Ердоган идва с четирима министри, засилена охрана и готвач

От десетина дни голяма група турски охранители са във Варна
Обновена: 25 мар 2018 07:33 | 25 мар 2018 07:30, Камелия Цветанова
290
Ердоган идва с четирима министри, засилена охрана и готвач
Снимка: Reuters, архив

Два самолета антураж, сред които и собствен готвач, води в понеделник във Варна Реджеп Ердоган, съобщи "24 часа".

Готвачът ще следи дали приготвяните за вечерята на турския президент ястия са безопасни и отговарят на мюсюлманските изисквания.

Още по темата

Вечерята на Ердоган с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер и българския премиер Бойко Борисов в понеделник в двореца “Евксиноград” трябва да затопли отношенията между Турция и ЕС, които бяха определени като крайно влошени от Борисов в петък.

Разговорите са насрочени за късно вечерта в понеделник. Първи във Варна ще кацне Доналд Туск, след него идват Юнкер и двата самолета на Ердоган.

Турският държавен глава води и засилена охрана със себе си. От десетина дни голяма група турски охранители са във Варна и координира с НСО мерките за сигурност. Турската охрана проверява както маршрутите, по които Ердоган ще стигне от летището до двореца, така и доставките на продуктите за официалната вечеря.

Ердоган води и 4-ма свои министри, въпреки че форматът на срещата е 1 плюс 2. От българска страна освен Борисов в разговорите ще участват външната министърка Екатерина Захариева и министърката на европредседателството Лиляна Павлова.

Все още не е ясно дали турският президент ще доведе и съпругата си. Засега обаче не било предвидено преспиване на Ердоган във Варна и по-вероятно той щял да бъде без първата си дама.

Цял етаж в хотел “Тунела” в Евксиноград е отделен за турския президент, ако реши да пренощува. Един етаж ще има и за Юнкер, а Туск ще отседне в Слънчевото бунгало.

Борисов и Ердоган по време на предишната им среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
10
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Преди това Кюрдистан ще е завладял по-голямата част от Турция!Пешмерги-напрееед!
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обещано е на тюрк почти цяла България, само без северозападната. Сега разбрахте ли защо там не се строят магистрали. Ако сте доволни още стойте.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не пращат министърката на туризма Ангелакова, че на Султана трябва да му леят куршум. По добре Цачева. Тя поне е поддържана жена. Гладко избръсната както винаги.
18
8
 
16
 
! Отговори
До осман преди 6 години
Защо не изчезнеш от България като си такъв турчин? Ненавиждам такива като теб, тук живееш и тровиш атмосферата, турчееш се, хвалиш този убиец и агресор, който може да предизвика война. И като избухне такава, да си знаеш, всеки като теб продажен турчин ще си го получи!! Ние ви търпим от години, след 1878 никой не ви не закачал, вие мечтаете за турско. Имаш възможност, взимай си дебелата ханъма и в Анадола. Защо стоиш в България? Бай Тошо ви даваше права и предимства, но в главите ви само Турция.
17
2
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Замисли се. Да изгоним "домакина" Тайпе.
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не пие лимонада. Йозал беше пил. На европейците и техните лакеи не може да се вярва.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли варненци? Как Ердоган ще е домакин? Какво е това?
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само,за миг да си представим,че някой сипе нещо в кайвето на Тайпи,малее такъв бой по въздух,вода и суша,скоро Европа не е виждала. Тогава наще пишман депутати,ще обясняват,че нямат вина и т.н.Пак народа,ще е потърпевш. Ако това,че американските са обещали найстина Варна на Тюркие,тогава по тая логика моя Южен град е обещан на Елада.
13
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо го допускаме на наша земя този уникален ***, наглец, агресор и убиец? Защо американците не го ликвидираха по-рано, също така и Путин го пожали. Турски гавази заедно с наши му осигурявали сигурност??? Предарелят Борисов, правилно определен като страхлив ***, мисли, че играе важна роля при тези процеси. На Ердоган не може и не трябва да се вярва!!!Както се прави на приятел нашия Едникнижник, така ще удари по България.Примитивен ислямист, избил хиляди прогресивни турци, заслужава смърт!
12
6
 
16
 
! Отговори
ПКК-ПОБЕДА!!! преди 6 години
Цяла Анатолия е в духовните граници на свободен Кюрдистан!
11
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го искам тоя в града ми, каква работа има тоя дурчаля тук. Да се седи в тях, аман .... нагла работа
10
23
 
13
 
! Отговори
Osman преди 6 години
В Африн ли? Че какво да правя в Африн? От вчера прочистихме и всички села около града. Това да не ти е американската армия да стои десет години някъде без резултат. Плюс това аз съм зачислен в този санджак. На три континента сме. В Африн момчетата си свършиха работата.
9
5
 
25
 
! Отговори
Ер Дуан преди 6 години
Чух, че и патриота Министър на отбраната ще идва, да ми крепи буя. Да сложиш фес Каракачан ханъм, по стар Диарбакърски обичай.
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муслиманина да си стои в пуйкистан, тука не ни трябва
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Османе заповедта е да заминаваш да се биеш в Африн айде успех
6
28
 
12
 
! Отговори
Osman преди 6 години
Световен лидер. Нормално да внимава кой му готви и кой го охранява. Веднъж се опитаха да го убият вече.
5
22
 
18
 
! Отговори
OO преди 6 години
Ердоган идва с четирима министри, засилена охрана и готвач, а си тръгва с Кърджали ???? :0
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И лиляна там-машала ,аферим, тя па кво ше каже?требе и цецка,теменужка,менда да земе та ум да им зайде
3
20
 
7
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 6 години
А Радев,дали може да домакинства подобна среща !?Примерно между Русия иУзбекистан,Азербайджан,Тюркменистан,Таджикистан,Афганистан, Пакистан......и други ,които завършват на ...... СТАНЗа малко да пропусна КНДР,Венецуела.Куба не я слагам, защото в най скоро време ,там ще си пием Хавана клуб , в компанията на шоколадови девойки.Или , дето се казва . Всяка жаба , да си знае гьола.
2
6
 
17
 
! Отговори
Ердо преди 6 години
Хаха естествено,че ще дойде с готвач,страх го е рашките да не го отровят с новучок!