Бонус "Великден": 40 лева за 1 227 000 пенсионери

Борисов заръча: Парите да се изплатят за празника!
Обновена: 28 мар 2018 12:20 | 28 мар 2018 10:52, Веселина Йорданова
189
Бонус "Великден": 40 лева за 1 227 000 пенсионери
Архив: Булфото

По 40 лв. "великденски бонус“ ще получат пенсионерите с най-ниски пенсии, реши правителството. От еднократното допълнително плащане през април ще се възползват тези възрастни хора, които вземат пенсии до 321 лв., колкото е "линията на бедност“ за тази година.

"Беше инцидентно преди няколко години, но така стана, че като дойде Коледа или Великден над 1 млн. пенсионери очакват допълнителни "бонуси" към пенсиите. Но Коледа и Великден са в рамките на няколко месеца, на практика са около 100 млн.", изчисли премиерът Бойко Борисов в началото на днешното заседание на МС.

По думите му това са над 1 227 000 възрастни хора, които ще получат еднократно по 40 лв. за Великден. За това плащане ще бъдат отделени около 50 млн. лв. от бюджета. Борисов заръча парите да не се бавят и да се изплатят за празника.

Социалният министър Бисер Петков уточни, че става дума за 56.5% от пенсионерите в България. Петков увери, че НОИ има готовност своевременно да изпълни решението на Министерския съвет. "Бонусът" ще се получава с пенсиите за април, изплащането на които ще започне от 4-ти април.

По повод готвените протести от хората с увреждания през април срещу предложението за въвеждане на експертиза на работоспособността, Петков каза пред журналисти, че никой няма намерение да отнема придобити права.

"Не е имало разговори и стъпки да се преразглеждат вече отпуснати инвалидни пенсии“, увери социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 01.01.18 където да се обърнеши и погледнеш всичко скочи с 20-30%, от храни до водата , а лятото и тока
103
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От десетките милиарди външни заеми и още повече вътрешни заеми откраднати от ГЕРБ са останали 40 лева за част от пенсионерите.
102
0
 
22
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Хайде стига манипулации с тези протести! Истински протести в България няма след 1989-та година, а от време на време има платени протести за сваляне от власт на определена партия. Протести няма и няма да има, защото няма кой да ги организира. Първата работа на режимът на демократите завзел властта след 1989-та година, беше да унищожи всички форми на организация на хората, които можеха да им попречат да грабят и грабежът не закъсня. Част от този грабеж са мизерните пенсии и заплати.
101
1
 
21
 
! Отговори
унижение, обида! преди 6 години
Какво ще купи пенсионерът с 40лв за Великден???Кило агнешки котлет е над 30лв/кг, козунакът е 3лв, *** яйца около 5лв. Знаете ли колко е кило агнешко като размер, големина на вид? Като се изпече и се стопят мазнините по него, остава ЕДНА ШЕПА месо. Едно хранене!Това е подаяние, огризка подхвърлена на старите немощни хора, така както случаен минувач подхвърля остатъка от баничката си на уличното куче. ПОЗОР! За България!
100
5
 
11
 
! Отговори
97, преди 6 години
баба ти,която е на 88 год.няма да го организира,но ако може да ходи,ще отиде на този протест.А тези,които са на 65-70 год.спокойно могат да го организират,ако са здрави,нищо не ги оправдава.Ако си един от тях и си търсите оправдания,оплачете се на арменския поп,защото тука,тези от които зависи да получавате повече ви казват,че сте много стабилни и много сте забогатели.
99
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-98 и аз съм работил,имам 45години и 6месеца трудов стаж,пенсията ми е 300.54лв.тези 40леваще ги харижа,може някой да си купи свещи с тях.
98
2
 
9
 
! Отговори
отвратен преди 6 години
За шведите и тези който са били на минимума ИМА за тези с високите вноски издържали пенсионният фонд с години НЯМА . с БЛАГОДАРНОСТ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТТА !!
97
3
 
10
 
! Отговори
антихуманно! преди 6 години
Ах, как извъртате двусмислените си твърдения!Не е вярно, че няма да отнемете правата на инвалидите с пенсии. Тези пенсии се отпускат за определен срок. При следващо явяване на ТЕЛК ще ударите секирата по инвалидите. Бавно, полека, продължително ще режете парче по парче жива плът!Секирата е готова за повторно явяване на ТЕЛК.
96
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички полицаи им увеличиха заплатите, редно е да дадат макар и еднократно на всички пенсионери. Защо да ги делят? Едни са получавали по голяма пенсия от 321 лв защото са работили повече като години стаж и са се осигурявали повече.
95
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
91,като първо това са хора от едно друго поколение,което нито е ходило по протести,нито си е търсило правата както са правили пенсионерите от запада. Не отчиташ,че иде реч за хора с друг манталитет.Как точно 88 годишната ми баба от г.Х в провинцията да организира протест,с кого да го организира и как отиде на този протест,това е отделен въпрос.....
94
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Наблюдател,гьон суратите срама нямат.
93
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 6 години
''Благодарим''ти'' слънце ''наше ненагледно.
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква физиономия е направил...
91
2
 
11
 
! Отговори
Горно и Долно Уйно преди 6 години
Ау каква милостиня от слънцето на България ,ние пенсионерите от Горно и долно *** най сърдечно ви благодарим за тази божествена милост и справедливост,с пожелание на многая и благая лета
90
2
 
11
 
! Отговори
Йееее преди 6 години
Една голяма торта от "Неделя" е точно 40 лв.Няма да търсят стотинки.
89
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съжалявам българските пенсионери.Щом са толкова зле(в което не се съмнявам),защо не протестират,както правят по целия свят?Защото ги е СТРРАХ!От какво се страхуват и те не знаят,но ги е МНОГО СТРАХ!Затова са бедни и нещастни.И чакат някой друг да се погрижи за тях.Достойни за съчувствие и помощ са само болните и инвалидите,защото не могат сами да се погрижат за себе си.А ако страха и мързела пречи на останалите да потърсят правата си,си остава за тяхна сметка.
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая тая страна ше е само от пенсионери и мързеливи крадливи гитани
87
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тази милостиня ви е много.Защото ще си вземете левчетата и пак ще гласувате за него,свикнали с мизерията,тези левчета ви изглеждат цяло богатство.
86
1
 
17
 
! Отговори
Нели преди 6 години
Загубиш ли качественото поколение- пенсионерите всичко ще загубиш!
85
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целувайте ръка на бащицата.Отпусна ви цели 20 евро и то само на половината от вас.Ашколсум,Боко ефенди,машшалла.