ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!

Призоваха Нинова да се разграничи от позицията на депутата
21 мар 2018 10:52,
323
ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!
Снимка: Reuters

От ГЕРБ скочиха срещу червения Таско Ерменков заради публикацията му, в която нарича САЩ и западните страни "идиоти" и коментира изборите за президент на Русия в Крим. Според управляващите публикацията на Ерменков е антиевропейска и нарушава националния интерес.

Ден след изборите в Русия Таско Ерменков коментира вота там. "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФГР, Франция, ЕС, в края на крайщата – чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не, Крим каза своята тежка дума, а Вие, както беше казал Христо Ботев "а... вий... вий сте идиоти!", написа той в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Тома Биков от ГЕРБ в този пост Таско Ерменков изказва пълна подкрепа за анексията на Крим, което противоречи на българската държавна позиция, според която е важно да бъде спряно каквото и да било прекрояване на границите в Европа.

Още по темата

"Позицията на ГЕРБ е, че трябва отношенията с Русия да стъпят на прагматична и взаимоизгодна основа, а не да се базират на чувства, каквито са любовта и омразата. В този смисъл изказването на Таско Ерменеков нарушава не само националния интерес, но и саботира тази прагматична основа. Това изказване продължава една антиевропейска тенденция, която се развива в най-голямата опозиционна партия", настоя Биков.

Той призова и лидерката на БСП Корнелия Нинова да се разграничи от позицията на Ерменков, ако все още поддържа мнението, че България е част от Европа и е против прекрояването на държавни граници.

Биков обвини и че използването на името на Христо Ботев в подобен контекст говори за "литературна и функционална неграмотност".

Таско Ерменков пък от своя страна коментира, че изразеното в публикацията е лично мнение, а не позиция на БСП. В упреците на управляващите той видя тяхното "безсилие да избягат от скандалите, които те творят".

"Скандалите, които тресат обществото, няма как да ги замажат с един Таско Ерменков. Това не е начин на водене на политика, управляващите да се отнасят сериозно към задълженията си", настоя социалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анексиякажи ми къде по света си видял референдум да се организира за 3 дни без информационна кампания под дулото на автоматчици на чужда армия, дай ми само един пример
154
1
 
15
 
! Отговори
Анексия преди 6 години
Ако в Македония 99% гласуват да се присъединят към България на референдум, това анексия ли е?
153
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ми писна от гербавите.Защо не се захванат с толкова наболели проблеми?Защо не си отворят очите и не видят,че затъваме все по-дълбоко,че нищо не ни е като хората,че отчаните от живота си все повече прибягват към непозволени средства за оцеляване или бягат навън,а ни занимават с простотии.
152
4
 
17
 
! Отговори
Целта преди 6 години
Цел номер едно на Путин сега е да форсира икономиката на Русия. Ако успее с Божията помощ и малко от Китай и други страни, тогава много ще признаят Крим.
151
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Позицията на ГЕРБ е, че трябва отношенията с Русия да стъпят на прагматична и взаимоизгодна основа"_____________________________________________Тези думи не са позиция, а кухи фрази. На практика гербастите разрушиха всички прагматични и взаимоизгодни българо-руски проекти, а от там и отношения.
150
3
 
24
 
! Отговори
Крим е руски преди 6 години
Крим е бил руски винаги. Такава държава Украйна никога не е имало. За това се казва Украйна, щото е провинция У-края на Русия. И провинция ще си остане във или извън русия. Просто по-*** от украйнците в света няма. Без Русия са като кьорави прасета.
149
3
 
23
 
! Отговори
Иде ли преди 6 години
Скоро иде анексията на Украйна .... с мощен референдум. ха ха ... САЩ са безсилни
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 83предполагам след като си толкова сигурен в предсказания и съдбовни начертания не се оглеждаш като пресичаш
147
2
 
17
 
! Отговори
ЗА ГЕРБ преди 6 години
СВОБОДАТА НА словото е *** който рзмахват и после със него си БЪРШАТ ЗАДНИЦИТЕ. КАК ТАКА НЯКОЙ СЕ ОСМИЛЯВА ДА има мнение различно от тяхното. Как така едно лично мнение разлая кучетата?Насилие в БЪЛГАРИЯ ИМА нООООО НЕ ДОМАШНО А НАСИЛИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НАД хорара със ЦЕНОСТИ!
146
0
 
