ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!

Призоваха Нинова да се разграничи от позицията на депутата
21 мар 2018 10:52,
323
ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!
Снимка: Reuters

От ГЕРБ скочиха срещу червения Таско Ерменков заради публикацията му, в която нарича САЩ и западните страни "идиоти" и коментира изборите за президент на Русия в Крим. Според управляващите публикацията на Ерменков е антиевропейска и нарушава националния интерес.

Ден след изборите в Русия Таско Ерменков коментира вота там. "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФГР, Франция, ЕС, в края на крайщата – чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не, Крим каза своята тежка дума, а Вие, както беше казал Христо Ботев "а... вий... вий сте идиоти!", написа той в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Тома Биков от ГЕРБ в този пост Таско Ерменков изказва пълна подкрепа за анексията на Крим, което противоречи на българската държавна позиция, според която е важно да бъде спряно каквото и да било прекрояване на границите в Европа.

Още по темата

"Позицията на ГЕРБ е, че трябва отношенията с Русия да стъпят на прагматична и взаимоизгодна основа, а не да се базират на чувства, каквито са любовта и омразата. В този смисъл изказването на Таско Ерменеков нарушава не само националния интерес, но и саботира тази прагматична основа. Това изказване продължава една антиевропейска тенденция, която се развива в най-голямата опозиционна партия", настоя Биков.

Той призова и лидерката на БСП Корнелия Нинова да се разграничи от позицията на Ерменков, ако все още поддържа мнението, че България е част от Европа и е против прекрояването на държавни граници.

Биков обвини и че използването на името на Христо Ботев в подобен контекст говори за "литературна и функционална неграмотност".

Таско Ерменков пък от своя страна коментира, че изразеното в публикацията е лично мнение, а не позиция на БСП. В упреците на управляващите той видя тяхното "безсилие да избягат от скандалите, които те творят".

"Скандалите, които тресат обществото, няма как да ги замажат с един Таско Ерменков. Това не е начин на водене на политика, управляващите да се отнасят сериозно към задълженията си", настоя социалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ташко Ерменко***Един съвет - обърни се с гръб към Вова, наведи се да си вържеш връзките на обувките и.... знае ли човек, може да те приеме
174
0
 
9
 
! Отговори
Шинсо Абе преди 6 години
Абе какво сте се затюхкали толкова дали Крим не е руски или е окупиран. Я се изокайте за Кърджали и ЕрДоганя!
173
3
 
16
 
! Отговори
Стига сте врякали! преди 6 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.
172
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г -н Таско Ерменков е казал това което мисли и г-да от ГЕР така мислят поне 70 % от българите. Вижте историята на Крим обективно, дори попитайте ако не знаете акд. Марков, проф. Димитров и той я знае, но при него има но...
171
2
 
8
 
! Отговори
Таско Ерменков преди 6 години
БХ за мнението на ГЕРБ и тем подобни фенове на ЕС!
170
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тато из ПравецИ аз съм против присъствието на войници на САЩ в Европа 73 години след края на Втората световна война - ПРИСЪСТВИЕТО НА БРАТУШКИТЕ УДОБНО СЕ ЗАБРАВЯ - БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ БЕ ХОРА, НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО - НЯМА ДА ВИ ЗАБОЛИ
169
7
 
4
 
! Отговори
МРАВКА преди 6 години
ТАСКО АРМЕНКОВ Е ХУБАВ ЧОВЕК.АМА НЕ ЗНАМ ТОЙ ДАЛИ Е БЪЛГАРИН.
168
0
 
4
 
! Отговори
заблудени оФци преди 6 години
До тонката100% си чула това на опшка за краставици на женския пазар .
167
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страните признали Крим за Руски са - Венецуела, КНДР,Сирия и Никарагуа, прави впечатление че дори и големите дружки на Путин, Назърбаев и Лукашенко не признават това дейстиве
166
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това д о у п е младо, Тома Биков е с богата политическа биография:Първо с Мърлена Кукунева в ДъеБъГъ; после с рЪформаторите в РъБъ; после Банкянският си го заплюва за мъжка калинка и си го взима в ГЕРъбъ.Е, такъв ли ще изразява "българската държавна позиция"?
165
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ срещу народа, с антибългарска позиция!ОСТАВКА!
164
0
 
14
 
! Отговори
тин преди 6 години
Подават си топката, дъвчат едни дъвки, а вие им се хващате. Много по-важните въпроси са свързани със задълбочаващото се ограбване на страната, политическата репресия срещу инакомислещите, скандалните текстове, които гласува НС против всеки принцип на правовата държава и в разрес с Конституцията и т.н. Нарушават ви се конституционните права, а не ви пука!?
163
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
през 1993 година в в Казански Татарстан бе проведен референдум за незавимост, на същия с 67 % бе подкрепена независимоста, въпроса е защо Русия не е предостаивла още независимост на Татарстан ?
162
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да питам другарето Лукашенко призна ли анексията на Крим ?
161
2
 
21
 
! Отговори
от ГЕРБ преди 6 години
Белени и Южен поток бяха загробени от ГЕРБ по заповед от Брюксел. А в Брюксел заповедите идват от Вашингтон.
160
2
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Биков...ФОРМУЛИРАЙ българския националния интерес и евроатлантически ценности...някой виждал или намерил да ги покаже!!!.Таско малко е прекалил...но не с ИсТиНатА,БСП нямат ли ПР съветник,като искаш да кажеш че Крим е обединен,не анексиран.Кой ще коментира "англонаколенката" на европоловата Екатерина Захариева...при това с грешки на английски.
159
1
 
14
 
! Отговори
Украинец преди 6 години
Украинец означава руснак който живее У-края на Русия.
158
1
 
16
 
! Отговори
Пацулев преди 6 години
Много ми е чудно какво ще кажат соро-герберистовите еврогей.ци , чий го търсиха Ингилизите на майна си райна до Аржентина / ФОЛКЛАНД / Крим винаги е бил Руски и ще си остане такъв , ако ще посланика Балтажи - хаджи да ми збрани да прелетя над ***.
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди в Крим нямаше руснаци,нямаше украинци всички бяха съветски граждани.
156
1
 
16
 
! Отговори
Кажи Ботев преди 6 години
Какво ли би казал Ботев, ако види как СатаНАТО бомбардира Сърбия и изгони християните от Косово и го насели с мюсюлмани. И това по заповед на същите тия държави САЩ, Франция, Германия