ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!

Призоваха Нинова да се разграничи от позицията на депутата
21 мар 2018 10:52,
323
ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!
Снимка: Reuters

От ГЕРБ скочиха срещу червения Таско Ерменков заради публикацията му, в която нарича САЩ и западните страни "идиоти" и коментира изборите за президент на Русия в Крим. Според управляващите публикацията на Ерменков е антиевропейска и нарушава националния интерес.

Ден след изборите в Русия Таско Ерменков коментира вота там. "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФГР, Франция, ЕС, в края на крайщата – чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не, Крим каза своята тежка дума, а Вие, както беше казал Христо Ботев "а... вий... вий сте идиоти!", написа той в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Тома Биков от ГЕРБ в този пост Таско Ерменков изказва пълна подкрепа за анексията на Крим, което противоречи на българската държавна позиция, според която е важно да бъде спряно каквото и да било прекрояване на границите в Европа.

Още по темата

"Позицията на ГЕРБ е, че трябва отношенията с Русия да стъпят на прагматична и взаимоизгодна основа, а не да се базират на чувства, каквито са любовта и омразата. В този смисъл изказването на Таско Ерменеков нарушава не само националния интерес, но и саботира тази прагматична основа. Това изказване продължава една антиевропейска тенденция, която се развива в най-голямата опозиционна партия", настоя Биков.

Той призова и лидерката на БСП Корнелия Нинова да се разграничи от позицията на Ерменков, ако все още поддържа мнението, че България е част от Европа и е против прекрояването на държавни граници.

Биков обвини и че използването на името на Христо Ботев в подобен контекст говори за "литературна и функционална неграмотност".

Таско Ерменков пък от своя страна коментира, че изразеното в публикацията е лично мнение, а не позиция на БСП. В упреците на управляващите той видя тяхното "безсилие да избягат от скандалите, които те творят".

"Скандалите, които тресат обществото, няма как да ги замажат с един Таско Ерменков. Това не е начин на водене на политика, управляващите да се отнасят сериозно към задълженията си", настоя социалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
8
 
5
 
! Отговори
АМАН от НАркомани преди 6 години
Na наркоманите от NATO се услади окупацията на источно европейските републики с ползване на спец наркотици и пси активни клипове и телевизии и радио.Без един патрон бе окупиран источен Берлин и цялото ГДР.Без бой бяха последователно окупирнаи София,Букурещ<Будапеща,Братислава,Прага..още през 1989 година.НА окупираните страни бе наложено нагло престъпно урпавление чрез нарочно създадени доказано вече престъпни групировки маскирани като партии.
194
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чий национален интерес? Български едва ли?
193
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - ...другарето немогат да разберат че колкото повече лижат zадниците на Масква, те ония толкова повече се гъбаркат с тех...Както бяха съсредоточени в заниманието си, Путин им пусна мощна fart чрез отчето Кирил и другите пасквиладжии. Те обаче викат: "ах, м-м-м"!
192
2
 
15
 
! Отговори
Nnn преди 6 години
Не разбирам позицията на ГЕРБ-та нали обществото ни се раздели с монолитната позиция на монолитния народ още в далечината 1989 г.Сега сме демокрация и всеки е в правото си да изказва мнение различно от това на мейнстрийм-а.защото в противен случай нещата сериозно започват да понамирисват.Но, нищо чудно ГЕРБ си е ГЕРБ.
191
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми имало е за какво да го нахока.
190
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"И въпреки всичко ченгето Киро от Масква нахока Радев , а не ББ"---Е, как ще го нахока, като ББ (Банк. Бокл.) мълча като Г*З през цщлото време.
189
3
 
2
 
! Отговори
Гинка и Крим преди 6 години
преди и по време на изборите, някакава жена, казават от Гъзърджик се разхождала из Кримските пазари и предлагала тикви, пипони и кратуни, опаковани в БГ-УКР байраци. местните изтълкували таз Гинка от Гезърджик че иска да им напраи вятърни мелници след което да има купи нихниьо чезален ЧЕС, който с чест би могъл да се управлява от банкинскиа кондом.... и гласували да си немат ни ЧЕС ни тикви, ни шматки парапатки и то два пъти показали на уноия от Урина и Киниеф ко си мислят за тях
188
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Стига сте врякали!Не се пъни толкова! Крим ще бъде първото остъклено нещо, когато му дойде времето!
187
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То другарето немогат да разберат че колкото повече лижат zадниците на Масква, те ония толкова повече се гъбаркат с тех, пример Гумен Гадев
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕ, срамота - някои ги заболя. Така е боли. Затова внимавай какво си пожелаваш
185
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Предложениети, като раздаваш предложения, да не смяташ, че си на партийно събрание на бе-ка-***!
184
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБогатите американски туристи от Флорида и Калифорния не идват защото не им издаваме визи, а издаваме визи облекчен режим по бързата процедура на бедните руснаци, трябва вместо на бедни руснаци да издаваме с облекчен режим визи на богати американски туристи и те ще започнат да идват.
183
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И въпреки всичко ченгето Киро от Масква нахока Радев , а не ББ
182
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим се присъедини към Русия по всички правила и норми на международното право.
181
2
 
13
 
! Отговори
ТЪПИ преди 6 години
ПРОДАЖНИ ***--СПРЕТЕ СЕ БЕ РОБОТИ ----КРИМ Е РУСКИ--КОЛКОТО И ДА СЕ ПЕНИТЕ-КРИМ Е РУСКИ,ЯЗЪК ЗА ПАРИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ ВИ--НИКАКВА РАБОТА НЕ ВЪРШИТЕ....ХАХАХАХАХ
180
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез от ГЕРБ непрекъснато доказват , че мразят всичко руско, но искат руска газ с каква друга ще пълнят разните хъбчета, искат да продаваме в Русия , как като нямаме елементарна дипломация, министър от ГЕРБ иска руски туристи и целото черноморие ги чака тех , а не пияните англичати и датчани.Кажете по добре кво става с ЧЕЗ, г-да от ГЕРБ с корупцията, соджущината, здравеопазването ако ви отърва.
179
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените марионетки в политиката ни се активизират всеки път когато матушка Рассия им напомни че са на хонорар при КГБ. Или танцуваш казачок - или ти спират субсидията. Сега кигато парите свършиха и останаха само "дървени рубли" на мода е Новичок. Удача ребята!
178
2
 
10
 
! Отговори
Другарю преди 6 години
До Анонименда вкарате армията на чужда територия и под дулото на автомтчици да проведете референдумДругарю, да вкараш чужда армия и след 75 дневни бомбардировки на суверенна държава да провъзгласиш отцепване и независимост на част от същата трази суверенна държава, дори и без да си направиш труда да измислиш някакво подобие на искания на местното население, в която после да си построиш най-голямата военна база в региона как го възприемаш?
177
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOI E PITAL BALGARITE ZA NATO I EVROPEISKIA SAUZ
176
12
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Предлагам да спрем да даваме български визи на руснаците които искат да почиват в България докато Русия не върне Крим, и без това няма полза от руски туристи, само им сменяме мpъcните чаршафи в хотелите и им чистим стаите. Предлагама от сега нататък вместо на бедните руснаци, да даваме български визи само на богати и платежоспособни американски туристи от Флорида и Калифорния.