,избори,власт! Явно не е чел какво е казал Гари Линекер за Световните първенства :" Всички тичат по игрището,потят се ,напъват се и накрая Германия става световен шампион.". В България : "Всички крещят ,викат оставка,правят преврати ,правят избори и накрая Бат Бойко става министър-председател! Само *** могат да искат днес избори!
178
8
 
17
 
! Отговори
4epa преди 6 години
BSP GLADNI , GLADNI TA USVIRIPELI !!!!!!! ISKAT VLASTA ZA6TOTO SEGA IMA KAKVO DA KRADNAT!!!!!! SLED KATO SE DOKOPAT DO VLASTA - VSE EDNO TURNADO E MNALO !!!!!!!!