Чужди държави финансират забавачки! Така ли е и в Момчилград?

Каракачанов убеден: Винаги трябва да се реагира
132
Чужди държави финансират забавачки! Така ли е и в Момчилград?
Кадър: YouTube

Има цели райони от страната, където част от детските градини и училищата се финансират от чужди държави и от фондации и там децата се възпитават само на базата на една религия, а не на някакви други ценности.

Така вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира скандала, който провокира тържество под звуците на ориенталка музика в детската градина в Момчилград.

Каракачанов отказа да коментира дали в конкретния случай става дума за провокация, но пък беше категоричен, че при всеки подобен трябва да се реагира.

Още по темата

От ВМРО още вчера излязоха с декларация,която пък възмути ръководството на забавачката, според което воеводите се опитват да трупат политически дивиденти.

Директорката на детска градина "Щастливо детство" в Момчилград Виолета Джарова отсече, че клипът с турския танц е изваден от контекста на цялото тържество.

"Тържеството се водеше на български език. Аз също поздравих на български език и няма как да е иначе, защото съм етническа българка", твърди Виолета Джарова.

Тя допълни, че празникът е започнал с българско хоро, след което са изпълнявани руски и турски танц.

Красимир Каракачанов коментира и срещата във Варна на 26 март ЕС- Турция, която официално беше потвърдена късно снощи.

Според него това е хубава инициатива, при която България не само като председател на ЕС играе и своята роля на Балканите.

"Ние можем да сме много по- активен фактор на Балканите, аз съм за това България да поддържа добри отношения с всички и свои съседи, но на базата на равнопоставеност и взаимно уважение", каза вицето.


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много шал///варковци са изпълзяли тук!! Що не ди идете в турско, там нали ви харесва? Какво дращите тук за Мохамед и разно други ваши любимци, хайде чао.
99
5
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Да ти пи кам на тази държава, която не може да се грижи за своите деца, граждани и се налага чужди фондации да плащат. Който плаща естествено ще поръчва музиката. Да вземем да откопираме американския закон от 1938 година ли беше, дето Путин го откопира в Русия и забранява всякакви не правителствени организации, които получават пари от чужбина. Сега *** ще скочат да реват, че не можело да се забраняват, не било демократично.
98
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 80
Живея в България и ме интересуват зверствата на полу-хората ..т.е. турците !
В Европа и голи да са ходили ми е все тая !
97
5
 
1
 
! Отговори
речник преди 9 месеца
До Анонимен

...а турцизмите са предимно от персо-арабски произход
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво стана с минималната пенсия от 300 лв? И сега пак лъжа. До кога народа ще търпи лъжи?
95
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ОСТАВКА за партии и личности, които правят политика на гърба на децата!
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лъжите му са по-големи от шкембето
93
6
 
10
 
! Отговори
Анадолец преди 9 месеца
"АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ В АНАДОЛА--ЧЕ ДИРЕКТОРКАТА ЩЕ И РЕЗНАТ ЗЕЛКАТА НА ЧАСА..ДА СЕ УВОЛНИ НЕЗАБАВНО--ТУК ВСЕ ОЩЕ Е БЪЛГАРИЯ--ВСЕ ОЩЕ..ДО КОГА НЕ СЕ ЗНАЕ,И ГОСПОД БОГ НЕ ГО ЗНАЕ..."

Колега в Анадола в кюрдските местноси има деца, които не знаят турски в детската градина се учат на турски. Учителите докато свикнат малчуганите им говорят понякога на кюрдски, ако не се разберат, ако детето не разбере какво му вика на турски... И никой не прави драми!Вие сте тръгнали за една песен да правите драма...
92
2
 
9
 
! Отговори
али преди 9 месеца
Искам кампания, да се иска оставка на каракачанов ако това се окаже лъжа. Крайно време е политиците да носят отговорност за това което казват и вършат.....
91
0
 
9
 
! Отговори
али преди 9 месеца
Това е лъжа за финансирането от чужди държави, но коментар 90 е много на място. И аз го гледах това предаване, където българи в Турция искащи да учат български искаха книги и кмета на района, където е училището обеща пъно съдействите. (може да го има по архивите на БНТ).
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Ние също имаме български варианти на градовете в Турция населени с българи - Одрин, Лозенград, Цариград!"

Нали казах всеки да се обръща както иска... Не го драматизирвайте!!! :-)
89
0
 
10
 
! Отговори
учителка преди 9 месеца
Може ли тези политици да са толкова " евтини " срамувам се да живея в държава, където хората гласуват за такива " политици ", провокатови и манипулатори...
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До НОНА
Нали от българската общност в Тр искаха учебници и помагала на български език. Никой не пречи България да финансира образование в Тр.
87
2
 
7
 
! Отговори
аа преди 9 месеца
Наближават избори и някой иска да си вдига рейтинга, да забравят хората за бездействите на "патриотите" във власта , или не точно действаха много като изградиха огради за милиони ненужни никому и неефективни.
86
2
 
8
 
! Отговори
турчин преди 9 месеца
Оставка от Каракачанов. На човека трябва още година да сложи 20 кг. че догодина ще има избори и ще види парламента през крив макарон. Няма да е на държавна ясла.
85
4
 
7
 
! Отговори
каракачанов преди 9 месеца
Каракачанов може ли да си подаде оставката ако се докаже, че не се финансират от чужди държави ????
84
2
 
11
 
! Отговори
учителка преди 9 месеца
Нормално е децата да игаят песни на англ, руски, сръбски, последно време и гръдски каква е разликата когато това е и на турски ?
И защо не допълнят в статията и публикъват продъжението от клипчето. Да се види, че децата пеят български и руски песни ?
Всички средсва в детските ясли, градини и училища са от европейски проекти и пари на република България. (аз предлагам ако се докаже, че няма финансиране от чужди държави Каракачанов да си подаде оставката)
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
A ZASHTO BALGARSKOTO PRAVITELSTVO NE OTDELYA PARI ZA DETSKITE GRADINI,A CUGDI DARGAVI IZDARGAT I GRADINI I UCILISHTA.

ZASHTOTO MNOGO SE KRADE.
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добрютрю, аркадашлъ!
81
7
 
5
 
! Отговори
УЖАС преди 9 месеца
АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ В АНАДОЛА--ЧЕ ДИРЕКТОРКАТА ЩЕ И РЕЗНАТ ЗЕЛКАТА НА ЧАСА..ДА СЕ УВОЛНИ НЕЗАБАВНО--ТУК ВСЕ ОЩЕ Е БЪЛГАРИЯ--ВСЕ ОЩЕ..ДО КОГА НЕ СЕ ЗНАЕ,И ГОСПОД БОГ НЕ ГО ЗНАЕ...