22
 
! Отговори
Постоянно повтарят преди 6 години
Заради постоянното повтаряне на журналистите - анексия анексия, децата си мислят сега че съединението на България е анексия. Вече не правят разлика между съединение и анексия. Научете се накрая, казва се ОБЕДИНЕНИЕТО на Крим с Русия. Колкото повече повтаряте анексия, толкпва по смешни ставате и взе да заприличва на комунизъм вече. Те така повтаряха едно време. Бетер сте от комунистите и фапистите вече.
145
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари набийте си в главата следното, неможе да вкарате армията на чужда територия и под дулото на автомтчици да проведете референдум, няма кой да Випризнае референдума, дори и Лукашенко и Назърбаев не признаха тази анексия
144
4
 
20
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Това е поредният ялов опит на ГЕРБ да отклонят общественото мнение, от непрекъснатите скандали, които те творят ежедневно. То бяха костинбродските бюлетини за ГЕРБ, Мишо бирата, калинки, кумгейт, суджукгейт и така до края на света. Но когато се заговори за Русия и Крим си е друга бира. Никой не вижда какво правят САЩ по целия свят, не виждат как снабдяват с оръжие ИД и открито я подпомагат, но...ужас. Вижте Русия. Ами трябва да има и хора като Таско Ерменков, които да кажат открито царя е гол.
143
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те тия обитаци от ГЕРБ са същите ***.оти като другарите от ЕС!
142
1
 
15
 
! Отговори
Не е прав преди 6 години
За САЩ не е прав. Те не са ***. Но ЕС са *** защото са васално сляпо подчинени на Вашингтон против собствените си интереси. Е тук (Ботев) е напълно прав. Между Крим и ГДР има много общо, и в двата случая става едно обединение. Това е факт! Трябва да си или *** или тотален макипулатор като САЩ за да твърдиш нещо друго.
141
2
 
15
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Всички от нашето село смятат,че Крим е населен отдавна с руснаци и е нормално да бъде в състава на Руската федерация!
140
1
 
14
 
! Отговори
До 146 преди 6 години
А къде стават убийства в училищата по два пъти на месец,най-малко.Пред последния път 17 деца си отидоха мърцина заради поредния психар.
139
4
 
23
 
! Отговори
КРИМ ВИНАГИ Е БИЛ преди 6 години
РУСКИ И ще БЪДЕ.Каква анексия каква окупация? 90% КРИМ гласуват за Путин. Факт!!!! Герб изпадат в масова истерия от истината.Къде е свободата на словото лицимери!За герб СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е ЗНАМЕ което си държат във тоалетната докъто си говорят сами!
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно не вярвах и ми е трудно да си представя ,че партийните централи са ангажирали дежурни *** ,които да убиват в зародиш всяка нормална дискусия по въпроси касаещи сериозни неща в политиката за които техните началници са им спуснали инструкции и опорни точки ...ама на -явно се оказва истина ....гледай какво нещо -нов вид гризачи се е пръкнал!!!
137
0
 
25
 
! Отговори
До 134 преди 6 години
Крим е руски от 1644год.,по времето на Екатерина велика, ама ти откъде да знаеш,като историята е слабото ти място.Хрушчов го е подарил на Украйна,но пак е останал в рамките на съюза.95% от населението са руснаци и толкова гласуваха на изборите за президент.Въпросът е приключен.
136
13
 
1
 
! Отговори
Искате преди 6 години
К.Нинова да се "разграничи"; тя се прави на НЕЧЕЛА и НЕЧУЛА думите на +Кирил, като че е дошъл от името на КГБ да "КРИТИКУВА и "СЪВЕТВА" на ВИСШЕ НИВО РБ ългария, а УЖ е БОЖИ СЛУЖИТЕЛ!??( какво се крие зад проницателния поглед на следовател?Сталин?).Та Нинова НИКОГА няма да отиде ПРОТИВ думите на Решетников, +Кирил, Путин.Но бъдещето си го е избрала в САЩ( не в Москва да гледа бебета).